Saber Alrubaye väntar på fru och barn

INVANDRING. För drygt två år sedan flydde Saber Alrubaye för sitt liv och lämnade efter sig hustru och två små barn i Irak. Tanken var att återförenas i trygghet så fort som möjligt. Han fick stanna i Finland, men hustrun och barnen gömmer sig nu på hemlig ort i Irak. Till Alrubaye i Finland får de inte flytta med mindre än att han tjänar 2 600 euro i månaden – netto.

På våren och sommaren 2016 gjordes en rad skärpningar i utlänningslagen som skulle komma att påverka Alrubayes och många andras liv i grunden. En av dem var att en person som får internationellt skydd i Finland – alltså asyl eller alternativt skydd – i fortsättningen måste kunna försörja de familjemedlemmar som hen vill återförenas med. Undantaget från försörjningskravet är familjemedlemmar till dem som fått asyl, ifall de lämnar in ansökan om familjeåterförening inom tre månader från asylbeslutet.

Men de som likt Alrubaye får alternativt skydd måste kunna försörja sina familjemedlemmar från dag ett. För Alrubaye innebär det ett inkomstkrav på 2.600 euro netto i månaden för att han ska få hit sin fru och sina 4- och 6-åriga barn.

-Pettersson noterar att Alrubaye nu läser finska och gör allt för att hitta ett jobb. Det är bra.

Självförsörjning borde vara det minsta kravet vi skulle ha i Sverige även för den asylsökande innan det blir något permanent uppehållstillstånd.

2.600 Euro netto motsvarar en svensk bruttolön på c:a 32.000 kronor så vi får önska herr Alrubaye lycka till och tacka för att du valde Finland…

Hela historien på HBL.fi. Det krävs inloggning men är gratis.

 

19 thoughts on “Saber Alrubaye väntar på fru och barn

  1. Han får inte ta sin hustru och barnen till gratislivet. Komiskt hur dessa parasit-snyltare och lögnare drar hustru och barn-kortet, när dom är i Finland så super och festar dom, plus att hustru och barn inte finns i tankarna när dom pippar Finska feta 50+ kärringar. När planerna skiter på sig så är det dags att dra nån snyft-vals för vänstermedia. Tyvärr så funkar det ofta, tar nog inte så länge till så är hustrun och barnen i Finland nu när moralpolisen HBL är på fallet!

  2. Han får inte ta sin hustru och barn till tryggheten. Det är lite missvisande rubrik. Rubriken bör vara ”en snyfthistoria från en ynkrygg som lämnat familjen”
    Han får väl visst ta dom till tryggheten, förutsatt att han har en trygg ekonomi själv. Så vart är problemet egentligen ?

  3. Det är fegt och ynkligt att fly och lämna sina barn och fru.
    Åk hem och kämpa för ditt land istället för att liggaq här och leva på andra.

  4. Då får han väl flytta till Sverige. För i Sverige har vi inga krav och inga gränser och bidragen betalas punktligt.

    • Så här säger Migrationsverket:

      Din make, maka, sambo, registrerade partner och dina barn under 18 år kan få uppehållstillstånd i Sverige om

      du är svensk medborgare, har permanent uppehållstillstånd eller tidsbegränsat uppehållstillstånd med flyktingstatus
      du kan försörja dig själv och de familjemedlemmar som ansöker om uppehållstillstånd
      du har en bostad av tillräcklig storlek och standard för er att bo i
      du och din partner är minst 18 år.

      • Så här säger domstolen:
        ”Flyktingbarn” vinner i domstol – får rätt till socialbidrag för att kunna få hit familjen.
        Så snälla du, kan du inte bli en amerikansk MIA istället för att vara här och skriva.

      • Mia :
        Inget stort problem att ”försörja sin familj” , då en irakisk familj med fem barn får ut 21000 skattefritt / månad, ingen arbetar skattebetalarna står för ”fiolerna”, snyggt jobbat ?
        Det politiskt korrekta etablissemanget och de valt dessa har ”jobbat” länge och envist för detta, se det lönade sig för importen.

        Vill gärna ha en stor våning söderut , bor i norrland nu !

      • Som hyresvärd så är det extra säker inkomst att hyra ut till denna kategori, då myndigheterna betalar.
        Skiten får du på köpet !

      • Lena:

        Det stämmer inte om man läser på Migrationsverkets hemsida:

        – Du kan försörja dig själv och de familjemedlemmar som ansöker om uppehållstillstånd.

        Dessa skärpta regler kom till efter kaoshösten 2015.

      • Fyllfinnen:
        Din make, maka, sambo, registrerade partner och dina barn under 18 år var de jag skrev om, inte föräldrar.

        Jag vet inte reglerna för att en ungdom ska få återförenas med sina föräldrar så det har jag inte skrivit om.
        Och det var heller inte det artikeln handlade om.

      • Jag förstår att du inte äger hyreslägenheter som skall hyras ut.
        Det finns inga svenska intressenter ………..varför ……..jo av den enkla anledningen att svenskar har inte råd …..de får betala från sin skattade lön !
        Det blir trevligt för folk som tänker som du gör , våra vackra innerstadslägenheter är snart övertagna av folk som lever på bidrag.
        Ni som kan flytta nu, verkligheten närmar sig i rasande hastighet !
        I Nordamerika har det varit / är så i decennier, därför slum i innercity !

      • Artikeln handlade om en snyfthistoria från en ynkrygg, som lämnar familjen hemma och ska ha allt betalt utan att behöva göra något.
        Så vad är skillnaden mot den andra snyfthistorian att någon kommer hit och ska ha resan betald för sina föräldrar, när denne kunde stannat hemma hos sina föräldrar. Eller på denna resa som är ca 900 mil, så fanns det inte ett enda säkert land. Driver du med mig

      • Artikeln gör en jämförelse av de skärpta regler för anhöriginvandring i Finland uttan att känna till att ungefär samma skärpning gäller i Sverige. Det är det jag påpekar och inget annat.
        Det du beättar handlar om en ungdom och där känner jag inte till reglerna förutom att de inte är de samma. Att föräldrarna i just det fallet inte hade råd att betala ansökningsavgiften är en annan sak och har inte med min kommentar att göra.

        För övrigt skulle nog mannen i Finland och andra män ha tagit med sig hela sina familjer från början om det bara var att sätta sig på ett säkert flyg hit och söka asyl.

      • För övrigt skulle dessa bidragsparasiter inte kunna vara här i landet eller grannlandet om lagar och regler följs, det är bara att följa FN:s flyktingkonvention så är saken ur världen direkt.
        Nu vet jag att du inte driver med mig, du är dum i huvudet på riktigt

Kommentera