Polisen vet inte hur många som ska utvisas

INVANDRING. Enligt gränspolisens siffror är 12 286 personer efterlysta i Sverige efter att ha fått ett utvisningsbeslut och sedan gått under jorden, skriver Svenska Dagbladet. Men det är svårt att veta hur många det egentligen rör sig om, enligt gränspolisens chef Patrik Engström.

– Siffrorna ger ingen bra bild av hur många som faktiskt befinner sig olovligen i landet. Det finns inga bra metoder att räkna på det, säger Engström.

Statistiken visar dem som fått ett beslut, men håller sig undan. Därutöver finns också personer som aldrig gett sig tillkänna för myndigheterna.

Enligt Engström hanteras dessutom ”i stort sett” alla ärendena manuellt. Polisen arbetar med pappersakter, vilket gör att det finns en eftersläpning digitalt.

– Om en person påträffas någonstans i Sverige, som är efterlyst som avviken, så behöver vi ibland skicka en pappersakt från en region till en annan för att ärendet ska kunna handläggas, säger gränspolischefen.

-Pettersson är inte förvånad, men pappersakter och snigelpost!!! Polisen säger att It-systemet är uppbyggt för att registrera vidtagna åtgärder men inte människor. Är det inte människor som är brottslingar i de flesta fall?

  • Det bästa är att aldrig släppa in dem i landet
  • Lås in dem som inte lovar att resa hem frivilligt
  • Skicka hem de 80.000 Ygeman (S) lovade till att börja med

14 thoughts on “Polisen vet inte hur många som ska utvisas

  1. Det finns överhuvudtaget ingen politisk vilja att få ut en enda illegal ur landet,och inte en enda utländsk brottsling.Det är handling som gäller inte massa tomma ord.
    Inte en enda faktisk prktisk åtgärd har vidtagits,tvärtom ,tusentals massinvandringsaktivster sitter på migverket och stämplar put till alla id lösa män /is terrorister från världens värsta dysfunktionella länder med djävulsk kvinnosyn,Sveriges gränser är vidöppna och vem som helst kan gå in i landet och säga asyl så får de stanna. Migrationsöverenskommelsen mellan M och Mp gäller fortfarande,varför?
    den ger alla tredje världens människor som kommer hit gratis sjukvård,gratis medicin,gratis tandvård,skolgång och numera bostad och socialbidrag i de flesta kommuner, vilket inte enda fattig,sjuk ,gammal eller handikappad svensk får.Vilka illegala ger sig av frivilligt när de får allt gratis som skötsamma behövande medborgare inte ens kan drömma om att få?

  2. Systemet går ut på att de omskurna utan asylskäl ändå ska bli riksdagsmän , statsråd och justitieråd dvs alla typer av lagstiftare (med ursprung i islamiska världen) även om de utvisats men skitigt det: jämför SHEKARABI Waberi RIAZAT, Mahmut Baran, 4 utvalda av v, Regeringen och Stefan L mfl.

  3. skitenkelt, bara följa gällande lag…kan de
    inte styrka sin identitet, ere bara att vända vid
    vår gräns (helst EU.s gräns)

  4. Dom skickar akter om dom som fått avslag med posten!!! Ja då ligger dom nog i nån skog där Post Nord har slängt posten.Man tror inte att det är sant.Dom skryter med att det är världens mest utvecklade samhälle.Det är fan i mig det motsatta.

  5. Den svenska sk polisen kommer att kollapsa inom en snar framtid. När de inte har förmåga att skydda sina egna lokaler och fordon kan man förstå att skydda landet och dess pursvenska medborgare är en omöjlighet. Det blir upp till var och en att se över sitt person och egendomsskydd genom att handla först och fråga sen.

    • Polisen hittar ”inte ens sina egna rövar i en upplyst garderob med sina egna händer”!
      Vi har ett rättsväsende som nonchalerar grova brott, grov kriminalitet men jagar vanliga Svenskar för diverse brott såsom snatteri, fartsyndare, utekissare, ”rasistiska” kommentarer på sociala medier osv osv

  6. Förstår du allvaret i meddelandet?
    Förstår du att Sverige är under invasion?
    Förstår du att vi närmar oss ockupation av vårt fosterland?

    Polisen har inte tillträde till 61 bostadsområden, ”no-go zooner”!
    Polisen har ingen kontroll på hur mycket av landet som är ockuperat!
    Polisen kan inget göra åt situationen!

