”I stället för yrkesförbud så hänger man ut den som går utanför åsiktskorridoren”


Vi gör alla våra val i livet, vissa blir bra medan andra val kan sätta både vänskap och försörjning på spel, dessa val kan bestå av åsikter som är moraliskt bra men politiskt inkorrekta………

……..och då om det vill sig illa blir man karaktärsmördad av de som har en annan åsikt än vad man själv har, karaktärsmördarna har ett himla sjå och en hög arbetsbelastning i demokraturens Sverige.

Magnus Söderman styrelseledamot i föreningen ”Det Fria Sverige” skriver idag en krönika och inlägg om påbud om yrkesförbud kontra mod att stå för den man är och vilka åsikter man har, Magnus har ordet:

”Upprepa mantrat: Sverige är en demokrati. Här är alla lika. Här har vi yttrandefrihet. Här har vi åsiktsfrihet. Och så vidare. Det är sant, men ändå inte. Etablissemanget har kommit på ett sätt att både äta kakan och ha den kvar.
Sverige är en demokratur eftersom vårt samhälle passar in väl på definitionen av en sådan, både som sociologen Gerard Mermet beskrev den såväl som vår egen Vilhelm Moberg. Från Wikipedia kommer denna definition:

“Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).”

Ja, vi har yttrandefrihet i Sverige men den som yttrar sig utanför den åsiktskorridor får räkna med att hudflängas i offentligheten, fråga Jim Olsson. Ja, vi har åsiktsfrihet i Sverige men om dina åsikter går utanför det ramverk som etablissemanget spikat ihop så riskerar du att bli av med arbetet om det vill sig illa. Ja, vi har rättssäkerhet men om du som nationell drabbas av politiskt våld från vänster är det inte helt säkert att du får upprättelse……….”

Läs mer här om ”Istället för yrkesförbud så hänger man ut den som går utanför åsiktskorridoren” , ett liten berättelse om aftonbladet och expressen som med sin vana trogen hänger ut personer som ”högerextrem”. Och som i detta fall krav om att få kommun att ta avstånd från och avsluta samarbetet med denna av media nyligen smädade man, en man som anlitas för att underhålla pensionärer med musiktema Wien.


31 responses to “”I stället för yrkesförbud så hänger man ut den som går utanför åsiktskorridoren”

 • ivanbjorn

  Detta gäller inte enbart politiska frågor. Detta gäller ALLT! Alla etablerade lögner måste hållas intakta och den som bryter mot detta och råkar vara känd blir uthängd!

  Nedan exempel:

  Okunnig Karl Anders Lindahl angrep Saucedo – Cancer kan vara infektion
  Länk: https://newsvoice.se/2017/12/14/karl-anders-lindahl-medicinsk-amator/

  Ett annat exempel: Janouch: Så hetsar #jagärhär mot journalister och författare

  Länk: https://newsvoice.se/2017/12/30/janouch-sa-hetsar-jagarhar-mot-journalister-och-forfattare/

  Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Ann Heberlein lägger ut texten i stort sett ”samma spår”, som Eva-Marie skriver om i sitt inlägg. Hon gör det på ledarsidorna idag.

  ”Våra hotade friheter”.

  ”Jag har växt upp i ett land och en tid där individens frihet betraktats som självklar. I Sverige har de olika formerna av frihet värderats högt, ja betraktas som självklara.

  Vi har varit fria att välja vad vi vill utbilda oss till, fria att bestämma över vem vi vill leva med, fria att välja om vi vill tro på Gud eller inte, fria att yttra oss och uttrycka våra åsikter. Kvinnor och män har med självklarhet betraktas som lika fria, lika kompetenta att fatta beslut rörande det egna livet.

  De senaste åren har jag, med krypande obehag, sett friheten begränsas i Sverige. Den ofrihet som jag förknippat med diktaturer och teokratier har under en längre tid sipprat in i vårt samhälle.

