Stäng

14 personer misstänkta i assistansbedrägerier i Malmö

ASSISTANSERSÄTTNING. Dagligen hör vi om personer som nekas ersättning som de har rätt till och behöver. Nyhetsföretagen brukar skylla på Försäkringskassan och regeringens besparingsiver. 

Ingen så mycket som andas dock över varför inte världens högsta skatt inte ger oss den välfärd och trygghet vi betalar för.

Anledningen är densamma som till polisbrist och lärarbrist.

I den senaste men troligen inte sista bidragshärvan har ägarna tagit ut 12 miljoner kronor i utdelning, visar årsredovisningarna. Inte olagligt men det blir mindre skatt än att ta ut lön. Inom ägarfamiljen finns också flera olika assistansbolag.

Ingen på Rami Care AB är intresserad av att ge någon kommentar.

Anställda på bolaget har tidigare figurerat i assistanshärvor.

Så sent som i november 2017 dömdes sex personer i Borås tingsrätt som har varit anställda på assistansföretaget. Det handlade, enligt åtalet, om oriktigt redovisade assistanstimmar till ett värde av nästan 900.000 kronor under åren 2013-2014.

Flera av de anställda är släktingar. En kvinna dömdes för totalt 17 bidragsbrott. Andra assistenter dömdes för häleri för att de fått lön som de inte varit berättigade till insatt på konton.

Tingsrätten kom fram till att en av assistenterna hade fått lön i nästan ett och ett halvt år trots att hon under större delen av tiden inte fanns i Sverige. Det vet man – eftersom hon blev utvisad ur landet.

En annan assistent hade fått lön trots att brukaren befunnit sig utomlands. Och vid ett annat tillfälle var det tvärtom. Brukare var i Sverige, men assistenterna på Gran Canaria.

Företagets ledning var i Boråsmålet inte misstänkta eller åtalade för något brott. De hördes som vittnen och under rättegången framkom att assistenter och ledningen skyllde på varandra.

Enligt Malmö Tingsrätt är det sekretess på flera av de misstänkta men följande namn kommer från offentliga handlingar. Observera att de är anhållna och misstänkta för grova bidragsbrott i Malmö under tiden 2013-2017 men de är ej dömda.

Ahmed  Abdelkarim El-Mahmoud, född 1992
Vladan Jakovljevic, född 1977, medborgare i Upphört Land
Aldin Licina, född 1992,
Gabriella Silvia Milunovic, född 1979,
Zoran Mimovic, född 1962, medborgare i Serbien, tolk behövs på serbiska
Dragan Mitrovic, född 1956,

-Pettersson noterar att det för närvarande är fjorton personer misstänkta och det finns ingen som helst anledning till att namnen på de som är sekretessbelagda skulle vara annorlunda…

TIDIGARE 2018-01-18. Tre personer begärs häktade i assistanshärva

BROTTSLIGHET. Sammanlagt tre personer har begärts häktade i den assistansfuskhärva som håller på att rullas upp i Malmö, rapporterar TT.

Kammaråklagare Björn Rosenlöf säger att man misstänker att 14 personer är inblandade.
Upplägget ska ha inbringat minst tio miljoner kronor, enligt Ekobrottsmyndigheten.

-Pettersson tror inte tio miljoner räcker på långa vägar…

TIDIGARE 2018-01-17. Tolv personer anhållna i Malmö. Misstänkta för bidragsfusk

BROTTSLIGHET. Tolv personer har anhållits i en misstänkt härva med bidragsfusk. Misstankarna handlar om att ett bolag i Malmö ska ha blåst Försäkringskassan på stora summor pengar.

Ekobrottsmyndigheten utreder just nu en stor härva med misstänkt bidragsfusk i Malmö. Det gäller ett assistansbolaget där de anhållna är företrädare för bolaget och även personer som har påstått sig vara assistenter, men i själva verket inte ska ha varit det.

Enligt Kvällsposten är det ett fusk som har inbringat 10-11 miljoner kronor.
Förundersökningsledare på Ekobrottsmyndigheten, Björn Rosenlöf, säger att fusket misstänks ha startat 2013 – och pågått fram till nu. Försäkringskassan anmälde bolaget till myndigheten under förra året.
– Brotten anses grova sett till belopp och systematiken i hur det gått till, säger Björn Rosenlöf.
Under tisdagen genomfördes en razzia och sammanlagt sex personer greps på olika adresser i Malmö. Ytterligare sex personer greps under onsdagen. Sammanlagt är nu tolv personer gripna och häktesförhandlingar ska hållas på fredag.
Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö, uppger att två är anhållna i Malmö. Enligt Björn Rosenlöf har polisen gripit samtliga personer i Malmö men de sitter anhållna på olika platser i regionen på grund av platsbrist.
Fallet helt unikt i sin omfattning. Björn Rosenlöf, förundersökningsledare, bekräftar att fallet är ovanligt. – Det är relativt ovanligt men det handlar om att man tillsatt mycket resurser för att man har tyckt att det här är viktigt att utreda.
-Pettersson tvivlar på att fallet är unikt i sin omfattning. Det är bara att läsa om assistansbedrägerier på bloggen eller Sagan om Södertälje.
Sedan vill jag inte påstå att det bara är invandrare som ägnar sig åt den här typen av brottslighet, men det är nästan bara invandrare som åker fast och döms…

