Källan träder fram

Riksdagens talman, Urban Dahlin (S), anklagas av partikamrater för att ha utsatt kvinnor inom partiet för sexuella trakasserier.

Redan för en månad sedan skrev Ahlins partikamrat, Johan Westerholm på Ledarsidorna, att den anonyme anmälaren måste träda fram för att utredningen ska bli trovärdig. Det har källan nu gjort.

Westerholm pekar på en smutsig affär inom socialdemokratin där vissa vill ha bort Ahlin och flera andra ledande socialdemokrater från sina positioner. Hur det är med det vet säkert han och andra inom partiet betydligt bättre, men nu har i alla fall den anonyme anmälare trätt fram.

Det är ingen mindre än Mona Sahlins tidigare pressekreterare Cecilia Eklund. Eklund hävdar att både hon och andra känt till övergreppet, men att man inte velat anmäla för att detta skulle skada partiet. Eklund som själv ska ha blivit utsatt för trakasserier hävdar att det finns en kultur inom partiet som måste förändras, att partiet måste reagera mot detta och att flera nu aktiva politiker tillhör de som utsatt henne och andra.

SvD

När Riksdagen åter samlas i veckan, har Rossana Dinamarca (V) en viktig uppgift att sköta.

10 thoughts on “Källan träder fram

  1. Det är också lika i Norge man ska inte kasta sten i glashus detta bör nog
    sossarna tänka på………

    • De har inte insett att det sedan länge bara finns glaskross kvar. Då de inte ser längre än sina näsor räcker, så fortsätter dom med sin stenkastarkultur …

  2. Gubbsjuk sosse ,vågar inte stå för klåfingrighet.Ljuger och förnekar ,nej fy fan. MVH Adolf

  3. Glöm inte Fittja! Det här är ingår i Regeringens strategi att vinna valet i september. Offra en bonde . Nä, Löfven är smartare än så ! Medge att även vhar lite skit under ytan .

  4. Intressant att de ger sig på varandra, när traditionen har varit att skydda varandra …

    Kollapsen nära? Överlever de som parti fram till valet? (Hoppas inte!)

  5. Dessa sossesvin lär ju inte bli omvald i september.Sen är det bara att se till så inte dessa stollar i Alliansen heller får nån röst.ALLA röster ska gå till SD får vi hoppas.Nu måste Sverige ändras.Det är brottom.

  6. Kul med lite sosse skandaler. Dom undvek ju Bodström genom att peta honom men nu börjar det krypa närmare dom har väl skyddat Ahlin ett bra tag nu.

Kommentera