Tunnel på 80 meters djup i Gaza förstörd

MELLANÖSTERN. Den israeliska militären säger sig ha förstört en tunnel mellan Gazaremsan och Israel och Egypten. Tunneln, som låg på 80 meters djup och var 1,5 kilometer lång, ska ha grävts av den palestinska islamiströrelsen Hamas, enligt talespersonen Jonathan Conricus enligt Reuters.

Israel misstänker att tunneln var tänkt att användas för terrorism snarare än smuggling, eftersom den löpte under strategiska mål såsom bränsleledningar och militäranläggningar.

– Den kan också ha använts för att transportera terrorister från Gazaremsan till Egypten för att därifrån attackera mål i Israel, säger Conricus.

Premiärminister Benjamin Netanyahu sade i helgen att Israel svarar på aggressioner mot landet och agerar systematiskt mot fientlig infrastruktur.
– Det finns de som säger att vi attackerar sanddyner, men det är fel, sade Netanyahu.

-Pettersson säger att araberna är duktiga. Bygga terrortunnlar på 80 meters djup för biståndspengar är inte lätt och betydligt svårare än att bygga bostäder, skolor, sjukhus och vägar som biståndet är avsett för…

Reuters  

11 thoughts on “Tunnel på 80 meters djup i Gaza förstörd

  1. Tänk om dom lagt denna energi på att bygga upp landet och förbättra för folket istället för att försöka förgöra Israel som dom aldrig kommer att komma åt??

  2. I vårt fosterland bygger nog inte muslimerna några tunnlar
    —– men de bygger moskéer, stridsledningscentraler m.m.!

    De levererar också soldater, eller som de kallas,
    ”ensamkommande flykting – barn”!

    Vår regering tar emot dem utan att registrera och/eller identifiera dem!
    Vår regering placerar dem i små grupper, jämnt fördelade över landet!
    => krigsplaceras?
    Vår regering gör inget för att försvara vårt land mot islam!
    Vår regering har insett att vi börjar förstå att islam snart tar över!
    Vår regering säger därför att vi ska förbereda oss själva på kris!
    Vår regering sålde bort nästan hela vårt försvar!
    Vår regering skrotade alla våra krisförråd!
    Vår regering lade ner kontrollen av skyddsrum!
    Vår regering har tystat SÄPO!
    SÄPO får inte hantera de 61 (senaste siffra) no-go zoonerna!
    Vår regering har islampropaganda i SR P1,
    De kör det ena programmet efter det andra om islam!
    De har börjat med islamgudstjänster! – i vårt kristna land!
    Vår regering har miskat antalet poliser! (genom att försämra för dem)
    => ett smart sätt att dra ner på försvaret i samhället!
    Vår regering accepterar att hela bostadsområden ockuperas av muslimer!

    Hur många inser dessa faktum och förstår vad de betyder?

    • Håller helt med, men vill ändra det till VÅRA regeringar,
      för det är minst tre regeringar som är ansvariga för idiotin
      psykopaten kallade till och med Försvaret för ett särintresse.
      Vi hade ett av Europas starkaste försvar och ladorna fulla
      med krisförråd, allt har reats ut. Ansvariga är 68 vänstern och
      deras avkommor, dom kör visserligen under olika partibeteckningar men är samma andas barn!

      • Vilket försvar? Det är en Potemkin-kuliss! Norge skulle kunna invadera Sverige utan några större problem. Å andra sidan, så är de inte speciellt intresserade av vad som finns här …

      • Ja idag är det en Potemkin kuliss, men så var det inte fram till 70 talet då vi hade ett av Europas bästa försvar, sen
        började dårarna att lägga ner och rea ut material, alla partier är ansvariga utom ett!

      • Det finns en röd tråd som går genom alla stora försvarsbeslut, då de togs under mandatperioder när Socialdemokraterna satt vid rodret.

      • Försvaret i Sverige perioden kring Andra Världskriget, var inte bättre än de symboliska som fanns i Norge och Danmark, även om politikerna och media här förmedlade annat. Det beror på att i det psykologiska försvar, som alltid måste finnas med i ofred, så gäller det att göra sig större än vad man egentligen är och gjuta hopp hos befolkningen. När det blåstes ’faran över’ fanns ingen egentlig anledning att rusta upp, mer än utåt sett. Anledningen till att både Norge och Danmark är med i NATO torde vara uppenbara.

        Utländska säkerhetstjänster har länge haft det klart för sig om det egentliga läget här. Att med vapenmakt inta Sverige under 1900-talet har därför aldrig varit intressant, då det var känt sedan länge, utöver ett svagt försvar även att svenska politiker gärna knäböjer … Anledningar till att man var tvingad till att muta sig in i Säkerhetsrådet (vad man nu har att tillföra där …).

        Det lilla försvar som fanns på mitten av 1980-talet, var skrämmande dåligt organiserat, med allt för många oengagerade befäl involverade (De duktiga hade flytt till civila karriärer). Väg in att man då efter MUCK som underbefäl/menig normalt hade 48 timmars mobiliseringstid, samtidigt som man själv var fullt medveten om att det hela kunde vara över inom 24 timmar … Ett försvar i Sverige värt namnet, förutsätter en militär styrka som är ett flertal gånger större än vad den var som allra störst, pga Sveriges stora areal. Att ha en sådan stor styrka är dock inte förankringsbart hos allmänheten. Befolkningsmängden har även alltid varit för liten. Ett försvar kostar pengar och har få möjligheter att själva generera inkomster. Möjligen kan man dra in lite, om man satsar på bevakningstjänster av civila objekt. Det kan dock sända mindre bra signaler ut till samhället.

  3. En kort video om den aktuella Gaza-tunneln

    ”The Israeli military said on Sunday it had destroyed a cross-border attack tunnel that ran from Gaza into Israel and Egypt. Officials said terrorists used the 1.5-kilometer-long tunnel to launch attacks on Israel. Prime Minister Benjamin Netanyahu said he won’t allow such attacks to continue and promised even greater force in the future.”

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=wPGKJJl6lYw&w=560&h=315%5D

  4. Muslimer säger att vi ska lära oss mer om islam och se på vad muslimer gör, så förstår vi vad islam är. Då vi påtalar vad vi ser, är vi rasister och fattar inte det fina i våld och destruktion.

  5. Ja, varför kritiserar inte hela världens fredsivrare dessa tunnelbyggen? Sverige skall inte betala bistånd till terrorförberedande regeringar

Kommentera