13 thoughts on “Dagens konstverk

  1. Adrian Brody, amerikansk Oscar skådis, kom till Rumänien för andra gången, nu med aktrisen Alexandra Dinu (en natur blond skönhet ej plastiskt opererad). De spelade tillsammans i en Hollywood film ”Bullet Head” som inte kan vara dålig, Brody accepterar och spelar endast efter bra manus och med bra regisörer. Kom ihåg hans Oscar film ”Pianisten” – skakande verklighetsinspirerat drama.
    A. Brody trivs toppen och älskar Rumänien.
    Don’t worry, you need not love us. There are lots of people who do appreciate and love Romanians.

    • Du skriver om Adrian Brody som om du känner honom personligen. Vilket trams! Filmen Bullet Head har fått JÄTTEdålig kritik. New York Times skrev bland annat att den var ”drab and silly”, dvs tråkig och fånig. Hollywoodreporter har också sablat ner filmen, som INTE innehåller några stjärnor. Alla medverkande har en gång varit stora, men är nu enbart trista föredettingar.

      • Har hört om filmen först ikväll på TV-nyhetsprogrammet vars team var med Brody och A.Dinu för att intervjua de två. Tycker du att man skule ha sagt rakt i ansiktet på artisterna att Skåningen citerar kritikerna ?
        Nej, jag känner inte A.Brody personligen. Du får sträva efter det endast för att berätta om för skådisen att du, som stolt svensk patriot (!!) avundas och föraktar rumänernas ’guts’ ….

      • Skåningen

        Filmen kan tänkas som hans, han är huvudrolinnehavare. På samma sätt vi skriver kommentarer som är våra och regissörerna är Pettersson och hans team. Alla vi arbetar i harmoni och kompletterar varandra.
        Ta inte allt ”ad litteram” (=bokstavligen), var inte linjär och stel, låt fantasin fly fritt bortom mentala begränsningar. Därför är vi försedda med intelligens för att kunna expandera det mentala landskapet. Det är ett sätt till att känna sig fri.
        Dessa egenskaper har hjälpt mig att lära mig språk för att kunna uttrycka allt jag tänker, skapar och vill dela med mig det jag har bakom pannbenet — tillsammans med en medfödd ovanligt stor minneskapacitet. Det är ett verifierat faktum, inget tomt snack.

      • Till Skåningen från ungrarna här i Alba Iulia:

        ”A fickó, mint valami mániás”.

      • Istvans ord till Skåningen är inte svordom, utan en form av uppskattning – snarare brist på uppskattning – från ungrare till vissa svenskar som låtsas beundra ungrare, men i själva verket man hates their guts.
        Varken ungrarna eller rumänerna är fega harar, de är tappra rebeller, men sansade och disciplinerade, vita, vackra, intelligenta.

      • ”Leave the gun, take the connolly” – d v s bättre för magen. (Godfather – Francis Ford Coppola, 1972.

    • Gus
      Jaaa, Sveriges måne är blåögd och blond. Gus, vet du vad, mina barnbarn är också blåögda och blonda, men jag inte tar det framme för att ställa in mig hos er – har absolut ingen anledning !!!

  2. Inatt ända till kl.04 fick alla se Super Luna, extra fullmåne när månen (‘luna’ på rumänska) var närmare jorden, 14 ggr större och 30 ggr ljusare.

Kommentera