Anders Borg tar avstånd från sin och Reinfeldts migrationspolitik

INVANDRING. Snart finns det inga av f.d. statsminister Fredrik Reinfeldts tidigare medarbetare som tycker att migrationspolitiken de förde under åtta år var bra. 

Anders Borg, före detta finansminister, skriver nu på Facebook att Sverige borde hålla fast vid en ”uppstramning av invandringen”.

”Dagens system för mottagande och bristen på flexibilitet på arbetsmarknaden gör integrationen mycket långsam”, skriver Anders Borg.

– Hade man vetat att vi skulle ha den här flyktingsituationen hade man inte gått i den riktningen, sade Borg tidigare.

-Pettersson säger att Borg ljuger. Han visste men var för feg för att gå emot Reinfeldt.

Borgs text på Facebook: ”De långsiktiga kostnaderna för flyktinginvandring kommer att bli betydande , som professor Mats Hammarstedt påvisar i DI. Sverige tar, och ska ta, ett stort ansvar för den humanitära situationen i omvärlden. Dagens system för mottagande och bristen på flexibilitet på arbetsmarknaden gör emellertid integrationen mycket långsam. Att huvuddelen av invandrare nu kommer från länder i Mellanöstern och Nordafrika med en påtagligt lägre utbildningsnivå gör dessutom att inträdet på arbetsmarknaden kommer att ta längre än tidigare.

Sveriges integrationsförmåga torde göra att det är nödvändigt att hålla fast vid den uppstramning av invandringen regeringen genomfört under de kommande åren. Integrationsförmågan kan förbättras genom reformer, framför allt en tydligare arbetslinje från start och en mer flexibel arbetsmarknad, men det förutsätter en vilja att återstarta strukturreformerna.”

Från 2011. Socialbidragsberoendet är över 50 % bland invandrare, lägg till de andra bidragen så inser alla att det är bekymmersamt sa Borg för sex år sedan. Nu säger han ”om vi hade vetet…

 

33 thoughts on “Anders Borg tar avstånd från sin och Reinfeldts migrationspolitik

  1. Hoppas att Borgs uttalande inte klassas som hot utan att det ses som kritik, det är väl ännu inte förbjudet hoppas jag.

  2. Varför ska Sverige ta ett stort ansvar?
    Är det en vilja från folket?

    Varför skulle en befolkning önska att det kommer hit en stor mängd människor som talar språk vi inte förstår, lever av de pengar vi avsätter vår tid att tjäna ihop och dessutom har mer ledig tid än vad någon svensk genom historien haft tillgänglig under sin livstid? Det är ingenting som en frisk människa självmant väljer. Och det är en idé som applicerats i politikens ytliga lager – de s k ledarna. Idén är inte förankrad hos de människor som förutsätts/tvingas leva med denna vardag.

    Varför ångrar de sig?

    Läste en kommentar om denna typ av ångerbeteende som jag tycker är träffande:
    ”Som att ta på sig kondom i nionde graviditetsmånaden.”

    De har gjort sig fullständigt opålitliga som analytiker. De enda som har trovärdighet är sd. Eftersom de också stabilt påtalat vad som händer och detta trots att de mött ett fegt och destruktivt, icke-intellektuellt utfrysningsagerande med genomgripande sanningsresistenta, verklighetsisolerade utopiska vurmar som Reinfeldt i spetsen. Han som pratade stora pratbubblor flr att dölja inte bara sin flint utan också sin brist på intelligens.

    Vad är det som gör att de löper med idioten i ena stunden och mot honom i nästa? Och vilken idiot söker de gömma sig bakom härnäst? Hade de på allvar velat diskutera sakinnehållet så är offentligq samtal med sd inte långt borta. De har haft rätt hela tiden. Det räcker inte att såga Reinfeldt utan de behöver även ursäkta hela den värld de trampat på under sin tid vid makten.

    Vad vill Borg? Bli beundrad? För vad?

  3. Alltid lätt att vara efterklok! Hur duktig ekonom är Anders Borg egentligen, nu när han har facit i handen?

    • Var bara tvungen att läsa den en andra gång, helt underbart skriven med oslagbara liknelser —mitt i allt elände så log jag, tack !

  4. – Hade man vetat att vi skulle ha den här flyktingsituationen hade man inte gått i den riktningen, sade Borg tidigare.

    Mycket förutsägbart. Det är bara att se sig omkring i världen.

    Förekomst av muslimska babbar = problem

    DETTA VET ALLA SOM HAR ÖGON ATT SE MED.

    Ursäkterna/bortförklaringarna håller alltså inte. Borg är sinnessvag.

