Stäng

Tolv personer anhållna i Malmö. Misstänkta för bidragsfusk

BROTTSLIGHET. Tolv personer har anhållits i en misstänkt härva med bidragsfusk. Misstankarna handlar om att ett bolag i Malmö ska ha blåst Försäkringskassan på stora summor pengar.

Ekobrottsmyndigheten utreder just nu en stor härva med misstänkt bidragsfusk i Malmö. Det gäller ett assistansbolaget där de anhållna är företrädare för bolaget och även personer som har påstått sig vara assistenter, men i själva verket inte ska ha varit det.

Enligt Kvällsposten är det ett fusk som har inbringat 10-11 miljoner kronor.
Förundersökningsledare på Ekobrottsmyndigheten, Björn Rosenlöf, säger att fusket misstänks ha startat 2013 – och pågått fram till nu. Försäkringskassan anmälde bolaget till myndigheten under förra året.
– Brotten anses grova sett till belopp och systematiken i hur det gått till, säger Björn Rosenlöf.
Under tisdagen genomfördes en razzia och sammanlagt sex personer greps på olika adresser i Malmö. Ytterligare sex personer greps under onsdagen. Sammanlagt är nu tolv personer gripna och häktesförhandlingar ska hållas på fredag.
Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö, uppger att två är anhållna i Malmö. Enligt Björn Rosenlöf har polisen gripit samtliga personer i Malmö men de sitter anhållna på olika platser i regionen på grund av platsbrist.
Fallet helt unikt i sin omfattning. Björn Rosenlöf, förundersökningsledare, bekräftar att fallet är ovanligt. – Det är relativt ovanligt men det handlar om att man tillsatt mycket resurser för att man har tyckt att det här är viktigt att utreda.
-Pettersson tvivlar på att fallet är unikt i sin omfattning. Det är bara att läsa om assistansbedrägerier på bloggen eller Sagan om Södertälje.
Sedan vill jag inte påstå att det bara är invandrare som ägnar sig åt den här typen av brottslighet, men det är nästan bara invandrare som åker fast och döms…

Misstänkta denna gång är…

  • Rami Care i Sverige AB
  • Abdel Karim El-Mahmoud (f. 1961), Ordinarie ledamot , Styrelseordförande
  • Najat Ghonaim (f. 1967), Ordinarie ledamot
  • Ahmed Abdelkarim El-Mahmoud (f. 1992), Suppleant
Malmö är värst med 5,4 miljarder i bidrag från övriga landet, men Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och många andra städer har stora problem.
Malmö skulle gå i konkurs utan 15 miljoner om dagen

20 thoughts on “Tolv personer anhållna i Malmö. Misstänkta för bidragsfusk

  1. Lugn gott folk. Vår store statsman och statsminister Stefan Löfven har gång på gång lovat, att de nyanlända kommer att bli ”lönsamma lite längre fram”.
    Vad han menar med ”lite längre fram” kan man verkligen undra över. Gripet ur luften som så mycket annat han påstår?

  2. Finns hundra tusentals bidragsfuskare i Sveriges samtliga kommuner, tolv st i Malmö är bara toppen av ett isberg ..

  3. Den svarta marknaden i Malmö uppgår till mer än 5,7 miljarder kr varje år. Skattebortfallet på denna svarhandel blir mer än 2,2 miljarder kr varje år i det sosse-vanstyrda skatteparadiset Malmö.

    https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1400148474/nyheter/val2014/article2039794.svt/alternates/large/Sverige-skatteparadis.jpg

    Sen har vi det södra slukhålet Malmö där mer än 5 miljarder per år försvinner ner i det bottenlösa djupet … av kommunala skatteutjämningsbidrag som övriga Sverige måste betala för att Malmö skall slippa gå i konkurs.

    https://4.bp.blogspot.com/-emcBAQ4CSx4/V-5VqZ6tvMI/AAAAAAAAFaE/4wf3pgjtkwAbHnpp7vF_S57yOlBXuJ4IQCLcB/s640/SLUKHOLET.jpg

    Från Jeanders bildblogg

    • Feministregeringen o 7 klövern kommer satsa allt på att alla städer o samhällen skall bli lika framgångsrika som Malmö när det gäller mångfald, mångkultur och integration, stort grattis PK, snart bor alla i slumstäder.

  4. Att dessa geni,sedan förr eller senare avslöjar sig själva,hittar jag idag ett bevis för i BZ.
    ”Mannen” på bilden (en tjuv) ville gärna föreviga sig själv på/i den stulna I-Phonen.Vad han inte kunde räkna ut,var att denna var ansluten till den bestulna kvinnans dator.Nu söker polisen honom med dessa utmärkta bilder.Kanske rent av en ”svensk”:
    https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/01/fahnd-benannt-1_1516189616-1024×576.jpg

    • Stenbock :
      Sådana bilder satt jag i timmar och tittade på för att identifiera ett arabmonster ……jag var envis men chanslös, hela högen såg i mina ögon ut som bröder………vilket de av någon anledning kanske var.

      • Själv kom jag att tänka på ”Malmöbo”,när jag såg de sköna dragen,och hans speciellt orientalskt typiska luktorgan !!

      • Ytterligare en ”tillgång” för Sverige, som kommer att rädda våra pensioner…

    • Den där idioten ser ut som en karikatyr på en riktig människa!
      Så där kan väl ändå ingen se ut. Måste vara en förvrängning i telefonens kamera.

      Han tig väl sitt liv när han fick se bilderna?

      Visa inte bilderna för era barn!
      De kan få men för livet!
      Det borde ha varit befogat med en sopsäck
      – tät och väl tillknuten!

  5. Så blir det när man tillåter importer all form av handikappade,inte bara förståndsmässigt. De t.o.m. fraktar hit stympade,halta,blinda och döva för att få del av Absurdistans generösa gåvor !!

Kommentera

Back to top