Sveriges oförsvarliga försvarspolitik

FÖRSVAR. Under den pågående konferens Folk och Försvar verkar det som vissa socialdemokrater som utrikesminister Margot Wallström tror det blir fred på jorden bara för att Sverige sitter i  FN:s säkerhetsråd och gör sig osams med andra länder.

Socialdemokratin verkar tro att Sverige kan göra allt och vad som helst utan att vara medlem i Nato men ändå räkna med Natos skydd.

Det diskuteras formuleringar. Det ena gänget vill att Sveriges säkerhetspolitik ska bygga på att ett angrepp mot Sverige är ”osannolikt”, medan det andra gänget tycker att ”Ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas”. 

-Pettersson noterar dock att ingen verkar diskutera det faktum att formuleringarna inte har någon betydelse eftersom vi inte har ett försvar värt namnet…

Det bevisar bara att politik är alldeles för svårt och allvarligt för politiker.

 

Folk och Försvar pågår på Högfjällshotellet i Sälen.

8 thoughts on “Sveriges oförsvarliga försvarspolitik

  1. Hjälp från Nato är i praktiken Sveriges enda chans att kunna avvärja ett fullskaligt ryskt angrepp.

    Å andra sidan är Natofrågan starkt ideologiserad och gamla argument från Sovjetunionens tid väger fortfarande tyngre för många än nutida verklighet.

      • Det finns en massa resurser i Sverige som de kunde kapa åt sig. T.ex. industrin är värd en hel del, plus förstås bl.a. malmfälten.

        Sveriges geografiska läge är också strategiskt viktig på många sätt och Rysslands militär kunde dra stor nytta av ha baser på Sveriges territorium.

  2. Svamlar om väpnat angrepp, vi är redan angripna, det är skjutningar varje dag ,rena inbördes krig. Fortfarande bara käbbel.Byfåne avgå.Mvh Adolf

  3. Sverige har en utrikesminister som inte är värd namnet!
    Som gör sig ovän med västerländska nationer (Israel) och stödjer terrorism (Palestina).
    Vad har hon uträttat förutom att tillhöra ”politikeradeln”?

    • Ryssland utgör inget hot mot Sverige det finns en gammal rysskräck som lever kvar hos många svenskar, men den som följt objektivt med utvecklingen inser det finns inget hot från Ryssland.
      Däremot borde inte svenska politiker provocera Ryssland som de gjort i Ukraina frågan, där svenska politiker tagit parti för CIA som provocerat Ryssland och propagerat för att Ukraina skall bli medlem i Nato och EU.
      Ukraina är ett mycket korrumperat land som under överskådlig tid kan inte bli medlem i EU, och medlemskap i Nato för att bygga baser för missiler nära den ryska gränsen kan aldrig Ryssland tillåta.
      Sverige har ett inhemskt hot och det är genom den okontrollerade asylinvandringen som väldigt många kriminella och terrorister kommit in i landet och idag utför brott, den utvecklingen är mycket farlig, därför brotten ökar och blir våldsammare hela tiden.

Kommentera