På bröllopsresa till Syrien

Ett ungt par med rötterna i Syrien satt i TV4:s nyhetsmorgon den 24:e december och berättade att deras bröllopsresa skulle gick till Syrien.

Kvinnan berättar för programledarna att ”Syrien skulle vara ett perfekt resmål”.

Kvinnan är född i Sverige och besöker föräldrarnas hemland för första gången. Hon berättar att delar av Syrien var märkbart påverkade av kriget, men att andra delar var riktigt fina. Paret verkar trevliga och jag vill gärna gratulera dem till deras lycka, men…

…jag kan ändå inte låta bli att fundera över deras resmål och detta på samma sätt som jag funderar över alla dessa semesterresor till Somalia, Irak, Afghanistan m.m.

Migrationsverket vill inte utvisa människor till vissa länder, bland dem de uppräknade, och detta p.g.a. säkerhetsläget. UD varnar människor för att resa till länderna, också det p.g.a. det instabila läget. Fast när människor som flytt åker på semester till landet de flytt från, reagerar varken Migrationsverket, UD eller de intressegrupper som skriker av sorg varje gång en avvisning sker från Sverige.

När mannen säger att han rest till Syrien ett flertal gånger de senaste åren, borde en och annan fundera över alla de vuxna och arbetsföra män som gör motsatt resa. Hur som helst, ställer programledarna inga känsliga frågor och varför skulle de?

17 thoughts on “På bröllopsresa till Syrien

  1. Tydligen tycker inteligens reserven (87:an) att det är en rättighet dom ska ha.87:an kan nämligen inte lägga ihop ett plus ett.

  2. Om jag skriver till regeringen och säger att jag behöver motsvarande kostnaden för en ensamkommande under 5 dagar (ca 15 000:-) för att inhandla en dator som kommer att användas för studier samt arbete under ett antal år. Kommer jag då att mötas med glädjande tillrop? Och vad tycker de skattebetalare som nu betalar för att studieobegåvade skall traggla år ut och år in till ingen nytta för nån?

    Skulle jag få pengarna?
    Nä för de behövs till mat och uppehälle under 5-6 dagar för en id-lös medelålders man som lögnaktigt påstår sig vara barn och eftersom de var så många (systematiskt organiserat bedrägeri) så har de tvingats vänta tills de blev vuxna även utifrån sitt eget påhittade tidevarv. Så miljöpartiet som ser det som skattebetalarnas uppgift att få så lite som möjligt för så mycket som möjligt av inbetalda skattemedel varför vi ska lägga enorma belopp på studieobegåvade samtidigt som kompetens missgynnas i t ex regeringen.

    Någon som har ett tips om ekonomiska hjälp till datorinköp?

  3. Även om SD får regeringsmakten så kommer det att bli oöverstigliga problem att repatriera invandrare från dessa länder. Sverige som har varit världsamvete får be FN om hjälp. Detta organ borde utveckla en modell där de följer upp personer som har tvingats tillbaka. Blir de inte mottagna i sina ursprungsländer borde FN införskaffa ett territorium där de kan bygga upp en infrastruktur och socialt program för dessa.

  4. Det har ~ alltid varit likadant.
    Chilenare som kom till Sverige och fick asyl (1973-) reste redan efter någon vecka/månad efter det positiva asylbeskedet tillbaka till Chile på semester.
    Så denna typ av bedrägeri har pågått åtminstone sedan 1973.

  5. Var det en bröllopsresa.
    Liknade åt en välgörenhetsresa.
    De skall åka ner framöver på ytterligare en sådan ”bröllopsresa”.
    Bröllopsresor brukar däremot gå till exotiska länder.

    Det patetiska med inv. är att de hela tiden säger ”mitt hemland”.
    Vilket de har flytt ifrån.
    Som de även åker tillbaks till på semester.
    Inte tusan är länderna här uppe som de bor i något hemland.

  6. Utbytet sker fort! Faran är påtaglig!
    Denna ”sociala turism” behöver upphävas, PUT återkallas, utvisningar verkställas, kriminella ”pensionsräddare” SKALL UTVISAS på livstid tillsammans med deras familj mm mm
    De kommer ALDRIG att kunna anpassas till ett liv i Västeuropa!
    Förbenade sjuklövern som tillät och tillåter detta förräderi mot sitt eget folk!!

  7. Bekräftar bara vår regerings syfte att islamisera vårt fosterland!

    Känner du dig trygg med utvecklingen i vårt fosterland?
    Jag är rädd!
    Tänk på allt som händer och koppla det till islamiseringen!
    Det finns tydliga, parallella linjer!

    • Utbytet sker fort! Faran är påtaglig!
      Denna ”sociala turism” behöver upphävas, PUT återkallas, utvisningar verkställas, kriminella ”pensionsräddare” SKALL UTVISAS på livstid tillsammans med deras familj mm mm
      De kommer ALDRIG att kunna anpassas till ett liv i Västeuropa!
      Förbenade sjuklövern som tillät och tillåter detta förräderi mot sitt eget folk!!

  8. Hovrätten för västra S (4 av 5 är kvinnor) stoppar utvisningar till Syrien 21 dec 2017 trots knivmordförsök halshugg i skolan dom B 4852-17

  9. Det intressanta är att PK-maffian fortsätter tjata om att ”barnen riskerar dödas” om de åker tillbaka.

    Fast i verkligheten dödas det många fler på gatorna i Sverige än vad som dödas när de åker tillbaka.

    Anledning till att de inte vill åka tillbaka är dels att de kan leva gott i Sverige utan förpliktelser, dels att det är ett nederlag genetmot släkten att komma tillbaka.

    Dessutom är det ju konstaterat att de inte alls står där ensamma på flygplatsen, deras familjer kommer och hämtar dem. Och ingen skjuter ner dem, som i Sverige…

  10. Borde räcka men en person från krigshärjade länder som turistreser hem för att alla övriga acylanter från det landet tvingas att återvända !

Kommentera