Misstänkta denna gång är…

  • Rami Care i Sverige AB
  • Abdel Karim El-Mahmoud (f. 1961), Ordinarie ledamot , Styrelseordförande
  • Najat Ghonaim (f. 1967), Ordinarie ledamot
  • Ahmed Abdelkarim El-Mahmoud (f. 1992), Suppleant
Malmö är värst med 5,4 miljarder i bidrag från övriga landet, men Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och många andra städer har stora problem.
Malmö skulle gå i konkurs utan 15 miljoner om dagen

23 thoughts on “14 personer misstänkta i assistansbedrägerier i Malmö

  1. Försäkringskassan måste vara bland de mest lättlurade i Sverige.
    Kanske dags att lägga mer ansvar på de läkare, som sjukskriver friska personer? De är ju faktiskt antingen okunniga eller slarviga i sitt arbete.

  2. De har väl alla redan medborgarskap, som skänktes utan krav redan efter 4-5 år i landet, så utvisningar lär det inte bli tal om tyvärr.
    Man blir förbannad, också detta pack kommer Sverige aldrig kunna bli av med.

  3. Den svarta marknaden i Malmö uppgår till mer än 5,7 miljarder kr varje år. Skattebortfallet på denna svarthandel blir mer än 2,2 miljarder kr varje år i det sosse-vanstyrda skatteparadiset Malmö.

    https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1400148474/nyheter/val2014/article2039794.svt/alternates/large/Sverige-skatteparadis.jpg

    Sen har vi det södra slukhålet Malmö där mer än 5 miljarder per år försvinner ner i det bottenlösa djupet … av kommunala skatteutjämningsbidrag som övriga Sverige måste betala för att Malmö skall undvika att gå i konkurs.

    https://4.bp.blogspot.com/-emcBAQ4CSx4/V-5VqZ6tvMI/AAAAAAAAFaE/4wf3pgjtkwAbHnpp7vF_S57yOlBXuJ4IQCLcB/s640/SLUKHOLET.jpg

    Från Jeanders bildblogg

    Följande fråga ställdes till Mia av signaturen Rolf i en tidigare tråd i detta ämne för endast ett par dagar sedan:

    Citat

    Rolf
    2017-01-2018 at 16:34

    Hur kan det komma sig att det blivit så Mia? Berätta!

    Slut citat

    Naturligtvis har Mia som vanligt ännu inte svarat.

  4. Som sagt i September är det val, om Svenska väljare gör
    samma dumma misstag att låta Sju klöverns figurer styra
    landet har dom nog puttat ut Sverige över kanten, inte
    en mandatperiod till med dessa samhällsförstörare.

  5. ”Så blev Malmö en av Sveriges fattigaste städer”

    ”Malmö har på fyrtio år gått från välmående arbetarstad till en av landets fattigaste kommuner. Skyhög arbetslöshet. Stor invandring. Växande klyftor. Social oro.

    ”Staden är en tryckkokare”, säger professor Tapio Salonen.

    På många sätt är Malmös kris hela Sveriges – fast värre”.

    https://www.sydsvenskan.se/2016-06-26/sa-blev-malmo-fattigast-i-sverige

  6. Får vi ingen vettig regering efter valet är det dags att flytta ut hela pensionskapitalet till USA. Vill inte riskera stålarna om man säger som så.

  7. Blir Sverige som Malmö, då är pengarna slut och vi får be om bistånd från grannländerna. Men grannländerna skulle nog inte acceptera slöseriet utan det vore bäst om Norge Danmark och Finland, tog över förvaltningsrätten av Sverige förmodligen. Har man redan gett bort landets skatter till kriminella, så kan väl ingen misstycka att ge bort hela landet till grannländerna att dela på i tre delar? Absurdistan1 -2 och 3 med suffixet upa. Obs! försök till ett skämt, lite sorgligt kanske!

    • ”ruben”!
      Tyvärr är det nog inte bara skämt.
      När vår högsta polischef går ut i pressen och ber om råd från muslimerna hur Sveriges polis ska se ut –
      ”nu och i framtiden” och ber om svar på ARABISKA !

      Citatet:
      ”POLISEN. Rikspolischefen Dan Eliasson (S) vill höra din åsikt om dagens och framtidens polis. Berätta vad du tycker. Klicka HÄR. ”

      => Svaren skulle vara på svenska, engelska eller arabiska!
      – Varför inte på alla andra språk som vi har i Sverige?

      Antingen är han köpt av muslimerna eller så är han dum i huvudet?

      Om muslimerna ska bestämma hur vår polis ska se ut och hur den ska fungera, då är Sverige överlämnat till muslimerna!

      Invandrarverket är väl redan övertaget av muslimerna och regeringen, delvis också.
      Härnäst kommer hemvärnet, försvaret och brandförsvaret.

