Bidragsbrott ska inte längre anmälas, om det inte är svenskar som fuskar

INVANDRING. Mariestads kommun ska börja polisanmäla ensamkommande som får sin ålder uppskriven till över 18 år. – Vi måste få slut med det här bidragsfusket, sa Johan Abrahamsson (M) i december

Nu upphäver Centerpartiet och Socialdemokraterna kommunstyrelsens arbetsutskotts (ksau) beslut från i somras om att polisanmäla ensamkommande som fått sin ålder uppskriven för brott mot bidragsbrottslagen.

Beslutet är en reaktion på de två polisanmälningar som gjordes i mellandagarna. – Åldersuppskrivningen är alldeles för rättsosäker, säger Anders Karlsson (C).

Nu kommer efterspelet till kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamssons (M) polisanmälningar av två ensamkommande med uppskriven ålder för brott mot bidragsbrottslagen. Kommunalrådet agerade med stöd av tidigare ksau-beslut, dock fick han kritik av övriga allianspartier (C, L och KD).

Läs mer på Mariestads-Tidningen…

-Pettersson tar för givet att lagen gäller lika för alla eller har det gått så lång att bidragsbrott i Sverige inte är så viktigt om det inte är svenskar som fuskar..

Visst, åldersuppskrivning är rättsosäkert. Det kan vara svårt att veta o så m barnen är 30 eller 35 år…

15 thoughts on “Bidragsbrott ska inte längre anmälas, om det inte är svenskar som fuskar

  1. Se till att polisanmäla Mariestads kommun. De måste åtalas för ”Medhjälp till brottslig verksamhet”, samt ”Skyddande av brottsling”, Även ”Främjande av brottslig verksamhet”, kan komma ifråga. Allas likhet inför lagen / Allas lika värde, rasar ju som ett korthus. Amatörer…!

  2. Hur många Tummen Upp har du fått som mest?
    30? 50? Fler får du inte.
    Inte någon annan heller. Inte i denna, öppen samhällsblogg.
    Det bor 10mill+ människor i det här landet och petterssonsblogg.se är känd nog. Nog….
    Inte heller kommer Sverige att få en ledare ”som kliver fram och säger , nu är det fan i mig nog!!! ”

    Vi är för väluppfostrade, ödmjuka, tyvärr alltför fega för att säga ifrån och stå upp för vår samhällets existens.
    Åkesson kommer aldrig att bli Sveriges statsminister, SD kommer aldrig att få mer är 25% röster.
    Sverige med sin berömda storhetstid är på väg i avgrunden.:(
    Planera för det bara

  3. Tänk vad vårt land skriker efter en stark ledare man eller kvinna som kliver fram och säger , nu är det fan i mig nog!!!

  4. Han med gul skjorta Muhammad Hussaini är den som står åtalad för knivhugg på polismannen Ted Eriksson, Medborgarplatsen.
    Frågan är ifall han måste även ha blöja på sig
    under rättegången samt avbrott för blöjbyte.
    På Sis- boendet blev han tillslut botad från sitt ”apartiska tillstånd”.

    ”Flyktingbarn som knivhögg polis hade blöja på sig och
    blev matad på boendet”

    Flyktingbarnet Muhammad Hussaini, som just nu står åtalad för att ha knivhuggit polismannen Ted Eriksson på Medborgarplatsen i augusti förra året, hade blöja på sig och blev matad på boendet. Det framgår av vittnesförhör som gjorts under polisutredningen. – Det är en ganska känslig fråga egentligen, säger Daniel Lundqvist, handläggare på socialtjänsten i Haninge till Samhällsnytt.

    Under sin vistelse i Sverige, på olika familjehem och HVB-boenden, så är Muhammad enligt polisutredningen ordentligt besvärlig. Bland annat kissar han på golvet och bajsar i sängen på ett av de första boenden han placeras på. Han slår in bajset i paket som han gömmer under sängen.

    Enligt Daniel Lundqvist, handläggare på socialtjänsten i Haninge kommun där Muhammad under en period var placerad, beror beteendet på att Muhammad befinner sig i ett apatiskt tillstånd.

    Beteendet med att kissa på sig själv och på golvet fortsätter Muhammad med även på häktet efter att han gripits för mordförsöket. När han i oktober hamnar på Sis-boendet Bärby utanför Uppsala, där han numera är placerad, upphör emellertid daltandet. När han återigen första dagen på det nya boendet kissar på sig själv och på golvet blir han beordrad att själv städa upp kisset. Efter det har han enligt personalen slutat med otyget att kissa på golvet.”
    https://samnytt.se/flyktingbarn-som-knivhogg-polis-hade-bloja-pa-sig-och-blev-matad-pa-boendet/

    .

    • Så vitt jag förstår har man tömt fängelser och hem för psykiskt sjuka över hela tredje världen.

      Bara enkelbiljett till Sverige, så tar vi hand om dom!

      En humanitär stormakt, bara köra hit det ni inte vill ha hemmavid.

      Och vår regering bara öser in mera.

      • Ja och dessutom lånar pengar till det som kommande generationer surt får betala tillbaka.

    • Ja då är vi där igen, med den avslöjade lögnen om apatisk.Har inte den där handläggaren på socialtjänsten kommit längre i sin utbildning.Dom är inte apatiska. Dom är uträknande parasiter som vill leva på samhället.

  5. Moderaterna skall förklara varför partiet till valet 2010 hade en valsång som löd …………”bygg gärna en moské baby , bygg gärna tre tre baby”, det är ju inte sunt i ett civiliserat land !

  6. Då kan ju vi svenskar också göra likadant.När tiden för våra barn börjar löpa ut för barnbidraget så ändrar vi bara ålder på våra barn.Från 16 år till 12 år. Och så håller vi på. Lagen är väl lika för alla.Alla har väl rätt att ljuga.

  7. Har vi ett beslut i Riksdagen om åldersbestämning så kan inte småpåvar i kommunerna bestämma något annat.
    Anarkin är på god väg i Absurdistan.

  8. Det kallas medhjälp i lagen. Kan ge två års fängelse.

    Flera lagrum är tillämpbara på politiker och tjänstemän som döljer brott.
    Orkar någon med lokal kännedom göra anmälan till Polis. Jag har inga illusioner om resultaten.

    Väl vore om Pettersson kan öka insikten om korruptionen i det så kallade rättsväsendet.
    Tomas.
    Trötter.

  9. Jag blir lika förbannad varje gång jag ser bilder på barn-lajvare, som de ovan. Hur kan denna fars få fortgå?!

    • Ja man blir jävligt förbannad. Det finns liksom ingen hejd nånstans med dom här. Samhället sätter ju aldrig ner foten. Hur ska man då förvänta sig att invandrarna i det långa loppet ska respektera lag och ordning när det är på det här sättet?? Det finns inte en chans.

Kommentera