19 thoughts on “Mediebolagen är tragiska

  1. Censur motiveras på olikartade sätt i olika sammanhang. Orsaken till politisk censur är att den ledande gruppen i ett land kan vilja försäkra sig om att politiska motståndare inte skall kunna föra fram sina åsikter och därmed kunna vinna stöd från befolkningen. I krig förekommer annan slags censur; staten kan ha intresse av …

  2. Hur skall de omnämnda mediebolagen med trovärdighet kunna granska både sig själva + andra MSM-mediabolag när granskarna inte ens själva når upp till anständiga nivåer i den senast Trovärdighetsbarometern för 2017.

    Förtroendebarometern 2017. Det finns mycket att studera t ex med mycket grafik. Klicka på länken nedan.

    http://medieakademien.se/wp-content/uploads/2017/04/Fortroendebarometern2017.pdf

    Här några utvalda exempel tagna ur Förtroendebarometern 2017 som visade bl a följande resultat:

    Förtroendet faller bl a för: SVT, TV4 och TV3

    Medieförtroendet faller bl a för Sveriges Radio, DN, Lokala tidningar. SvD har lägre förtroende (38%) än både DN (44%) och Lokala tidningar (42%).

    Bottenplaceringar sammanlagt:

    Siffra % = Förtroende per institution

    15 % Migrationsverket
    15% Partierna
    14% Kristdemokraterna
    14% Aftonbladet
    13% Miljöpartiet
    12% Facebook**
    12% Arbetsförmedlingen
    11% Feministiskt initiativ
    10% Expressen
    9% TV3

    ** Nytt/Återkommande 2017

    Ny Förtroendebarometer planeras komma ut någon gång i april 2018.

  3. Det svenska samhället börjar bli alltmer otäckt.
    Att komma på iden att skapa en ”sanningsmaskin” som ska avslöja alla lögner och halvsanningar är ju som gjord för en utopi för en skräckfilm om något kommunistland.
    Nomenklaturan av politiker och journalister är tydligen totalt förlamade av skräck inför framtiden.

  4. En utomordentlig idè om det nu vore neutrala bedömare tillsatta…
    I detta fall och med dessa medier och personer inblandade,blir som att kasta pengar i sjön ! Möjligen skulle de kunnat spara råvara i form av papper,om dessa kunde ena sig om,att endast publicera fakta,istället för deras dagliga Fake- och propagandalögner. 🙂

  5. Detta kan väl liknas vid att; ”sätta räven till att vakta hönshuset” , en hel rävfamilj f.ö.

  6. Dom har målat in sig i ett hörn precis som PK-patrasket, Sjuklövern och alla skenheliga 87:or. Patetiskt är bara förnamnet.

    • Tack Lena för länken!

      Det var befriande att lyssna till en professionell, inspirerande, resultatfokuserad och kunnig stormaktsledare som USA:s president Donald Trump … till skillnad från Sveriges ynkliga skämt till ”feministiska och humanitära stormakts-käbblare” Stefan Löfven, som klantar till precis allting som han lägger sig i.

      • Trump den bästa eller minst sämsta statschefen i västvärlden sedan 50 år.
        Varför, han har modet att sätta fingret på realiteten i många fall och agerar utifrån den.
        Europa’s statschefer förutom Visegrad staternas och ett par till gör de europeiska ledarna det inte en enda gång.

      • Billy Boy;
        tittade idag på Svt´s direktsändning av Trump´s tal i direktsändning (litar inte riktigt på det)från Davos !!!
        Fantastiskt att han pratade hela tiden ”UTAN MANUSKRIPT” sedan var talet balanserat tyckte jag.
        Svt´s expert uttryckte sig inte så om talet – det var upprepningar, tjat och omskrivningar i ämnet, dessutom total avsaknad om klimatförändringarna – helt totalt subjektivt inte var det ett klimatmöte han var på !!!
        Donald Trump skötte detta tal galant om man jämför med vår statsmiinister Stefan Löven som tjatar, käbblar och ber om ”the right paper”, alltså helt obegåvad som talare och kallar John Kerry (vid besök i USA) för Kennedy !!!

        Svt, deras kommentarer kan jag vara utan så läng de inte kan vara OBJEKTIVA utan politisk vinkling m.m. !!!!!!

      • Ni anonyma som klickar tummar ner … det vore mycket intressant om ni kunde presentera era argument genom att skriva någon rad … eller ligger det till så att ni saknar både läs och skrivförmåga (d v s är analfabeter) … och det enda ni har blivit dresserade av era hussar att göra är att massklicka på tummar ned utan att ens begripa varför.

        Jag har tidigare inbjudit er hövligt att delta i debatten på ett seriöst sätt men inte fått någon reaktion öht. Så här löd min senaste invit som fortfarande är obesvarad.

        ”Stort Tack till alla er som klickade tummar upp på min kommentar.

        Tack även till mina ständiga 3 ”följare”+ ibland flera för alla era tummar ned.

        Skulle uppskatta om ni kunde ge er tillkänna och åtminstone någon enda gång anstränga er att skriva och posta en motivering till varför ni klickar tummar ned. Debatten blir ju så ofullständig av att mot-argumenten inte kommer fram. Men ni 3 ”följare” + flera saknar kanske sakliga mot-argument och bekvämast blir då förstås att bara klicka tummar ned.

        Jag har kollat lite bakåt på mina kommentarer och kan konstatera att upp-tummarna ALLTID varit fler – i de flesta fall MÅNGDUBBELT fler än ned-tummarna. Så era tummar ned har ingen effekt öht. Utan bärande argument kan ni som klickar ned-tummar ALDRIG NÅGONSIN vinna en debatt.

        Sluta tro att ni med era anonyma ned-tummar utan kommentarer kan stoppa en enorm tsunami av faktauppgifter som nu väller fram på alla fronter … och Sveriges inkompetenta och paralyserade s k regeringen står handfallen på kommandobryggan oförmögen att vända skutan rätt. Mvh

      • @ Realist

        Här är ännu en fadäs av Löfven när han ledde en handelsdelegation av svenska industriledare för att öka exporten av svenska produkter till Indien, vars ekonomi växer årligen med hög BNP pr capita.

        Redan i inledningen av sitt tal till den stora församlingen av viktigt indiskt näringslivsfolk som svenska företag vill knyta till sig som handelspartners inom indiskt näringsliv …Ja då klantade han till det genom att förväxla Indien med Kina.

        Ha försökte genast korrigera sig och lyckades förolämpa även Kina i sin ”rättelse”.

        [youtube https://www.youtube.com/watch?v=5pwhgQdJKIw&w=560&h=315%5D

        Inom loppet av 20 sekunder lyckades alltså Löfven förolämpa två mycket stora och viktiga länder vilka Sverige vill öka handeln med. Klantighet i kvadrat.

Kommentera