    SÄPO har tappat greppet (bekräftas i rapporten!)!
    SÄPO kunde ha agerat; Direktivet från regeringen säger NEJ!
    SÄPO har inte längre funktionen, ”Säkerhetspolisen”!
    SÄPO skulle annars ha haft kontroll!

    Allt följer regeringens kontrakt med Saudi Arabien (troligen)!
    Allt följer regeringens plan att islamisera Sverige!
    Allt hade varit möjligt att förebygga!
    Allt var förvarnat av SD!

    Sverigevänner!
    Vi måste bygga ett eget försvar: ”Grannsamverkan”!
    Vi måste bygga diskret, i små grupper!
    Vi måste akta oss så att det inte ser ut som ”medborgargarden”!
    Vi måste prata med våra grannar; Planera!
    ”En svensk tiger” — INTE!
    Håll Sverige rent!

    Känner du dig trygg?
    Jag är rädd!

  7. I bidragsregistren ( för utbetalningar t.ex. ) skall det kunna utläsas förutom personnr. namn och adress, vilket status de har, TUT eller avslag. Vet att register fortfarande inte får samköras hur som helst eller att det fortfarande finns stränga regler för visst innehåll, men det är en tidsfråga. När landets ekonomi och samhällsordning rasar i fritt fall, då kan inte gamla byråkratregler sätta stopp för det. Vi har även ett id-system, som är överkört för länge sedan. Nu krävs minst fingeravtryck och irisavläsning, kanske tom. dna förutom foto för att kunna fastställa en identitet med säkerhet. Det finns tydligen jättestora mörkertal av flerdubbla identiteter från invandrare. Innebär bl.a. möjligheter för mångdubbla bidragsutbetalningar per månad. Olika postbox-adresser räcker bra. Artikeln är över ett år gammal.
    https://www.svd.se/samma-person-atta-identiteter
    Polisen verkar ha försökt uppmärksamma politikerna förgäves och jag får för mej att politikerna är lika ovetande idag.

  8. ”Sverige” har underskattat hoten säger Ygeman. Mig veterligen finns det ingen individ eller ens en dator med AI som kan ha gjort ett yttrande i Sveriges namn. Det är bara en minister i den svenska regeringen som kan ha, och som har gjort det. Alltså han har underskattat hoten. Inte Sverige! Fan att dom ska ha så svårt för svenska språket alternativt hela tiden skylla ifrån sig!

  9. När skall politikerna förstå att när invällaren första gången sätter sin fot vid gränsen är han lättare att hitta, än när de släppt hen lös i Sverige.

  10. Utöver de registrerade illegala är det ju naturligtvis massor av …

    ”… personer som aldrig gett sig tillkänna för myndigheterna”

    IS-krigare kan lätt smugglas in i Sverige oupptäckta.
    Gränspolisen Göran Larsson från Göteborg hade fram till 2009 en grupp som arbetade mot människosmuggling. Men polisledningen lade ner gruppen, under förevändning att det var för dyrt, trots att det inte kostade mer än två högriskmatcher att utreda och krossa de nätverk, som smugglar människor till Sverige.

    Således har det varit öppna dörrar under perioden 2009 – 2018 för människosmugglare att importera obegränsat med terrorister och andra livsfarliga kriminella individer till Sverige.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Za-fM8AOoVM&w=560&h=315%5D

    • Mycket intressant och viktig intervju med gränspolisen Göran Larsson. Man förstår ju att det finns en djävulsk ond plan bakom alla neddragningar och omorganisationer inom alla samhällets viktiga funktiner och myndigheter,allt går ut på att förstöra,skapa total kaos och samhällsomstörtning, detta har socialistjuntaledare Ruinfeldt och nu Löfven och deras medlöpare i sjukklöverligan jobbat natt som dag på i många år nu för att genomföra.Politiska aktivister på alla samhällets viktiga positioner har tillåtits vanstyra landet bortom räddning som det ser ut idag.

  11. ”Enligt gränspolisens siffror är 12.286 personer efterlysta i Sverige efter
    att ha fått ett utvisningsbeslut och sedan gått under jorden”

    Jaha, där har vi ett stort mörkertal, och man kan anta att dessa personer lär dyka upp i diverse krimininella sammanhang.

    Ingen vet riktigt hur många som befinner sig var i landet Absurdistan…

    Tack ska ni ha, sjuklövern!

Kommentera