Rymde från förvar – misstänks för mord i Georgien

BROTTSLIGHET. En man som rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg nyligen misstänks för ett mord i sitt hemland Georgien, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Mannen och en annan man rymde från förvaret den 8 januari genom att hota och skada en anställd med ett vasst föremål. Enligt SVT var det då redan känt för de svenska myndigheterna att mannen var mordmisstänkt och hade sökt asyl under falsk identitet.

Polisen är kritisk till att den misstänkte mördaren inte flyttades till häktet, men Torbjörn Nyberg, som är chef för Migrationsverkets förvar, tillbakavisar kritiken.

– Polis och åklagare får ju ta ställning till om en person ska häktas, om det är en sådan grund för misstanke. Vi är ingen brottsutredande myndighet, det är inte vårt uppdrag, säger han till SVT.

Häktning kan beslutas av en domstol på begäran av en åklagare.

-Pettersson noterar att det är som vanligt. Falsk identitet och flathet. Ibland undrar jag om myndigheter i andra länder medvetet skickar iväg människor som de inte vill ha kvar i sina egna länder…

9 thoughts on “Rymde från förvar – misstänks för mord i Georgien

  1. ”Var tog de båda vägen – Ingen som vet, Ingen som vet”

    Som vad vår folkkäre Owe Thörnqvist sjunger om den lilla stygga Loppan.

  2. Ja det är säker så att vissa länder gör som Fidel Castro gjorde mot USA skickar hit sina mest kriminella . Dom ser sin chans att bli av med banditerna i sitt land.
    Det märks ju här nu med alla knivrån och skjutningar mm.

    • Mycket möjligt att de avsiktligt exporterats till väst-Europa.
      I Georgien råder rena anarkin,och styret är insyltad i dessa skumraskaffärer. Bl.a. sändes bevisligen hela rövarband på liknande sätt till bl.a. Tyskland.Här begär de asyl och under den årslånga utredningstiden hos myndigheter ägnar de sig åt olika typer av svåra brott,samtidigt får de gratis boende och mat i ”asylhemen”.Säger som vanligt,varför skulle Östersjön skydda Absurdistan för fritt intåg,av denna art zigenare ? 🙁

      • Till dig godtrogne som trycker ”tummen ner” för allt och alla.
        Bevisligen tömde IS-islamisterna dårhusen i Irak/Syrien på patienter,och försedde dessa med medel,och uppdrag i Europa…Hur många sådana idioter tror du det finns enbart i Absurdistan som nu accepteras av sådana som du ?
        Nu tillhör du möjligen den inhemska sorten av dessa sjuka, och ser därför ingen skillnad !

      • Stenbock :
        Ett stort misstag att lägga ner den verksamhet som erbjöd Adel, präster, borgare och bönder den hjälp som behövdes för att Sverige skulle fungera.
        http://www.psykmuseet.se/2013/12/sta-maria-sjukhus-i-helsingborg/
        Nu importerar vi galenskapen från fjärran…………..oj vad spännande Sverige har blivit !
        Brunögda, svarthåriga, tolkbehövande och kvinnofientliga är de också, så underbart, svenskorna bara älskar, underbart !
        De är så lyckliga nu !!

      • Jag var där förra året, en kamrat har några vingårdar där. Det du skriver är helt korrekt, vi fick en del insyn genom våra kamrater då vi åkte runt. Ett underbart land, men ett besvärligt läge. I huvudstaden fanns slumhus med fattiga människor i. Det var flyktingar-på riktigt. Vi frågade hur kan de bo där? Trasiga fönster. De sa vad kunde vi göra? Folkgrupper ivägkörda av ryssarna. De drar säkert vidare en del av dem, läget är desperat för många.

Kommentera