Är rikspolischefen på väg bort?

INRIKES. I år kommer rikspolischef Dan Eliasson inte delta i Folk och försvars rikskonferens. Sara Kvarnström, presschef vid polismyndigheten, säger att anledningen är att det krockar med Eliassons schema.

– Det var preliminärt inbokat men han har olika grejer i kalender helt enkelt och han hade inte så stort deltagande, säger Kvarnström.

-Pettersson säger att det låter som ett svepskäl. Konferensen Folk och försvar är bokad sedan ett år tillbaka och inget  har hänt i landet som fordrar polischefens närvaro på sitt jobb, bara lite mord och exploderande handgranater som vanligt…

Ska du få sparken Dan?

22 thoughts on “Är rikspolischefen på väg bort?

  1. Spelar väl ingen roii om nollan Dan Eliasson deltar i Konferensen Folk och Försvar. Han har ju ändå aldrig något positivt att komma med.

    • Desto mindre han syns och hörs desto bättre.
      Det bästa med Dan Eliasson är när han
      håller sig långt borta.
      Stefan Hector, chef för Nationella operativa enheten – NOA.
      blir det istället.

  2. Oavsett om han blir avsatt eller väljer att lämna självmant går han inte lottlös från sitt sk jobb. Det finns massor av hittepå jobb som avdankade politiker, GD ar och andra värdelösa nollor kan åtnjuta på skattebetalarnas bekostnad. Sverige är och har varit på fallrepet så pass många år så det skall till ett under för att vända utvecklingen.

  3. Inte förrän Löfvén-Lööf-regeringen befordrar sin favoritgeneraldirektör till utrikesminister om ett år bra precis. Om inte Annie Lööf vill ha den posten, men då måste Danne bli justitieminister och Annie har ju tagit en jur. kand. utan att någonsin ha tillämpat den professionellt, och hennes pappa är polispamp så nästa regeringsombildning är självklar.

    Dessutom vore det helt otypisk för svensk statsförvaltning att befordra någon på högsta nivå till en post som denne har haft någon form av erfarenhet av. Danne vet ingenting om utrikespolitik heller så han är perfekt efterföljare till Wallström (som blir FN-boss).

  4. Regeringen har två alternativ; Sparka Eliasson och därmed erkänna att de hade fel eller låta honom sitta kvar med överhängande risk för katastrof. Katastrof i detta sammanhan innebär att SAP inte lyckas klamra sig fast på taburetterna. Inte att svenska folket utsätts för våld och ekonomisk skada.

  5. Han försvinner nog inte bara för att han inte längre är polischef, han vandrar troligen bara vidare som högsta chef till nästa statliga verk istället.
    Leif GW Persson sa någon gång att han troligen kommer sitta till nästa val (hur han kan veta det, vet jag inte) så det kan vara som han sa då.

  6. ”Polis: Dan Eliasson är det största hotet mot säkerheten i Sverige”

    Den svenska poliskåren är i fritt fall och varken regeringen eller rikspolischef Dan Eliasson gör något för att stoppa utvecklingen.
    Man kan fråga sig om svenska folkets säkerhet är värd någonting alls, skriver Lisa Reventberg, polisinspektör i Stockholm.
    https://www.metro.se/artikel/polis-dan-eliasson-%C3%A4r-det-st%C3%B6rsta-hotet-mot-s%C3%A4kerheten-i-sverige-xr

    Så länge självaste Stefan Löfven är statsminister
    kan Dan Eliasson känna sig trygg.
    Mona Sahlin och Åsa Romson de fick sent omsider gå.

  7. Så fort någon GD passerar sin inkompetensnivå brukar de befordras till nästa myndighet men nu är det väl så att en ministerpost väntar på honom.
    Margo är väl inte kontant med Hultqvist så någon väl, enligt sossarna, kvalificerad måste vaskas fram.

  8. Vad gör han?Han gör absolut ingenting,det nästan inbördeskrig i Sverige men spyan syns ingenstans.Dags att avgå med byfånen,bums.Mvh Adolf

  9. De är väl ingen större förlust om han skulle avgå, fattas bara att de hittar en som ännu mera trogen partiboken och ännu mer verklighets från kommande än stolpskottet Dan. Sossarna har ju en mängd i samma divison att ta ifrån, så den risken är stor.

    • Vad gör han?Han gör absolut ingenting,det nästan inbördeskrig i Sverige men spyan syns ingenstans.Dags att avgå med byfånen,bums.Mvh Adolf

    • Klurar på kapitlet med ”De försvunna miljontals mailen”.
      De som förvann strax innan han frånträdde.
      När han nu är rikspolischef kunde ha tillsatt en utredning
      vart de försvann.
      Sedan frångår han själv hemliga uppgifter om polisens arbete.
      Som skickades till ett kanadensiskt företag utan den kryptering
      från Försvarsmakten som krävs.

Kommentera