Experter: Iran har brutit mot vapenembargot

UTRIKES. Iran har brutit mot FN:s vapenembargo genom att inte blockera tillförseln av ballistiska robotar till Jemens Huthirebeller, enligt FN:s expertpanel.

Experternas uttalande stärker USA:s och Saudiarabiens åsikt om Irans militära inblandning i Jemen.

”Panelen har identifierat robotrester, tillhörande militärutrustning och militära drönare med iranskt ursprung som introducerades i Jemen efter att vapenembargot infördes 2015”, står det i rapporten till FN:s säkerhetsråd.

Iran nekar till anklagelserna.

Arab News

-Pettersson struntar i vem som stödjer vem i Mellanöstern. De är galna allihop men undrar om det inte var president Donald Trump och Israel som sa att det inte går att lita på iranierna medan Sveriges regering var där och gjorde affärer, samt svenska medier som tyckte det var värre att leverera bussar för persontransporter till Israel än lastbilar/vapenbärare till Iran…

Sedan ska vi inte glömma att Västvärlden, inkl. Sverige levererar militärt material till Saudiarabien och de andra dårarna.

2 thoughts on “Experter: Iran har brutit mot vapenembargot

  1. Det är precis så det är. Det spelar ingen roll vem som har gjort vad. Dom är skitbabbar allihop och går därmed inte att lita på.

Kommentera