      Skolorna och sjukvården är väl på väg redan.
      SÄPO är helt passiva inför muslimerna så där är det tveksamt hur långt de har kommit. De agerar inte mot ockupationen av de 61 ”no-go zoonerna” dit vår polis inte har tillträde
      = ockuperat svenskt territorium!
      De kunde ha utlyst undantagstillstånd när inte polisen fick komma in till första ”no-go zoonen” – men har inte gjort det = nu är det
      61 ”no-go zooner”!

      Om inte regeringen blir avsatt snabbt och Jimmi Åkesson får ta över så är det snart, som du säger, ute med vårt fosterland.

      Några av oss kanske kan få amnesti i något av våra nordiska grannländer, som har haft fungerande regeringar.

      Vi är i en sorglig tid!
      Rikspolischefen, Eliassons utspel var en av de värsta mentala chocker jag upplevt!
      Jag trodde, egentligen inte att vi skulle förlora vårt land till islam!

      Sorg och skräck är milda ord just nu!

  8. Dessa har förverkat sin rätt till alla former av bidrag från svenska staten.
    Sånär som på ett. Nämligen en enkel biljett till den plats de ursprungligen kom ifrån. Det gäller naturligtvis hela familjerna.

  9. Systemet är åt helvete för generöst. På en dygnetruntassistans så är överskottet, vid ÄRLIGT utförd assistans, MINST 600 000 Skr per år. Kanske dags att, till att börja med, begränsa assistansen till kravet Svensk medborgare.

    Detta gäller inte bara assistans utan all verksamhet som har med omsorgen om funktionshindrade att göra.

    Såg häromdagen en siffra på kostnaden för Lagen om Stöd och Service, LSS. 70 000 000 000 (70 Miljarder) och det är bara en av lagstiftningarna. Tänk totalen.

    Besparingar/effektiviseringar där kanske skulle ge pengar över till polis och försvar

  10. Övrigt:
    Som ni vet finns det ett stort överutbud av nyproducerade bostadsrätter i Sverige t.ex. i Uppsala och Malmö. Bostadsrätterna görs nu om till hyresrätter eftersom de är för dyra.
    Tanken är att babbe ska få bo i dessa dyra lägenheter.
    Babbe bor alltså flott och slipper dessutom hyran eftersom du och jag står för den lilla detaljen.

    • ”Lena”!
      De har nog gått i lära hos Södertäljenätverket.
      Där har samma system fungerat sedan ”balkaninvasionen”
      i Södertälje.
      De bor numera i Södertäljes finaste slott runt om sta’n.
      Några har visserligen all-inclusive några år på olika fängelser,
      men det har nog inte påverkat företagsamheten nämnvärt.

      Systemet är dessutom baserat på eget banksystem,
      ”plastkassar” så de förlorar inga pengar till skatt heller.

      Vi, gamla Södertäljebor, har full erfarenhet – och i vissa fall-
      ganska stor vetskap om systemet också.

      En del, med ”viss insyn” har blivit tillrättavisade av Södertäljenätverket och funnit det bäst att flytta från Södertälje.

      Sverige är fantastiskt – dumt!

  11. Om hederliga och skattetyngda svenska medelsvensson blir lite försenad med skatteinbetalningen … ja, då står snart kronofogden utanför dörren och vill klistra röda utmätningslappar på och beslagta eventuella värdeföremål i många fall t o m hela bostaden (bostadsrättslägenhet eller småhus mm) för försäljning för att täcka skatteskulden.

    Det slutar ofta med att skatteslavarna skickas ut på gatan och blir hemlösa.

    När assistans-bedragarna hämningslöst stjäl skattemedel för miljoner / miljarder kr ur välfärden får de hålla på ostörda i åratal utan att rättssamhället förmår ingripa, avslöjar falsarierna och sätta dom i fängelse. Återbetalningskraven kan tjuvpacket ofta inte infria eftersom bedrägeripengarna svindlats vidare och redan är förbrukade.

    http://www.friatider.se/sites/default/files/folkmordet-pa-armenier-regeringen.jpg

    Är sossar så förståndshandikappade att de inte ens har fattat innebörden av ordet ”ALLA”.

  12. Utser svenska staten skithålsländer med skitfolk till asylländer så blir konsekvensen gäng-/klankriminalitet och mycket annat skit till GIGANTISKA kostnader…..
    Vad är det för fel i huvudet på zåzzar och MILJÖDÅRAR som vill ha mer av detta?!!

  13. Vi behöver dessa superentreprenörer o tackar för Ni valt Sverige, hälsar Feministregeringen, 7 klövern , Jonas Kommunister o PK stort grattis!

    Vi kommer också protestera mot att ”vinster i välfärden begränsningar ” kommer minska Era blygsamma kostnader som skattebetalarna
    (Fåntrattarna) måste erlägga, här finns stora möjligheter till 100% kompensation, för vi avser bara att pursvenska företag skall straffas och inte Era, där vi tycker att Rami är ett bra exempel på lyckad mångfald och integration.

Kommentera

Back to top