Sverige, ett växthus för terrorism

ISLAM. Sofie Löwenmark, krönikör på Expressen skriver idag: ”Att vi ligger i det europeiska toppskiktet av länder som har försett IS med flest rekryter per capita är känt sedan länge.

Likaså fanns svensk inblandning i terrordåden i Paris och Bryssel. Sverige har i relation till andra länder en bristfällig terrorlagstiftning, vilket har resulterat i att landet kunnat fungera som ett tryggt växthus för denna typ av extremism. Ett växthus som dessutom allt för ofta har finansierats med skattemedel…”

Mona Sahlin var tidigare nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, hon ersattes Anna Carlstedts med erfarenhet från Röda Korset och nykterhetsrörelsen. Carlsteds uttalanden om att det är en ”miljondollarfråga” varför så många från just Göteborg och Örebro har anslutit sig till IS är talande för hur naivt arbetet har bedrivits.

Frågan är enkel att besvara. I dessa städer har det funnits krafter som resolut och effektivt har rekryterat människor. Dessa krafter i form av föreningar, moskéer och personer har ofta inte heller varit särskilt svåra att lokalisera.

Men både från Sahlin och Clarstedt har det kommit floskler som jämlikhet, utanförskap, arbetslöshet och högerextremism. Precis som det är vilka fattiga som helst som blir terrorister. Har ni någonsin sett en tiggare spränga ICA-entrén i luften?

Det har nästan låtit som om radikalisering kommer i form av ett luftburet virus, redo att sprida sin smitta lite här och var. Knappt ett ord om att Islam är problemet.

-Dock vill Pettersson på det bestämdaste dementera Sofie Löwenmark om att det var svenskar inblandade i terrordåden, det har varit ”svenskar”…

7 thoughts on “Sverige, ett växthus för terrorism

  1. att 87:an sedan låter ”krigarna” återvända till Sverige
    efter fullgjort värv (fått träning, utbildning) allt säger iom
    detta vad de hela gick ut på!
    …87:an vill ha dugligt folk för att på ett effektivt sätt så
    småningom kunna byta ut sin ursprungsbefolkning helt
    Början på denna process är redan inledd och ett faktum

    Fattigpanchos(idag)står först i kön att sakta svältas ihjäl,
    halvt existensminimum idag är inte ovanligt dessa ”får
    ut” för att leva på…då 65+ är borta stå de idag bättre
    gynnade panchosarna på tur, de som idag är hyfsat
    nöjda…så att om c:a 25 år är utsållningen i hamn och
    87:ans intentioner factum…så dagens Svenska 25-40
    åringar som i höst röstar fel, har ingen vidare ljus
    ålderdom att blicka fram emot…lider redan idag över
    insikten om hur mina barnbarnsbarn kommer att bli
    blåsta av 87:ornas framtidsvision

  2. Glöm aldrig vem som gjorde upp med mp om fri invandring säger en tidigare moderat. För mig finns bara ett parti (SD) Det enda parti för oss
    Svenskar…….

  3. Ja nu är valåret här. Många lik skall komma ur garderoberna. Det som tidigare har varit rasistiskt är plötsligt en nyhet. SD har i åratal sagt detta. Jädrans medier !

    • Denne man är som svetsarministern kallar ”bara pladder” partiledare !!!
      Sen så anser jag att han börjat lite FÖR tidigt med ”valfläsket” det possitiva är att han kanske får stå till svars för sina TOMMA LÖFTEN OCH UTTALANDEN ……..

    • Bra att veta för ev. moderatväljare att han hellre ser landet gå åt helvete än att tala med SD. Ansvarsfullhet saknas totalt.

Kommentera