7 thoughts on “Musik till fredagsölen

  1. Satt och lyssnade på den här softa låten av Jeff Beck. Av en slump väckte det gamla minnen..

    https://www.youtube.com/watch?v=SfcnIMZq6is

    Googlade lite bilder på Montmartre-kullen i Paris och tänkte tillbaka till när jag var där senast år 1992.

    Är ett tag sedan..

    Satt där år 1992 vid torget Place du Tertre och betraktade flanörerna som gick runt och tittade på vad de hundratalet konstnärerna skapade i hopp om en liten peng till det dagliga brödet eller något annat lite onyttigare.

    Krims-krams försäljare från Afrika var det gott om och det var fullt med knarkare. På gatan Rue de Steinkerque såg jag ett personrån, en tysk turist förlorare en handväska.

    Flödet av misär och turism gick liksom i varandra. I den gassande solen blänkte solen starkt i de japanska turisternas objektivglas.

    På väg tillbaka till metron såg jag en mimare och lite hastigt fasaden och kvarnen ovanpå klubben Moulin Rouge. Var inte så impad.

    Undrar hur det är där idag. Tyckte redan då det var lite för mycket. Var skönt att komma hem till hemorten i Sverige där alla hade åkt på semester. Nu fick dock inte lugnet kvar här då mångkulturen har etablerats och svenskarna vill flytta härifrån.

  2. Som vanligt bryter jag av mot trenden på denna sida.Idag har jag valt en sångare från min gamla hemstad.Tyvärr dog han i fjol ung i samma svåra sjukdom,som jag ännu har turen att överleva:

  3. Klart bäst av dagens två var Jake L.

    Nu är det hög tid för lite italiensk rock. Här kommer Electric Swan och rockar loss lite.

    https://www.youtube.com/watch?v=Spi0pyHwkuo

    Eddie Clarke är död. Motorheads härlige och snabbe gitarrist. Till minne av honom kör vi en låt från fantastiska ”Overkill” albumet.

Kommentera