Freedom of speech in Finland, Sweden and the UK.

YTTRANDEFRIHET. På regeringens, och inom kort på riksdagens, bord ligger idag två omfattande lagförslag om förändringar i Yttrandefrihetslagen, YGL, och Tryckfrihetsförordningen, TF. Förslag som kommer få vittgående konsekvenser om de antas i sin nuvarande utformning.

Skulle dessa röstas igenom kommer många att stå inför ett val. Att lägga ned alternativa medier, att riskera att gå i fängelse eller gå i landsflykt. Dissident på riktigt, inte längre bara light-versionen.

Min kommentar och lite mer bakgrund på Ledarsidorna.se

“Svenska me­di­er som rap­por­terar på ett sätt som kan skada Sve­ri­ges re­la­tioner med främ­man­de makt ska kun­na dömas för utlandspioneri. Det är in­ne­börden i ett för­slag från en stat­lig ut­re­da­re­.  Ut­re­da­rens för­slag kräver ytterligare änd­ring av Tryck­fri­hets­för­ord­ningen och Ytt­ran­de­fri­hets­grund­lagen. Föreningen Utgivarnas ordförande, tryckfrihetsexperten Nils Funcke, riktar hård kritik mot lagförslaget.”

Detta börjar likna de islamska blasfemilagarna, som också/redan har börjat tillämpas i Europa, som bestraffar de som säger något ofördelaktigt om Islam eller dess profet.

Allt som kastar ett korrekt men negativt ljus på situation i Sverige kan tänkas skada Sverige’s relationer med främ­man­de makt. Att t.ex. visumtvång införs för svenska resenärer, resevarningar utfärdas för Sverige, uteblivna investitioner etc.

Dock inget/ingen som inte får kritiseras kan förbättras resp. bli en bättre person/medarbetare.

5 thoughts on “Freedom of speech in Finland, Sweden and the UK.

  1. Ja, varför tror nu att de la ned folkförsvaret med mobiliseringsförråd och varför tror ni att militärövningen Aurora genomfördes. Makteliten av idag är medvetna om att folkliga uppror är oundvikliga.

    sverje är mycket snart NK version 2.0.

  2. Som läget ser ut i Sverige och i stora delar av Europa så är denna åtgärd väntad. Folk är rasande överallt och de skriver på nätet konstant.
    Politiker och myndigheter och media klarar inte längre av att bemöta sanningen med fler lögner.
    Censur, mer censur för då kan lögnen bli en sanning?
    Stoppas det fria ordet så kommer nya fenomen att uppstå.

    Det vore bra om detta genomförs eftersom då har maktens män och kvinnor visat sina korten och inga tvivel finns längre kvar.
    Europas era är över. Folket lever nu under diktatorers ok som leder oss till vår egen undergång.
    Ett skifte kommer att ske från ord till handling.

  3. Samtidigt ondgör sig journalister i studio 1 över Burmas arrestering av två journalister som anklagas för att ha tagit befattning med handlingar som enligt Burmesisk lag är sekretessbelagda och ev har att göra med oroligheterna i landet. Alltså en liknande lag som man vill införa i Sverige.
    Men det är klart…det gäller ju den egna yrkeskårens rätt att lägga näsan i blöt, och då befinner vi oss på ett annat plan……elller?
    Fortfarande skillnad på skit och pannkaka.

Kommentera