  5. Vad är det för fel på alla dessa moderater, som först nu inser att Reinfeldt modell avseende fri invandring är en katastrof? Större delen av svenskarna har väl förstått detta för länge sedan. Det räcker ju med att kunna småskolans matematik för att begripa att det inte går ihop.
    Skicka riksdagsledamöterna från S, Mp, C, L, KD och M på en snabbkurs i småskolans matte. Kanske kan några av dem lära och förskräckas över vad de åstadkommit.

    • Jag tror inte att det är något fel på dom alls! Dom märker bara att opinionssiffrorna går ner!

      Jag är helt övertygad om att dom innerst inne fortfarande tycker att Reinfelds politik är bra! Det kommer dom som är dumma nog att gå på deras lögner och rösta på M och alla vi andra bli varse efter valet!

      Hade dom velat annorlunda hade det bara varit för dom att riva upp decemberöverenskommelsen direkt!

  6. Är det någon som tror att inte Reinfeldt och Borg förstod vad som skulle ske när för många dåligt utbildade muslimer vällde in i Sverige?
    Alltså av rent oförstånd torgförde de en politik som var skadlig för vårt land. Eller var de för veka och la sig platt för F,KD och C bara för att vara kvar i sina positioner och spela Allan?
    En katastrof var det och Alliansen kommer aldrig mer att få makten utan nu leker S och MP samma lekar för samma skäl. Makten och härligheten utan någon tanke på att de begår folkmord på svenska folket.
    Räddningen finns att få men nu påstår Kejsarna att räddarna har fel värdegrund allt medan deras egen grund är lögn och förbannad dikt.

  7. ”Flexibilitet på arbetsmarknaden”

    Ett nytt fint ord för lönedumpning!

    Borg är inte det minsta emot invandringen, han säger bara att det har blivit fel på den eftersom han inte har kunnat sänka lönerna som han ville!

    • ”Superekonomi” med lönedumpning är väl exakt vad ”svarte Petter” o LO älskar, stort djävla grattis till PK som tycker det är ”det bästa för välfärden”!

  8. Om dessa kappvändare bad SD om ursäkt skulle de vara trovärdiga. Dessa rövslickare är nästan lika skyldiga som Reinfelt till vad vi upplever idag. Mord, Bilbränder, gängvåldtäkter, rån m m som håller på att förstöra detta en gång så fina land.

  9. Anders Borg försöker bara rentvå sig själv och även Moderaternas förtroende inför valet. Jag litar inte på någon i 7 klövern så länge dom inte byter sida till SD och står för de offentligt. Syltryggarna kommer att bli flera när deras karriärer är över. Vi har vetat de Anders Borg säger länge så de här var ingen Nyhet utan mera en bekräftelse.

  10. Bra i sig, men alldeles för sent. Det Sverige befinner sig i kommer för alltid att förändra detta vackra land och jag är rädd för att vi bara sett början.

    • Både Reinfeldt och Borg visste precis vad de gjorde och vad konsekvenserna skulle att bli av deras vansinnesstyre 2006-2014 men det var deras plan.
      Vad deras motivation till detta var har jag aldrig fattat för det översteg t.o.m. vad vänstern hade lyckats med fram till 2006 när det gäller att rasera Sverige.

      • Precis som Kalasbetalarens kommentar under här, eller ovanför, var min kommentar nu hamnar sedan, de ville ju, hela hans regering, slå sönder välfärdssamhället, annars hade de väl inte ingått i regeringen? Reinfeldt var helt öppen med sina syften. Redan under muf-tiden sa han likadant, så de var väl medvetna!

      • Tack, alltid roligt när man får en kommentar! Tråkigt att inte folk ser efter bättre på vad dom röstar på!

  11. ”Om vi hade vetat”
    Han visste och det mycket väl.
    Fortsätt tävla och skylta med penisen Borg, den enda gång du verkligen visat vad du är för något innerst inne.

  12. Anders Borg, och ett stort antal svenska politiker, har stor anledning att ”leta efter ballarnai byxorna” eftersom kravlöshet och en enorm feghet råder i det svenska massinvandringshelvetet.
    ”Kukmätaren Borg” och ”Barbaren Reinfeldt” har ställt till det ordentligt för oss svenskar generationer framöver.
    Hur sedan folk betalar för att lyssna på dessa charlataner är för mig totalt obegripligt?????.

  13. Vilken dåre, haft en sådan position och inte kan fatta och förstå konsekvensen av deras dårskap. Man blir beklämd. Stor quislingen Reinfeldt har skott sig bra. 22miljoner för att sälja ut Sverige.

Kommentera