Sexåring tog med sig ammunition till förskola

BROTTSLIGHET. En sexårig pojke i Malmö tog med sig ammunition till förskolan och berättade att han fått den av sin pappa. Nu åtalas hans morbror, skriver Sydsvenskan, bakom betalvägg så det blir ingen länk.

Personalen på förskolan larmade polisen som genomförde en husrannsakan på adressen där pojkens familj var skriven.

Vid den tidpunkten bodde barnets morföräldrar och morbröder i bostaden. I en garderob hittades en laddad pistol. Polisen hittade även en elpistol, flera skyddsvästar och 600 000 kronor i kontanter.

Pojkens pappa kunde inte knytas till något vapen. En av morbröderna erkände vapeninnehav och han har nu åtalats. Mannen misstänktes först även för penningtvättsbrott på grund av den stora summan kontanter, men åklagaren kunde inte bevisa det.

Morbrodern misstänktes inledningsvis även för penningtvättsbrott eftersom han förvarade 600 000 kronor i kontanter bostaden – samtidigt som han gick på aktivitetsstöd med 13 000 kronor i månaden. Men brottsmisstankarna är nedlagda.

– De hade någon förklaring som jag fick godta. Att pengarna är från ett företag som tillhör familjen, säger åklagare Lars Morand.

-Pettersson säger att det är ett skämt. Vapen, ammunition, skyddsvästar, bidrag och småbarn. Skåningarna är inte kloka…

Det går bra för Malmö. Bara 14 miljoner i förlust om dagen…

Malmö skulle gå i konkurs utan 15 miljoner om dagen

18 thoughts on “Sexåring tog med sig ammunition till förskola

  1. Ålder har ingen betydelse för kriminalitet. Härkomst och kultur är däremot avgörande, liksom dålig attityd till omgivning och det omgivande.

    Det handlar t ex inte om inommandes eventuella ÅLDER, om de ska få stanna, utan vilken inställning de har till sina medmänniskor.

    • Handgranaterna låg väl gömda bland 6-åringens leksaker. Vapenbrottet att ha ammunition tillgängliga för sina barn, vad blir det för påföljd innan de utvisas?

  2. Den som har Aktivitetsstöd så gäller det vardagar kl. 8.00 – 16.00.
    Kan därvid ha extraknäck på kvällar/nätter samt helger.

    Det är väl inte så svårt med att kolla upp det företaget.
    Bara att be om registreringsbeviset som inte finns.
    Med 600. 000 spänn hemma
    ”-De hade någon förklaring som jag fick godta. Att pengarna är från ett företag som tillhör familjen”

    • Kan han inte jobba i företaget istället för att ta av vår välfärd? Det låter väldigt märkligt alltihop!

  3. Vapen, skyddsvästar, elpistol och 600 000 i kontanter? Var vänlig skicka hem dessa till sina ursprung fortast möjligt. Kan myndigheterna sluta importera kriminella och börja laga Sverige?

  4. Och SVENSKA nyhetsmedia blir rena underhållningsprogrammen när de förbannar sig och svär fradga över USAs (och framför allt Texas’) ”liberala” vapenlagar och försöker få VAPENLAGARNA att vara orsaken till att det skjuts i USA:

    Det är lika falskt och sjukt som det låter.

    • De flesta kan nog se ett samband med att USA är det västerländska land med flest skjutningar – och även masskjutningar – och vapenlagar som tillåter varenda medborgare att ha ett eller flera vapen.

      Och så kommer det att förbli.

      • Vapen för att SKYDDA SIG mot kriminella, i Sverige är man totalt utlämnad åt en polis som inte finns, typ 1 polisbil i hela Dalarna. Det är möjligt att ni på östermalm har en poliskår som finns för att Eliasson ska kunna säga att de finns, men för oerhört många runt om i Sverige finns inte längre någon polis mer än på 2-3 timmars avstånd.

        Årets julklapp i USA var ett handeldvapen. Inte för att skjuta kyrkobesökare utan för att kunna skjuta inbrottstjuvar.

        Min mamma i USA bär alltid vapen när hon är ute på stan och har alltid ett extra vapen i bilen. Den enda gången hon använt den är för att skjuta ölburkar i bakhaven… det är TRYGGHETEN att kunna försvara sig som är saken.

        I Sverige är det bara kriminella som bär vapen; för oss andra är det förbjudet. Och DET måste vi ändra på. Men EU går på andra hållet, att inte ens registrerade och utbildade jägare får behålla sina vapen.

      • Jag skulle inte känns någon trygghet i att bo i ett land där alla har vapen och verkar tillåtas skjuta hur som helst, t.o.m
        en inbrottstjuv. I Sverige skjuter inte ens poliser sådana.

        Att ge ett vapen som årets julklapp verkar helt bisarrt.

        Det är nog vanliga amerikanska medborgare och inte kriminella som bidrar till att barn kommer över vapen och dödas och dessa ständigt återkommande skolskjutningar.
        För att inte tala om alla psykiskt sjuka som står för skjutningar typ Las Vegas.

        Varför tror du själv att det skjuts så extremt mycket mer just i USA jämfört med liknande länder?

      • TIll Mia

        Det handlar om att ”fight fire with fire”, alltså att bekämpa brottslingarna med samma mynt som de själva använder. I Sverige finns inget mynt för brottsoffer och i Sverige bekämpar samhället brottslingar med bensin. Den som tränger sig in i mitt hem förtjänar att bli skjuten. Varför vurmar Mia så för inbrottstjuvens väl och ve, men struntar i min – jag som bor i huset. Att tjuven kan skjuta mig eller slå mig sönder och samma är tydligen OK och att jag som är brottsoffer bara har möjlighet att ringa 112 till en polis som finns flera mil bort på ett annat uppdrag.

      • Fight fire with fire tillämpas inte i civiliserade länder, bara i det land som har flest skjutningar. Och jag tycker det känns betydligt tryggare att vi i Sverige inte inte lever etfter amerikanskt mönster.
        Så vi får nog fortsättaa att tycka olika om detta.

      • Mia ! Vapen har ju funnits i mängder i detta land utan att det har skjutits till höger o vänster . Men du/ni har ju sett till och ändra på detta . För du/ni har ordnat så att nu spelar det ingen roll vilka vapen lagar vi har i detta land ! För dessa människor ni har tagit hit kommer att använda vapen ändå oavsett vilka regler eller straff som ges ut ! Tack för detta MIA !!!

  5. Vapen och skyddsvästar har ju alla svenskar haft i urminnes tider och framför allt 600 000kr i kontanter hemmet . Vad är det som är så djävla svårt för politiker och dessa hjärntvättade röstare att fatta . Ska det inte finnas någon framtid för våra barn eller ????

Kommentera