  Hoten mot individens frihet kommer, precis som i andra länder i världen vars befolkning begränsas, tystas och förtrycks, från totalitära politiska och religiösa ideologier”.

  https://ledarsidorna.se/2018/01/vara-hotade-friheter/

  Liked by 1 person

  • Eva-Marie

   Ann Heiberlein är nyvaknad men har väldigt mycket hatfullheter mot personer med andra åsikter än hon själv på sitt samvete, personer som hon bör be om ursäkt. I boken ”Priset” skriver Ingrid Carlqvist”…..i en ovanligt okunnig artikel i sydsvenskan utser teologen och författaren Ann Heiberlein stenkastarvänstern till hjältar, Antidemokraterna och vålsdverkarna som stod utanför Kockum Fritid och med äggkastning och slag försökte hindra människor från att delta i ett fredligt möte med den holländske partiledaren Geert Wilders, är inga vanliga bråkstakar. Och för att understryka hur fantastiska just dessa våldsverkare är, citerar hon den tyska motståndsgruppen Vita Rosen…..”

   Så Ann Heiberlein ger jag inte mycket för, tilläggas bör att jag var på samma möte den där oktoberlördagen 2012 som Ingrid Carlqvist. Ann Heiberlein hyllade våldsvänstern som ville slita oss i stycken, Ann Heiberlein hyllade våldsvänstern som ville storma och tysta ett fredligt möte med föreläsare som dom inte gillade

   Jag kan rekommendera dig och alla andra att läsa boken ”Priset” Tolv författare om svensk repression, K-O Arnstberg, red.

   Vänligen
   Eva-Marie

   Liked by 1 person

   • Lena

    Eva-Marie :
    Det du skriver har jag aldrig hört om, för min del så inser jag att min kunskap om dessa människor är skral.
    Tyvärr ökar min oro , vad kommer att ske med Sverige ?
    Finns inte många som man kan lita på, när tilliten är försvunnen så tror jag att vår svenska kulur är försvunnen !

    Gilla

   • Lena

    Förbaskat …..kultur skall det stå !

    Gilla

 • Stenbock

  Denna bild på de två ledande damerna i AfD,som båda sitter invalda i Bundesdagen säger gärna sin mening rakt fram.Något som inte faller de korrekta i smaken.Därför har båda nu liksom Pettersson,stängts av från FB och därtill Twitter….

  Liked by 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vårt moderna och ur samtliga synvinklar förvrängda och förvanskade Sverige uppfyller alla kriterier på vad som definierar en demokratur, där endast den av regimen och det kollegiala korruptionskittet godkända diskursen accepteras och där man per automatik anklagar motståndarna för att vara skyldiga till de brott mot demokratin de själva begår.

  En konspiratorisk konformism med mycket distinkta drag av tvångsmässigt repetitiva tankar och fabricerade föreställningar, där den proglobalistiska propagandaoffensivens proklamationer nästlat sig in i det svenska medvetandet och uppfattats som etablerade sanningar.
  Den grundlagsfästa yttrandefriheten omfattar nu endast de som fogar sig efter PK-ismens pseudofilosofi – vars främsta kännetecken är att den entusiasmerar olika former av socialt självskadebeteende.

  Mainstream-medias monokulärseende monsterskapelser med hela dess disposition för CIA-infiltration, demokratiförakt och andra ekonomiskt lönsamma belastningar i det mentala bagaget, basuneras ut för att indoktrinera konsumenterna med inadekvat information och förnuftsvidriga påståenden, samtidigt som ett kompakt förtigande av ocensurerade och faktabaserade nyheter tillämpas.

  Samtidigt tillgriper dessa prostituerade pressaktörer ständigt återkommande distraktionsmanövrar i syfte att diskreditera den verkliga oppositionen, vilken aldrig ges en chans att komma till tals men som oavbrutet förhånas och misstänkliggörs för engagemanget inom de alternativa nyhetsplattformarna – den stolta fjärde statsmakten som aldrig kommer i åtnjutande av den etablerade fascistpressens generösa statsbidrag, men icke desto mindre sätter en ära i att verka för den fria nyhetsförmedlingen.
  Andreas 🙂

  Liked by 1 person

 • Mimi N.N.

