Närmare 600.000 i Stockholms bostadskö

INVANDRING. 596.000 i Stockholm, 218.000 i Göteborg och 80. 000 i Malmö. Så många köade vid årsskiftet för att få en hyresrätt genom de största bostadsköerna i storstäderna, visar nya siffror.

Desperationen efter en bostad är fortsatt stor i våra storstäder. Att tvingas flytta flera gånger per år, betala höga hyror och bo på vänners soffor är verklighet för många.

För den som är fast i andrahandsdjungeln kan ett förstahandskontrakt kännas som en omöjlighet.

Hur mycket den genomsnittliga kötiden för att få en bostad har förändrats under förra året räknar flera av bostadsföretagen fortfarande på. Men redan nu står det klart att antalet personer i bostadsköerna i våra storstäder fortsätter att bli fler.

Hos Bostadsförmedlingen i Stockholm ökade antal personer i kön under 2017 med drygt 40.000 personer, hos Boplats Göteborg med nästan 27.000 och hos Boplats Syd med drygt 10.000 personer.

Stockholmsområdet har landets längsta bostadsköer. 2016 ökade den genomsnittliga kötiden i länet till nio år för att få en lägenhet.

– Det speglar såklart att det är en bostadsbrist. Det är ett tecken på att gapet mellan utbud och efterfrågan ökar, säger Marika Nordström, marknadschef för Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Hos Boplats Göteborg var genomsnittskötiden för att få en hyreslägenhet 2017 1697 dagar, vilket motsvarar drygt fyra och ett halvt år. Det kan jämföras med att samma siffra 2013 var 787 dagar, vilket motsvarar drygt två år.

Metro

-Pettersson ser att våra politiker löser problemet på sitt sätt.

135.459 uppehållstillstånd under 2017 medan media och politiker påstår att gränsen är stängd

Minns ni SD:s flygblad på ön Lesbos i november 2015

1259 skyskrapor för 250 miljarder behöver byggas för årets asylsökande

Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600 000 nya svenskar?

11 thoughts on “Närmare 600.000 i Stockholms bostadskö

  1. Idag säger SvT till svenskarna i Aktuellt och Rapport att ”kommunerna har lyckats”, ”de har lyckats skaffa bostäder till 21.300 migranter”!!!!!!

    ÄR DET INGEN SOM FATTAR ATT DET HAR GÅTT UT ÖVER BOSTADSLÖSA SVENSKAR? 21.300 MIGRANTER har gått före oss i BOSTADSKÖN!!!!!

    21.300 som kommunerna har skaffat bostäder till och de HYLLAS för detta! Men jag då? Svensk, stått 8 år i bostadskön och ruuuutschar längre och, längre ”bakåt”, d.v.s. jag får vänta minst 8 år till innan jag har möjlighet att få en bostad via bostadsförmedlingen i Stockholm. Är det inte de TAPPRA, TYSTA SVENSKARNA som bör uppmärksammas här? Som FINNER SIG i att andra personer som inte ens står i bostadskön har förtursrätt före oss ANDRA? ÄR våra behov av BOSTAD MINDRE VÄRT???? OCH tittar man på BLOCKET så många som HYR UT SINA LÄGENHETER har andra namn än svenska……

  2. Ni skall veta att detta inte på något sätt oroar Löfven, hans regering eller Alliansen.

  3. Bostadssituationen i Sverige är ett stort misslyckande.
    Det dårarna i regeringen inte förstår är att bostäder är nödvändigt för en fungerande arbetsmarknad.
    De indirekta kostnaderna för detta, som är invandrarrelaterade, är enorma.

    Löfven? Duktig idiot tugga mask!

    De upptrissade priserna på bostadsrätter betalas av svenskar som uppenbarligen är urblåsta.

    Vänta tills bubblan spricker!

  4. För en vanlig svensk är väl chansen att få en bostad att vinna högvinst på lotto eller 3 klöver på triss.

  5. För alla barn från 8 års ålder borde de vara obligatoriskt att sätta i bostadskön om man bor i storstäderna. Jag har suttit i en vecka och funderat och jag har forfarande inte kommit på en enda bra sak regeringen har gjort för landet. Ett Mångfalld i misslyckanden blev min slutsats.

  6. Men att köpa in bostadsrätter till polygama är inget problem, 3 fruar ska ha varsin lägenhet – en självklarhet i ”det nya Sverige”.

    ”Svensson” får köa och betala kalaset.

    Är det inte val snart?

    • Vad hjälper det när 80% skall rösta för fortsatt vansinne och M har lovat sina väljare en ny decemberöverenskommelse?

Kommentera