France to shut down ”fake news”

France to shut down ”fake news” websites and social media accounts:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5232877/France-clampdown-fake-news-Macron-accuses-Russia.html

My comment:

Clearly what is to be shut down is not real fake news but the ones telling the truth about Islam and the disastrous immigration policies that allowed it to spread over Europe.

In other words a crack down on free speech.

 

12 thoughts on “France to shut down ”fake news”

  1. Även här så vill PK var egna med monopolstyre.

    SVT: Stryp Google och Facebook i valet

    SVT:s kontroversiella VD Hanna Stjärne vill att Facebook och Google ska ”vidta åtgärder” mot medborgarnas tillgång till information via sociala medier i valrörelsen, så att väljarna ska få tillgång till ”fakta och inte desinformation” inför valdagen, skriver Journalisten.

    – Jag önskar också att de globala jättar (Facebook och Google tex), som kommit att dominera den svenska mediemarknaden, förstår vilket ansvar de har för samhället och demokratin och börjar agera därefter, säger Hanna Stjärne till tidningen och fortsätter:

    – Att den intensiva debatt om desinformation och propaganda som pågått under 2017 nu leder till konkreta handlingar som får verkliga konsekvenser. Så att svenska folket får möjlighet att göra sitt val hösten 2018 utifrån fakta och inte utifrån desinformation.
    http://www.friatider.se/svt-stryp-google-och-facebook-i-valet

  2. Expressen skriver… Mässling finns i många länder, både inom och utanför Europa. Och man behöver inte resa långt för att riskera att smittas.

    – Vi har det i Frankrike, ENGLAND, Italien, Spanien…

    Visst, finns det flera nyliga mässlingsfall i Storbritannien, men där skriver man:

    Around one in 5,000 cases results in death, but an outbreak in Europe earlier this year killed 35 – the majority in Romania.

    “We’d also encourage anyone to ensure they have the MMR vaccine travelling to countries with ongoing measles outbreaks like Romania, Italy and Germany.”

    Och det finns många Rumäner i Storbritannien, precis som i Götaland.

  3. Det kommer att underminera Macrons och hela EUs politikeradels trovärdighet. All information når ju ändå alla som är intresserade av den. Det är inte som att Macron har uppfunnit ett slags anti-Google när han knåpat kod hemma i garaget. Han är politiker så han bara påstår saker ut i tomma intet helt utan grund.

    Man måste skilja mellan de lögnaktiga avsikterna, och vad de faktiska politiska besluten får för verkliga effekter. Om man t.ex. förbjuder narkotika så betyder inte det att det upphör att existera knarkare. Det betyder istället att organiserad kriminalitet börjar tjäna miljarder för att de får monopol på drogmarknaden (vars produkter bokstavligen säljer sig själv med kundnöjdhet livet ut) när de slipper konkurrens från läkemedelsindustrin och apotek. Att försöka förbjuda information i vår digitala tid är lika fåfängt. Utspelet är bara till för att försöka lugna de egna interna idioterna som är oroliga. Eller också är Macron själv också helt galen och verklighetsfrämmande.

  4. Då kommer man snart att stänga DN och SvT, eftersom de förmedlat MÅNGA falska nyheter (från CNN och NYTimes) om Donald Trump, bl. a den att han hånat en militäränka på telefon, vilket inte bara var fel, det var dessutom tvärtom – ännu en hörsägen om Trump som blev en ”nyhet” i Sverige.

    Originalet, som är FEJK
    https://www.nytimes.com/2017/10/18/us/politics/trump-widow-johnson-call.html

    Expressens repetition av FEJK
    https://www.expressen.se/nyheter/trump-brakar-med-fel-kvinna/

    När änkan själv svarar och berättar om Trumps tröst-samtal, kommer det INTE i tidningen…

  5. Det är helt fantastiskt att de anser att det är demokratiskt att förbjuda media som de tycker är fel istället gör att bemöta dess med fakta och källhänvisningar. Men det är klart att om man inte kan det så kan man ju alltid försöka att luras sp länge det går. Förr eller senare kommer sanningen ikapp…

  6. Såja, nu får vi se hur lång tid det tar innan vi hamnar i samma sits.
    Var inte svetsarlärlingen och fransosen kompisar?

  7. Hädanefter i Sverige. Valår 2018 skall brottsrubriceringen ”förberedelse till terrorbrott” istället heta ”förberedelse till sabotage”.
    Statliga myndigheter ska vara tysta Andra eventuella medier/enskilda ska tystas med alla medel.

    Tystnaden talar för sig själv.

  8. Det börjar bli väldigt obehagligt runt om i Europa där oligarkerna och deras vasaller gör allt för att sitta kvar vid makten.

    Yttrandefrihet som inte är absolut är ingen yttrandefrihet.

    • Argus, dom ka aldrig stoppa lavinen som vi satt i rörelse ! Vi ses på murarna i september ! 😃

      • Det svenska folket måste gå på murarna nu.
        Det är ingeting som görs en gång vart fjärde går med hjälp av valsedeln.

Kommentera