Musik till fredagsölen

Kvällens inslag bjuder på något de flesta kan gilla och något betydligt färre accepterar.

Fantastisk kvinnlig sångare och en mindre fantastisk manlig sångare. Ska vi blanda ska vi….

Först kommer Nerved och deras fantastiska sångerska Petra Kvännå och låten ”I Love You”.

Vikingarock på det. Grimner i ”En fallen jätte” och ni som älskar skönsång får här ert lystmäte. Skål!

9 thoughts on “Musik till fredagsölen

  1. Inte för att jag vill klaga på Petterssons val av musik till fredagsölen men var f-n är musiken från:

    Supertramp, ELO, Genesis, Yes och det bästa till sist, Alan Parsons Project?

    Kanske för att de är cirka 30 år sedan de slutade spela men deras musik finns kvar och varje fredag lyssnar jag till dem och njuter av mina fredagsöl!!!! *säger inte hur många för säger jag det så säger alla ”du är en alkis” till mig:

  2. Gå in på Youtube lyssna på kjell höglund och låten . höglund har blivit gammal .texten handlar om våran tid

  3. Det låter, ja, ja…men på Wikipedia står så här om Grimner.

    Sången om Grimner eller Grimnesmål, isländska Grímnismál, är en lärodikt i nordisk mytologi i den poetiska Eddan. Den finns bevarad i Codex Regius och manuskriptet AM 748. Kvädet har översatts till svenska av bland annat Erik Brate, Åke Ohlmarks och Björn Collinder. Dikten komponerades under 900-talets första hälft men inledningen och avslutningen som står i prosaform lades med all säkerhet till långt senare; när dikten skrevs visste alla hela ramberättelsen från traditionen.[1]

    Grímnir and Agnar av George Wright. Ingen tyckte synd om honom förutom den lille Agnar

    Grimnesmål inramas av en prosaberättelse. Frigg och Oden uppfostrade de två kungasönerna Agnar och Geirröd (fornnordiska Geirrøðr) under en vinter. Frigg tog sig an Agnar och Oden Geirröd. Därefter seglar de hem, men Geirröd hoppar iland först och sänder ut båten igen och säger: ”Far du dit där trollen tar dig”. Geirröd blir sedan kung då deras far dött.

    När Oden yvs över sin fosterson påstår Frigg att han är snål med maten. Oden reser förklädd för att undersöka saken men Geirröd blir lurad av Friggs utsända att tro att en trollkarl kommit för att förgöra honom. Så när Oden, som kallar sig Grimne, kommer till Geirröds gård blir han fängslad och bunden över en eld. Där framsäger han kvädet efter det att Geirröds son Agnar gett honom vatten att dricka. När kvädet är slut förstår Geirröd att det är Oden han har fängslat och reser sig för att befria honom. Han faller dock på sitt eget svärd och dör.

  4. Kul med låttips så här en fredagskväll till snapsen.
    Själv är jag nostalgisk ikväll. Längtar tillbaka till en bättre tid
    och musik från en bättre tid.Livet var en fest,
    KW var het.Och sommaren var alltid het.

  5. Härligt att Grimner länkas! Upptäckte nyligen bandet och är riktigt fast! fortsätt sprida svensk stolthet i form av musik och historia! Svensken behöver mer att va stolt över!

  6. Till minne av den allt för tidigt avlidne Warrel Dane. Sångare och låtskrivare i Sanctuary och Nevermore. Hans texter behandlade dystopi och samhällskritik på ett tydligt, men aldrig skriva på näsan-aktigt sätt. Det handlade om korrumperade politiker, juridisk orättvisa, religiöst hyckleri och en ängslighet inför hur maskiner och tekniken sakta men säkert tog över våra liv. Warrel Dane dog av en hjärtattack, den 13 december i Sao paolo under en inspelning av sin andra soloplatta. Må han vila i fred.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=ByMl6uZrWOU&w=560&h=315%5D

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=lf_LbNjz6Z8&w=560&h=315%5D

Kommentera