Husvagnsboende för flyktingar

INSÄNDARE Malmö 27-1-2018

Till Elisabeth Östberg, diakon i Staffanstorps kommun

Hej, såg dig på Opinion Live i torsdags från Staffanstorp.

Du verkar ju upprörd över att dom stackars ”flyktingarna” får bo i husvagn i Staffanstorp.

Därför så undrar jag om du och dina kollegor har försökt att lindra deras ”lidande” i husvagnarna genom att t ex ta hem någon av dom och låta dom bo hemma hos er?

F ö så är jag undrande över deras klagan över att det var kallt i husvagnarna samt att det var långt att gå in till Staffanstorp. Enligt kommunalrådet C Sonesson tog det en kvart att gå sträckan och betänker man att vissa flyktingar påstår sig ha gått ända från Afghanistan till Sverige så är väl en kvarts promenad inget att förfasa sig över.

För det kan väl inte vara så att berättelserna om dom långa promenaderna är en bluff?

Vidare så klagade en ”flykting” från Syrien över ett läckande diskho i lägenheten där dom bodde. Påstår man sig ha flytt från Syrien där det finns städer där knappt ett hus står kvar helt så tycker jag att det är lite magstarkt att klaga över ett läckande diskho i Sverige. Eller vad tycker du?

En eloge till kommunalrådet Sonesson som på ett mycket klart och förståeligt sätt förklarade varför Staffanstorp ”bara” kan erbjuda husvagnsboende till ”flyktingarna”.

Något som ”flyktingarna” skulle vara nöjda med och inte bara otacksamt klaga på allt från starka vindar och avstånd till läckande kranar.

Men som sagt, Elisabeth Östberg, ingen förbjuder varken dig eller andra att ta emot dom i era hem. Det är lätt att spela solidarisk när det som vanligt är andra som genom skattemedel skall finansiera eran spelade solidaritet och ömsinthet.

Sandor Herold, Malmö

SVT Live

16 thoughts on “Husvagnsboende för flyktingar

  1. Med lite organiserad ”Grannsamverkan” kan vi hjälpa dem att få en
    intensiv hemlängtan! – en hemlängtan till sina anhöriga, till alla 48 personerna i familjen och till de 13 barn, som den stackars ”ensamkommande” islam-militären, är far till!

    Vi måste inse att det är vi, svenskar, som är de dumma och förlorarna i detta genomskilniga krigsscenario!

    Som sagt: Vi har en möjlighet. ”Grannsamverkan”!
    => Vi måste ta vara på möjligheten!

  2. Kyrkan upplåter ju emellanåt kyrkorummet för boende så varför inte ta dessa oändliga moskéer i anspråk?

  3. Sant i varje mening, flyktingarna skall vara nöjda med vad dom får och hålla tyst!

  4. Mycket bra och träffande skrivet!
    Och får Sandor något svar på detta från Östberg?

    Tror knappast det.

  5. Sonesson gör helt han tar ansvar för kommuninvånarnas inbetalda skattemedel.
    Att det blåser i Skåne och är råkallt det drabbar alla boende i Skåne.
    Att det blir problem att skaffa fram bostäder extra till en stad större än Malmös storlek när bostadsbrist råder borde även en idiot begripa.
    Stoppa anhöriginvandrare så löser det en stor del av problemet.

  6. Vad dessa otacksamma slödder skall ha är en rejäl spark i röven så de far ut ur landet omgående. Svenska folkets inbetalda skatter skall gå till våra medborgare och investeringar i landet och blir det något över efter att vi samlat en del i ladorna för framtida investeringar kan vi ta något av detta och hjälpa på plats i deras länder.

  7. Mycket klokt som alltid Sandor. Dessutom finns det många etniska svenskar som valt att bo i husvagn året om för de tycker det är mysigare vissa med dubbla boenden andra enbart husvagn. Ingen hycklande kyrkans hen som ondgör sig över pappan med 5 årig son som tvingas bo i en dålig husvagn, men det är klart de är ju svenskar och de ska bytas ut så varför bry sig?

Kommentera