Försvarsministern ljuger om ansvaret

INRIKES. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) anser att ALLA PARTIER har ansvar för en tidigare felaktig försvarspolitik. – Nedrustningen av försvaret gick för långt. Det betalar vi priset för i dag, säger Hultqvist.

Hultqvist inledde sitt tal på Folk och försvars rikskonferens i Sälen med att kritisera det sätt på vilket nedrustningen sedan Berlinmurens fall genomfördes.

Han uppgav att tidigare beslut visat sig bygga på felbedömningar, att synen på omvärldsutvecklingen varit naiv och synen på vad som krävs för att återta förmåga orealistisk.

Hultqvist kritiserar särskilt den tidigare borgerliga regeringen för en rad felbeslut när det gäller försvarspolitiken i sin helhet.

– Men det ska också i ärlighetens namn sägas att många försvarspolitiker från samtliga riksdagens partier har ett stort ansvar för den förda politiken sedan murens fall, säger Hultqvist och fortsätter – Nedrustningen av det militära försvaret och, kanske ännu mer, det civila försvaret, gick för långt. Och det betalar vi ett pris för i dag.

-Pettersson säger att Hultqvist ljuger. Hade försvarsministern varit ärlig så hade han sagt att alla partier utom Sverigedemokraterna är ansvariga. Det är dessutom samma partier som är ansvariga för brottsligheten, bostadsbristen, lärarbristen, polisbristen osv. Hade Hultqvist och de andra lyssnat på Sverigedemokraterna hade vi haft ett bättre försvar och betydligt färre av de övriga problemen i samhället.

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?

Peter Hultqvist tal

19 thoughts on “Försvarsministern ljuger om ansvaret

  1. Förvaret är anpassat till dagens hotbild annat är det med polisen där saknas både kompetens och manskap i stor mängd nu och framöver.

  2. Exakt samma historia som vi alltid får höra, att de inte riktigt är dem som bär ansvaret.
    Samma visa kommer att dras när invandrings-politiken nyktrar till. Då kommer vi att få höra att det var SD som gjorde att vi måste ha en extrem invandring.
    Detta för att de drevs in i detta av SD:s extrema politik!

  3. Har självaste Peter Hultqvist totalt glömt bort vem som lade grunden och startade nedrustningen av försvaret.
    Det var ingen mindre en Olof Palme.
    Därefter fortsatte det.

    Lars Ångström (Mp) som var ledamot i Riksdagens försvarsutskott.
    Var en av huvudpersonerna bakom beslutet om den omfattande försvarsbantningen som genomdrevs i början av 2005.
    Lars Ångström menade tillsammans med många andra riksdagsmän
    och rådgivare att det inte fanns eller finns några hot mot Sverige.
    Att Sverige utan bekymmer kunde avrusta.
    Göran Persson på sin tid hade starkt samarbetet med miljöpartiet,

    • Olof Palme … En person som ena dagen öppet kunde stå och fördömma USA:s militära aktiviteter, för att nästa dag som huvudansvarig skriva under ett vapenavtal med dom …

      • Olof Palme var en väldigt självsäker och egen som person
        samt en ren katastrof.
        Han var heller aldrig hemma utan åkte land och rike kring.
        Vi var en av världens ledande varvsnationer
        inom skeppsbygge.
        Med alla dessa varv som vi hade.
        När varvskrisen kom istället för att hjälpa till och stötta
        så lade Palme ner den.

      • Det blir intressant att se resultaten av Trumps åderlåtning av (bl.a.) CIA:s verksamhet, om det där kan dyka upp information om avrättningen av Palme …

      • Matte, fel, fel, fel. Palme och staten lade sig i varvskrisen alldeles för mycket. De stöttade med många sköna miljarder till ingen nytta.

        Dessutom tvingade LO och socialdemokraterna på varven fast månadslön vilket innebar att de duktiga arbetarna bytte bransch för att få möjlighet att tjäna mer än de mindre duktiga.

        Staten garanterade också varven att bygga fartyg på lager som det inte fanns köpare till. Sossarna började men borgarna fortsatte med varvsakuten 1976.

        Varvskrisen beräknas ha kostat Sveriges skattebetalare närmare 50 miljarder och många tiotusentals jobb.

      • Efter år 1975 förföll Sverige. När politiker och tjänstemannaansvaret försvann blev Sverige en lekstuga där oansvariga politiker fick härja ostört.

  4. Har nämnt det i en annan tråd här:

    Alla stora försvarsbeslut har gjorts under Soscialdemokratiskt styre. Varför spela dum eller är det så …?

  5. Han är som alla andra i byfånens regering,totalt blåst i skallen.Både han och husbonden har samma omätbar IQ.Bara välja honom till försvarsminister är idiotiskt, han var vapen vägrade.Det säger allt och hans syn på att försvara fosterlandet.Man kan ha åsikter om vapen och vapeninnehav.Som det är nu det är skjutningar varje dag på grund av rödgröna rörans våta dröm om mångkultur.Jag vill också ha vapen att försvara mig,vill inte bli slaktad som får.Mvh Adolf

  6. Så här sa Anders Ygeman (s):

    ”Efter denna luciadags långa debatt, där ett antal debattörer har slagit vakt om hemortens eller hemlänets regemente, vill jag som ung socialdemokrat framföra min beundran för det arbete som försvarsministern och försvarsutskottet utfört för att anpassa försvarsmakten till nuvarande och framtida hotbilder.
    Jag hade naturligtvis gärna sett att försvaret i högre grad hade anpassats till den nuvarande hotbilden, vilket hade lett till en större neddragning av försvarsutgifterna och fler nedlagda regementen. Därmed hade mer pengar frigjorts till andra angelägna framtidsprojekt.
    Men de avvägningar som har gjorts är bra och riktiga, och neddragningen av försvarsutgifterna gör att Sverige står väl rustat att möta framtidens utmaningar. ”

    Ja, och nu plötsligt är det alltså allas ansvar…?
    (detta var före SD’s tid)

    Syltryggen Ygeman ”beundrade” arbetet som gjordes för att nedmontera Sveriges försvar…. voine, voine.

    Källa: Thoralf (länk till höger)

  7. Alla partier dvs 7klövern har ansvar säger försvars ministern Då vet han inte verkligheten SD varnade för av verkligen för att av verkligheten av Svenska försvaret. Nu står vi med skegger i brevlådan. Men nu jävlar skall det rustas. Tror Putin asgarvar åt Den Svenska regeringen. Kom ihåg att rösta rätt i valet 2018 om du vill slippa ett muslimskt Sverige

    • Det varnas från 7-klöverns sida hela tiden för Ryssland, när det enda regälla hotet kommer från den s.k. regeringen som vi har i Sverige.

Kommentera