Konsekvenserna av ignorerad fakta

Konsekvenserna av ignorerad fakta kunde ha undvikits:

Om man inte tar hänsyn till fakta kommer konsekvenserna direkt eller med tiden bli horribla.

Det gäller likväl om det handlar om att styra/tjäna ett land, leda en firma, föra en familj eller i den enskildes personliga liv

Vi går inte ut i badbyxor när det är – 20 C, vi försöker inte ens eftersom vi av erfarenhet vet att vi snabbt skulle inte lite frysa.

Politiker, media och många andra tror eller vill få oss att tro att ett undantag skall gälla när det handlar om att styra/tjäna ett land/samhälle när det i andra sammanhang är självklart att fakta är centralt.

Nu när konsekvenserna blir allt mer horribla p.g.a. av över decennier ignorerad fakta som också omfattar gjorda erfarenheter, är reaktionen från framförallt från politisk och medial sida att ännu starkare än tidigare undertrycka just det viktigaste, fakta.

För varje dag som går växer problemen i antal och omfattning och resurserna som skulle krävas att stoppa upp eller kanske t.o.m. kunna vända den negativa trenden ökar snabbt.

Troligtvis har Sverige redan kommit till en situation där även om alla de ideer som finns för att effektivt ta itu med problemen skulle få gehör (vilket det inte ser ut som), så kan inte tillnärmelsevis de resurser frigöras som alla dessa åtgärder skulle kräva.

Det är det som betecknar en failed-state likt Venezuela, Mexiko, …

Om det “bara” var det utbredda hedersvåldet som behöver tacklas fanns det en chans, men listan med skriande problem är lång (sexualbrottsligheten, skjutningarna/handgranaterna, attackerna mot «blåljuspersonalen», personrånen, utpressning, skolan, bedrägerier, skadegörelse och inte minst den stigande terrorrisken med flera tusen «motiverade» enligt «MSB, Magnus Norell»):

http://tt.omni.se/fler-soker-hjalp-for-hedersvald/a/bKzLv3

5 thoughts on “Konsekvenserna av ignorerad fakta

  1. Ett av konsekvenserna (bland 100-tal) rapporterar i dag Bonnierblaskan HD om.
    I Helsingborgs norra Ghettot roade sig sent igår kväll,två 20-åriga barn med att krossa dryga 100-talet fönsterrutor,på en skola.En närboende som hörde klirret från dådet,ringde polisen som kunde gripa ett av barnen.En 20-årig som tidigare är känd av polisen. Tja,åter ett bevis på hur lönande dessa orientaler är för…glasmästerierna !
    Bild från HD:
    https://hds.imgix.net/cbPxOkNqvcT_bpIZcFIHMUJKjas.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60

Kommentera