Nacka – en kommun som går sämre

Nacka kommun är väl känd hos de flesta som kommunen som köpte tre lägenheter till en syrisk man, hans tre fruar och sexton barn.

Bara den kostnaden uppgick till cirka 14 miljoner och lägg därtill alla andra kostnader ett boende kräver och alla de bidrag familjen kommer att finansiera sin vardag med. Nu kommer baksmällan.

”Det är framför allt flyktingmottagandet som kostar väsentligt mer än man tidigare trott”

Säger Mats Gerdau (M) som förra året försvarade detta köp och alla andra de senare åren. De kostnader som ökat allra mest är mottagandet av ensamkommande ungdomar, ekonomiskt bistånd och kostnaderna för bostäder åt nyanlända med uppehållstillstånd. Betänk då att Nacka kommun inte står ensamma om detta.

2018 ser budgeten ut att gå samma väg som både 2016 och 2017, med ett rejält underskott. Minns jag inte fel försvarade Gerdau köpen med att kommunen räknar med en vinst när bostäderna så småningom säljs. Då hade han nog inte räknat med att bopriserna faller som de nu gör, inte minst i Stockholm. Nu vet vi att Nacka och Sveriges övriga kommuner tvingats till detta av regeringens nya bosättningslag och som sagt är det inte bara Nacka som har bekymmer p.g.a. detta.

Ännu en kommun som krisar i spåren av en överdimensionerad asylinvandring.

Nacka/Värmdö Posten

 

25 thoughts on “Nacka – en kommun som går sämre

  1. Tänk hur det skulle kunna gå om moderaterna kommer till köttgrytan igen.
    Det skulle gå käpprätt åt helvete. Reinfeld gav ett smakprov.
    Nya ”överenskommelser” kommer automatiskt.
    En Stockholmska har redan sökt asyl i Polen.

  2. Vilka kommunpolitiker , att ni inte skäms !
    Mussegubbe med tre fruar och 16 barn….gör han inget annat än kn*’lar bidrag, vidrigt äckligt att vi skall betala för hans och kärringarnas lustar !!!!!!!!

    • Intressant läge om det varit som i Schweiz.
      Där måste invandrarna bl.a. betala tillbaks bidragen de fått innan de kan ansöka om medborgarskap.
      Inte många nya Schweizare där inte. Och de som blir medborgare är de få som verkligen förtjänar det.

  3. Sveriges första skattefinansierade harem köptes till en man som saknade asylskäl.

  4. Mia ! Du som röstar för detta . Hur tror du kommunerna kommer att lösa dessa extra kostnader i framtiden utan att höja skatterna rejält ???

  5. Här kommer bubbe – öppna era falluckor.

    Invandringen av religiösa våldsanalfabeter och ensamkommande negerbollar i synergi med kommande bostadskrasch (som till stor del beror på bubbes förturer i bostadsköer) kommer att sänka Sverige.
    Lägg till värdens första feministiska regering och vi har fått något ”oslagbart”.

  6. Då kommer besparingarna på löpande band. Alla som tror att politikerna kommer att spara in på sig själva räcker upp en hand! Jaså…ingen?

  7. Vadå ? Kostar invandringen något ? Sen har man ju Mona Sahlin i Nacka då kan väl inget gå fel eller …?

  8. Sossarna lanserade ”Framtidsminister” men kom på att visionerna bara sträckte sig fram till kommande valrörelse, om ens det. Har man dessutom som plan att förstöra hela Sverige, så är det dålig politik att basunera ut det i onödan. Moderaterna vill inte göra om det naiva och något genanta misstaget. De lanserar istället ”Medeltidsminister”, med trygghetskalifen Reinfeldt vid rodret, som ser till att islamiseringen fortskrider i önskad takt.

  9. Hur trött är man inte på att höra politiker säga, ” flyktingmottagandet som kostar väsentligt mer än man tidigare trott”.

    Samma politiker som tidigare har sagt att detta ”är så lönsamt”.

    Vård- och omsorgsnämndens ordförande Linus Fogel (S), i det vackra Oxelösund, uttalar sig så här i maj 2017.

    ”– Vi är medvetna om att Migrationsverket puttade ut en stor summa till oss, 21 miljoner kronor, för vårt mottagande av nyanlända. Nyanlända kostar lite pengar nu, men i framtiden kommer de att generera otroligt mycket tillbaka, sa han.”

    https://www.sn.se/oxelosund/rekordbokslut-da-blev-det-skattedebatt/

    Så här sa den socialdemokratiska finansministern Magdalena i december 2017.

    ”Integrationen fungerar inte som den ska”.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-sok-er-till-annat-land

    • De agerar helt på order från EU, hur man bör sälja in konceptet så att folk ska tro att massinvandring är positivt och ekonomiskt fördelaktigt. De vet men agerar inte, det är fruktansvärt vidrigt beteende. 87:an fortsätter säkert att sponsra misären med sin röstsedel, men ett flertal har säkert bytt sida, låt oss innerligt hoppas det.

  10. Blir Nacka nästa storartade skithålskommun? Dvs. ofattbart underskott och skulder med försämrad ordning och service trots höjda skatter. Men enligt Migrationverket kan man faktiskt få asyl om man flytt från fattigdom. Om hela Nacka kommun flyr och söker asyl i omkringliggande kommuner får väl Malmö snabbt dela med sig av det årliga utjämningsbiståndet på fem miljarder.

  11. http://ledarsidorna.se/wp-content/uploads/2016/08/Magdalena-Andersson-migration-1-450×421.jpg

    I augusti 2016 kallade finansminister Magdalena Andersson (S) kostnads-chocken för massinvandringen till Sverige på c:a 163 000 individer som anlände år 2015 för … ”En liten puckel” i statsbudgeten.

    Delcitat

    Den lilla puckeln.
    Rekordstora kostnadsökningar väntar för kommunerna framöver. Bland annat på grund av asyl- och flyktinginvandringen. Det skrev Sveriges Kommuner och landsting i sin ekonomirapport som presenterades den 28 april i år. I SKL:s kalkyler har vi en akut situation under 2018, om inget annat händer och det fortsätter även under 2019. De kommande åren kommer kommunerna och landstingen att klara tack vare att svensk ekonomi har hög tillväxt men sedan blir det problem om inte skatterna höjs. (Publicerat 2016-08-27)

    Slut delcitat

    Läs gärna hela artikeln på länken nedan. Skribenten är socialdemokraten Johan Westerholm.

    http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

  12. Äntligen en god nyhet! Det kan dom ha!

    Kanske inte så roligt längre att ha röstat på Reinfeldts ”öppna era hjärtan politik och DÖ när mångkulturen knackar på!

    För övrigt tycker jag inte att nackaborna har tvingats till något!

  13. Stefan Löven & Co. har SPENDERBYXORNA på sig och vill gärna vara ”FEMINISTISK” ”HUMANITÄR STORMAKT” och ta hand om unga ljugande kriminella Afghanska män och alla andra skitfolk som de räknar med röstar vänster….

    • Nej ljuger gör han inte!

      Han bara talar, som han har förstånd till.

      Ett känt citat, som väl passar i sammanhanget: ”Fader, förlåt dem; ty de veta icke vad de göra”

      Gud bevare oss för tvångsislamiseringen som pågår…

Kommentera