”Svenskar” fängslade i Syrien – misstänks ha tillhört IS

ISLAM. Tre svenska medborgare har fängslats i nordöstra Syrien, misstänkta för att ha tillhört terrorgruppen IS, skriver SVT Nyheter. Det ska röra sig om ett gift par med två små barn och ytterligare en person.

Enligt SVT sitter de fängslade hos den kurdiska regionen Rojava och riskerar nu att dömas till långa fängelsestraff. Utöver de tre svenska medborgarna hålls ytterligare ett 20-tal personer som uppger att de har svenska uppehållstillstånd.

-Pettersson undrar varför de fortfarande är svenska medborgare och har svenska uppehållstillstånd? Har de gått med i Islamska staten så får de ringa deras ambassad…

9 thoughts on “”Svenskar” fängslade i Syrien – misstänks ha tillhört IS

  1. Regeringsplanet ställs i ordning för IS evakuering till Örebro kommun… Gezali Business ass usual som Göran Persson brukade säga när frugan plötsligt blev chef på Systemet….

  2. Bra!
    Låt dessa intelligenta individer bygga högre murar till fängelset
    och mura igen grindarna.
    Släpp sedan in ett antal vargar till dom som föda
    – för den som blir hungrig först!

    Vi klarar oss utan apor i landet.

  3. 23 personer mindre att betala bidrag till, eller skickar regeringen bidragen till fängelset i Syrien?

    • Jag tror faktiskt att alla bidrag skickas via automatisk överföring. Oavsett personerna befinner sig i Sverige eller inte. Det finns ett tv-reportage om att bidrag även betalas ut till döda, där anhöriga kvitterar ut det.

  4. Svenska uppehållstillstånd borde bli ogiltiga så fort innehavaren lämnar vårt land. Det är väl ett bevis så gott som något att lämnar du landet indikerar det vad du anser om landet du flytt till.
    Snälla styrespersoner, sluta agera som dumma svenskar!

  5. Men, de ska ju skeppas ”hem till Sverige” och här utbildas och omvändas , enligt PK-maffian.

    Hur j-kla korkad får man vara som politiker? Tror de verkligen att det är så det funkar i verklighheten?

Kommentera