Afgan knivstack sin ex-väninna (DE: Darmstadt)

Orginalartikel (på tyska):

http://www.bild.de/regional/frankfurt/fluechtling/sechzehnjaehriger-sticht-ex-nieder-54292920.bild.html

Svensk översättning:

Afghan (16) knivstack ex-flickvän (17).

Brottet påminner om den hemska knivattacken på Mia († 15) i ett apotek i Kandel (Rheinland-Pfalz).

Två dagar före julafton knivstack en afgan (16) sin ex-flickvän (17) i en park i Darmstadt. Hon svävade tillfälligt mellan liv och död. Den misstänkte greps och har sedan dess varit anhållen.

Han ska minst tio gånger ha knivstuckit sin ex-flickväns överkropp med en «fjäder kniv» (spring knife) rapporterar ”Darmstädter echo”. Vittnen hörde skrik och alarmerade polisen.

Afganen kom till Tyskland år 2015 som en ensamkommande underårig flykting och bodde i ett gruppboende, sade en talesman för polisen.

Precis som i fallet med den dödade Mia (15): Studenten blev nedstucken i ett apotek på onsdagen efter jul av hennes ex-pojkvän Abdul D., en påstådd underårig flykting från Afganistan.

När Abdul D. kom till Tyskland i april 2016, sa han att han var 14 år gammal. Eftersom han inte namngav en exakt födelsedag fastlade det då ansvariga ungdomsvårdsverket i Frankfurt den 1 januari 2002 som hans födelsedag.

Knivstickaren från Darmstadt har angivit sin ålder till att vara 16 år.

Min kommentar:

De båda männen misstänks vara betydligt äldre än vad de angivit. Vi kommer ihåg hur det var med Marockanerna, då det visade sig att 48 av 50 hade ljugit om sin ålder (efter en ”crosscheck” mot marockanska myndigheters fingeravtrycksregister).

Men även unga män resp. pojkar (asylimmigranter) som verkligen är under 18 år har mycket ofta gjort sig skyldiga till grova brottsfall. Så att tro att ”under 18” inga problem är helt uppåt väggarna. Det har ju skrivits om bl.a. 5 åringar som stjäl och 8 åringar som ”passivt” har varit del av våldtäktsgäng. Något som för mig tidigare var nära nog otänkbart. I Tyskland betraktas en 14  åring inte längre som ett barn utan som en ungdom upp till 18. Att i Sverige kalla personer i denna grupp barn anser jag vara fel.

 

10 thoughts on “Afgan knivstack sin ex-väninna (DE: Darmstadt)

  1. Låt mig klargöra en gång för alla ! ? En 15-åring från Afghanistan eller Mellersta Östern är en man och låt honom vara en man i Sverige och inte låtsas vara barn. Naturligtvis blir han upprörd och vill våldta för att visa sin manlighet. Tror ni för ett ögonblick att familjerna skickar ut ett barn för att leta guldländer för bosättning! Sverige ska naturligtvis se denna ålder i enlighet med mannens ursprungsuppväxt och inte i enligt svenska barn- femtonåringars uppväxt. Man sopar inte banan i deras hemländer

  2. Inget ont kan nå oss – vi är enade, vackra, smarta och … tacksamma till er för att zigenarna trivs hos er och inte vill komma tillbaka.
    Take good care of them !! They are your future as long as your own children do not count ….

  3. Varsågoda – gadda ihop er, alla emot en, mobba, lyncha. Era muslimska ockupanterna lärde er att anfalla i pack !

Kommentera