47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata


SKOLAN. 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala, enligt Skolinspektionen. Detta faktum har fått regeringen att vilja förbjuda vinster och därmed de privata friskolorna. 

En normalt tänkande regering hade naturligtvis då tittat på de bästa skolorna drivs och hur de kan inspirerar de sämsta.

Internationella Engelska Skolans grundare Barbara Bergström, fick för en tid sedan ett samtal från dåvarande generaldirektören på Skolverket Anna Ekström. Ekström var då ordförande för den så kallade Skolkommissionen och ringde nu rektorn på Engelska skolan i Enskede för att få reda på varför deras verksamhet gick så bra.

Svaret blev:

•Föräldrar och elever undertecknar en uppförandekod där man accepterar att följa skolans huvudregler – håll skolan ren, kom i tid, spring inte inomhus, lås in mobiltelefoner, använd proper klädsel, ingen mat utanför matsal, uppträd ärligt och med integritet och retas inte.

•Skolans entré ska vara snygg och ren och rektor eller lärare ska hälsa eleverna välkomna på morgonen.

•Före varje lektion ska eleverna ställa upp sig utanför klassrummet. Lärare står i dörren och hälsar på varje elev. Eleverna ska stå framför sina bänkar tills läraren ger lov att sitta ner.

•Ingen får tala utan handuppräckning. Lektionen ska sluta prick i tid, inte två minuter före. Proceduren från lektionsstart upprepas, eleverna lämnar lektionssalen i ordnad form.

•För sen ankomst, stök eller störande beteende uppmärksammas med högsta möjliga skyndsamhet.

•Tuggummi och godis är inte tillåtet. Klotter tas bort omedelbart.

•Toaletter hålls rena och fräscha.

•Lärare tilltalas med ”Mr/Mrs” eller ”Doktor” om läraren är disputerad. (eftersom skolan har engelsk profil)

•Skolpersonal ska använda proper klädsel, män ska ha kostym.

•Rektorn ska vara på plats på skolan och helst varje dag synas i verksamheten.

Med dessa regler har IES, Internationella  Engelska Skolan, effektivt fått ordning på den svenska skolans största problem, nämligen ordningen.

Sverige sticker ut jämfört med alla andra länder vad gäller sen ankomst och störningar i klassrummet. När skolan fått ordning kan de sedan bygga vidare och nå toppresultat enligt de nationella proven och i Skolinspektionens utvärderingar.

Engelska skolan finns i dag i hela landet, i svaga och starka socioekonomiska områden. Skolan har 24.000 elever. 160.000 registrerade står i kö för att komma in. Det är en och en halv årskull.

Nu har dock Anna Ekström blivit Sveriges gymnasie- och kunskapslyftsminister och socialdemokratisk politiker och vill lägga ned Engelska skolan.

Artiklar från bland annat Hela Gotland…

-Pettersson undrar hur människor kan vara politiker och arbeta mot övertygelse och sunt förnuft för makten…

 


24 responses to “47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: