Rasism – hur ser det ut egentligen?

Som vän av fakta och lika måttstockar för alla tycker jag att det oftast blir för mycket snack om ras.

Forskning har visat att ras spelar en roll ur olika genetiska aspekter som sträcker sig till mer än till yttre attribut likt hudfärg och kroppsbyggnad.

Dock vad som definitivt kan/måste värderas är en människas handlande enligt principen fakta och lika måttstockar för alla.

Men om man nu väljer att betrakta raser och hur situationen verkligen ser ut när det gäller vad som sägs men framförallt de handlingar som rastillhörighet motiverar till, så är «vita» i snitt med hög sannolikhet de minst rasistiska i dagens värld.

För att belysa detta med ett par exempel.

“vita” och “svarta” i USA och Sydafrika:

I USA sedan 1965 och i Sydafrika sedan ANC kom till makten är de svarta de priviligierade.

Våldet vi har sett i dessa länder nu sedan länge riktar sig nästan uteslutande från «svarta» mot «vita» (se också nedan).

Hur araber behandlar “svarta”:

Det kunde vi se t.ex. när det berättades om dagens slavhandel i Libyen.

Vad jag har läst också är att araber behandlar «svarta» mycket illa också i t.ex. Bryssel.

Hur kineser behandlar tibeter:

Det är väl ingen tvekan om att tibeterna är de som utsätts för förtryck.

Dessutom understödjer den kineska staten inflyttningen av kineser till Tibet för att bli av med dess tibetanska etniska prägel.

«vita» i Europa:

Det är definitivt de «vita» som övervägande är offer för kriminalitet, speciellt våldskriminalitet, i allmänhet vilken delvis är motiverat av rastänkande, ett hat mot «vita».

Denna överrepresentation är ännu större när gruppers storlek och inte bara absoluta tal betraktas (så som statistiskt alltid måste göras i sådana jämförelser).

https://petterssonsblogg.se/2018/01/10/us-white-perpetrators-black-victims/#more-244813

P.S.

Sedan har vi naturligtvis de aggressioner som i första hand inte löper längs raslinjer, framförallt då det mycket utbredda grova våldet som utgår från mohammedaner mot icke mohammedaner (runt om i världen), som det med all rätt skrivs mer om.

6 thoughts on “Rasism – hur ser det ut egentligen?

  1. En gång för alla.

    Det finns bara en levande människoras på vårt jordklot. Det har funnits fler, urminnes tillbaks. Men nu är det bara en.

    Skillnaderna är enbart etniska.

  2. En vit kan kränkas hur mycket som helst utan att rasistkortet kommer upp. Men när det gäller negrer så räcker det att läsa en ocensurerad Pippi Långstrump.

  3. Det handlar om nazism. Inte rasism. Vilka var det dom STARTADE kriget och utrotningarna i forna Jugoslavien????? Inte var det de rasist-nationalistiska frigörarna i alla fall. Utan det var den kommunist-nazistiska regimen i serbien. Som med all sin kraft ville hålla kvar sitt mångkulturella folkutrotarrike. Så det är inte rasismen det är fel på, utan nazism-socialismen.

    • Läs lite om Kosovo’s historia så ser du snabbt att det etniska rensningen förövades av albanska mohammedaner mot serbiska kristna.
      Alla spår av kristendomen i denna region likt andra som tagits över av mohammedaner rensas från sin tidigare kultur.
      Se förstörandet av kyrkor i t.ex. Kosovo.
      Ett annat exempel är Pakistan och Afghanistan som tidigare var hinduistiskt/buddistiskt, ~ inget kvar av det nu, varken människor eller tempel.

Kommentera