30 personrån i Borlänge

BORLÄNGE. Det senaste året har ett 30-tal personrån ägt rum i Borlänge. Nu vill kommunalrådet Jan Bohman ha fler poliser och införa kameraövervakning. – Vi behöver mer resurser till vår region och vår kommun, säger Jan Bohman, socialdemokratiskt kommunalråd i Borlänge.

Övervakningskameror är en annat inslag som han gärna skulle se mer av.

– Det har varit svårt att få tillstånd, men som jag förstått det så kommer regeringen att lätta på det och vi får nu fundera på var och när det kan vara verkningsfullt att få mer övervakning, säger Jan Bohman.

Det senaste året har ett trettiotal personrån ägt rum i Borlänge. I torsdags förra veckan blev en kvinna nerdragen och bestulen på sin handväska på Klöverstigen, och vid Hagalundshuset i Borlänge rånades en äldre man för ungefär en månad sedan.

Läs mer på SVT…

Om Borlänge på bloggen…

-Pettersson tycker inte det socialdemokratiske kommunalrådet ska gnälla. De har fått som de ville, mångkultur och polisens organisation räcker för svenska kriminella…

 

11 thoughts on “30 personrån i Borlänge

  1. Borlänge är det nya Malmö. Vill ha mer statsbidrag = våra skattepengar. Borlänge tog in 3000 somalier på ett bräde. Jakobsgårdarna = somalistadsdelen = ett helvete!!! För övrigt anser jag att asylrätten ska avskaffaffas. NU! I hela EU!

  2. När man stannar i Borlänge på väg till fjällen har det de senaste åren varit 80-90% somalier eller eritreaner av de man mött i och runt centrum. En mycket märklig känsla.

  3. Nä nä , Mia och hennes kamrater behöver inte ha dåligt samvete över hur det ser ut i Sverige idag ? Eller hur många som är drabbade ? Man spyr över detta !!!!

  4. Vad har hänt med min födelsestad? En full tonåring (som man var på helgerna) kunde gå tvärs genom staden, från södra änden till den norra utan att råka ut för varken misshandel eller rån. Träffade man någon så delade man en bärs, sedan gick man vidare. Flickor, tjejer och kvinnor gå tryggt på kvällar och nätter. Det grövsta var väl när någon raggare busvisslade efter nån kvinna. Men 1977 hände något. Jag tror att det var då som invandringen av finnar, danskar, polacker och jugoslaver byttes ut mot asyrier och syreaner. sedan kom det kommunister från sydamerika. Så där fortsatte det. Nya grupper kom till Borlänge och blev försörjda av svenska skattebetalare. Vid 2000-talets början tog kommunen emot invandrare från MÖ och afrikas horn i stora mängder. Det var ju en vinnst maskin. Staten tryckte in pengar. Men en dag tog bidragen slut och Borlänge fick ta hand om försörjningen av alla dessa människor. Man fyllde Tjärna Ängar, Jakobsgårdarna och Skräddarbacken. ”Vanligt folk” flyttade. I en intervju med en mörkhyad man sa han att han ville ha ett jobb så att han kunder flyttat till ett område där riktiga svenskar bor. Säger väl lite om kpmmunens misslyckande. Borlänge var bättre förr

  5. ISLAM sprider sig i vårt fosterland!

    Men Borlänge ville kanske ha det så här?
    Hade kanske AKB rätt?

  6. I hela vårt avlånga land har mördats, våldtagits, rånats och stulits varje dag det senaste året. Regering och lokala politiker har sopat detta under mattan. Oskyldiga Svenskar har fått offra sina liv. Makthavarna har låtsats som ingenting. Men nu när det är valår börjar grodorna och flosklerna rapas ut. Rösta bort Regeringen! De har förstört vårt land. Ge dom inte en chans att sitta kvar i sina guldstolar! Sveriges gränser står idag lika öppna som de varit de sista 10 åren…..

Kommentera