I Sandviken är arbetslösheten bland utrikes födda 48,8 procent

ARBETSMARKNAD. I Gävle var arbetslösheten 10,6 procent i december enligt ny statistik från Arbetsförmedlingen. Siffran som sticker ut är dock arbetslösheten bland utrikes födda, som ligger på 33 procent. Det är naturligtvis inte acceptabla siffror och det är inte heller en acceptabel skillnad mellan inrikes och utrikes födda.

Värre är det dock i Sandviken, där arbetslösheten är hela 13,7 procent. Följaktligen är också siffran bland utrikes födda högre, 48,8 procent, vilket alltså betyder att nästan hälften av de födda utrikes går arbetslösa.

Läs mer på Arbetarbladet…

-Pettersson undrar om ni minns Sandvikenrapporten, då Sandviken enligt Dagens Nyheter tjänade mer än 500 miljoner om året på invandringen.

Jag tror inte DN bett om ursäkt ännu. Nåväl, regerings åtgärder mot den höga arbetslösheten bland nya anlända blir att ta hit fler utan utbildning.

17 thoughts on “I Sandviken är arbetslösheten bland utrikes födda 48,8 procent

  1. Av det 52,2 procent som har ett ”jobb” har antagligen 2 av 3 något av följande skattefinansierade låtsasarbeten via Arbetsförmedlingen:
    – Instegsjobb
    – Nystartsjobb
    – Extratjänst
    – Moderna beredskapsjobb i staten
    eller genomgår utbildning via AF.

    Vidare krävs det endast en timmes ”jobb” per vecka för att inte inkluderas i de 48,8 procenten arbetslösa.

    Detta är ett gigantiskt problem som gör att etniska svenskar nu kommer att tvingas att arbeta ännu längre för att försörja dessa välfärdsmigranter och för att komma i åtnjutande av en pension som det går att leva på. Allt färre skall försörja allt fler och därför har den s k försörjningsbördan stadigt ökat över tid.

  2. Det är nödvändigt att se utanför sitt lands gränser för att lära sig av andra länders misstag, svårare att finna länder där kunskapen är lärande.
    PK-idiotin har skadat och skadar de mest utsatta,nämligen barnen.
    Följer UK så mycket jag kan då jag har bott där och har en besk smak av ett sorgligt samhälle, faktiskt först där så öppnades mina ögon.
    Ett samhälle som inte kan skydda barnen är ett fasansfullt samhälle, ett skamligt samhälle.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=VS2iyb-UnOY
    Ett mycket emotionellt klipp och så tragiskt att svika dessa unga flickor.
    Alla svek dem, föräldrar, skola, myndigheter, funktionärer, polisen dock inte all massmedia men merparten.

      • Att jag skrev detta under den rubriken är för att jag kom att tänka på alla de muslimska ”män” som drev runt i städerna utan att jobba.
        Så mycket fri betald tid och en grym ”kultur” kan göra en enorm skada.

  3. Alla som har högre utbildning än en halvfärdig svetsare är högutbildade. Regeringskansliet.

  4. Det är glest mellan palmerna i Sandviken.
    Behover av någon som kan klättra i en palm och plocka kokosnötter blir då, av naturliga skäl, lågt.

    Med låg analytisk förmåga kan det vara svårt att förstå det förhållandet i förväg.
    ”87%:arna” kunde naturligtvis inte räkna ut det när de röstade.
    ”Planering så långt näsan räcker” brukar man säga.

    • Men de kan ju valla getter i Sandviken?! Nej, just ja! Det är för få getter! Då blir det nog getterna som får valla MENA-individerna istället!
      Vad krävs för att bli fåra-/getaherde? Hög utbildning?
      För enligt sjuklövern har vi tagit emot högutbildade?

  5. Som någon säger . Det blir lönsamt på sikt ??? Eller som någon skrev ! Det är bra när många bidrar till våran välfärd ! Dom som lider av hjärntvättning tror fortfarande att verkligheten ser ut så . Men jag kan garantera att så kommer det inte att bli !!!

  6. Som någon säger . Det blir lönsamt på sikt ??? Eller som någon skrev ! Det är bra när många bidrar till våran välfärd ! Dom som lider av hjärntvättning tror fortfarande att verkligheten ser ut så . Men jag kan garantera att så kommer det inte att bli !!!

  7. 48,8 % är en helt absurd siffra, men det är klar, den är bättre än 48,9 %.
    Tänk er om det vore så illa att 48,9 % arbetslösa babbar skulle springa omkring i Sandviken. Och, vilken ansträngning det skulle vara för skattebetalarna.

    För att inte nämna de verkliga siffrorna när man räknat bort babbarnas låtsasjobb, ni vet de där jobben som du och jag betalar men som helt saknar värde.

    Varför inte anlita negrerna till budpojkar. Lägg paketen i underläppen och kuta – bra för miljön.

  8. Enligt myndigheterna är arbetslösheten bara 6%.
    Men lägg till 1 miljon huckle kärringar i förorterna, som inte står till ”arbetsmarknadens förfogande”.

  9. Hej och hå! Den politiska stormakten tycks traska på i samma fotspår mot nya rekord? Hej hå, hej hå, vi höjda skatter få…

  10. Desuttom vill jag som många av invandrare se statistik över just arbetslöshet mellan olika grupper av oss dvs hur ser statistiken ut just för flyktingar och deras anhöriga.
    Beblanda oss inte i en enda grupp ” utrikesfödda”. Det är ju helt ohederligt och man förskönar statistik på det sättet

  11. Undrar om folkpartisten Birgitta Ohlsson har pluggat på, om ”siffrorna” från kommunens ”seriösa utredning”, sedan hon senast uttalade sig?

Kommentera