  Alice Teodorescu har inte hört av sig på ett bra tag nu. Vad har du, Sverige, gjort med vår tappra, vackra rumänska ? Du ‘hated her guts’, Sverige !

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  ?

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Tack, Eva-Marie, för en utmärkt artikel! 🙂
  En fri och öppen kommunikation är grundförutsättningen för en demokrati och utan den kan det bara gå utför.
  Även om man inte gillar en kommunikation så kan man iaf glädjas åt att det är möjligt att framföra den. Det gäller dock att ALLA kommunikationer får vara FRIA och att kommunikatörerna ej får utsättas för mobbning.

  Gilla

  • Mia

   ”Det gäller dock att ALLA kommunikationer får vara FRIA och att kommunikatörerna ej får utsättas för mobbning.”

   Håller med om detta.

   Gilla

 • assad

  Hej Eva-Marie, bra inlägg! Jag tror ”the short bus has arrived”.

  Liked by 1 person

 • Billy Boy

  Men när Socialdemokraterna själva tar in en f d äkta nazist i partiet … då är det tydligen helt OK.

  En före detta nazist är på väg att bli kommunpolitiker i Katrineholm. Stefan Luukkonen som tidigare företrädde det nazistiska partiet Nationalsocialistisk front föreslås bli ersättare i miljö- och hälsoskyddsnämnden för Socialdemokraterna. (Publicerat lördag 6 februari 2010).

  Läs gärna och lyssna även på de två ljud-intervjuerna som finns på länken nedan:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3423934

  Beträffande Aftonbladets trovärdighet så är det detta som gäller:

  Liked by 1 person

 • Gus

  Ja, så overkligt fruktansvärt hjärntvättar Regeringen det Svenska folket till passiv tystnad !

  Liked by 1 person

 • Gringo

  Bara att erkänna att PK-folket, regeringen och politiker har lyckats skapa ett samhälle som iallafall jag inte vill leva i. Liknar snart ingenting av de värderingar och normer jag blev uppfostrad i och står för, bra sorgligt att de har lyckats slå sönder ett så fantastiskt land som Sverige var en gång.

  Liked by 1 person

  • Eva-Marie

   Sant, men vi får aldrig ge upp. Vi har mycket att kämpa för, alla kan göra något. Många har återfått hoppet, läs om ”Det Fria Sverige”, kanske något för dig

   Liked by 1 person

   • Tomas

    ÅTTA DAGAR – TIDEN TOG DET FÖR DET FRIA SVERIGE ATT SKJUTA SIG I FOTEN

    Gänget bakom Motgift skänker ny mening åt begreppet “kreativ”…

    http://blueshift.nu/atta-dagar-det-fria-sverige-harakiri/

    Jag har haft personlig kontakt med tre ur gänget. Är även en Björkkvist med så är det fyra.

    Enligt min uppfattning är de inte seriösa.

    Om du är Eva-Marie från Mö så ber jag dig kontakta mig via Skype.

    God Fortsättning på det nya Året.
    T

    Gilla

   • Eva-Marie

    Föreningen Det Fria Sveriges medlemmar har alla snart tillfälle att inför sittande årsmöte göra sin röst hörd, alla medlemmar har även chans att mer aktivt bidra med det man inom sitt kunskapsområde är bra på. En svensk förening är inte konstigare men absolut mycket viktigare än att det i Sverige finns Italienska klubben, Iranska föreningen, förening Kurd, albanska föreningen, somaliska föreningen osv osv. Vad är du rädd för, eller är det ditt uttryck för ”Columbi ägg”?

    Vi är många som känner att föreningen ”Det Fria Tiden” var i grevens tid att det bildades.

    God fortsättning på det nya året till dig med.
    Eva-Marie fd malmöbo

    Gilla

   • Tomas

    Ps.
    Jag glömde nämna att jag givit dig tumme upp
    Citerar: ”Sant, men vi får aldrig ge upp. Vi har mycket att kämpa för, alla kan göra något.”
    Ds.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: