S-politiker döms för bedrägeri – lurade tingsrätten på 400.000

BROTTSLIGHET. En S-politiker, Ronald Chamoun, från ”Märsta” döms för grovt bedrägeri sedan denne förfalskat intyg om förlorad arbetsinkomst i Attunda tingsrätt.

S-Politikern tjänstgjorde i flera år i Attunda tingsrätt som nämndeman, under åren skickade denne in intyg om förlorad arbetsinkomst på nästan 400.000 kronor innan bluffen uppdagades.

I rätten erkände S-politikern sin gärning och var ångerfull, politikern hade plockat ut förlorad arbetsinkomst trots att denne inte hade förlorat någon inkomst. Politikern döms nu till villkorlig dom för grovt bokföringsbrott.

Politikern har även lämnat alla sina politiska uppdrag i både kommunen. Utöver domen ska politikern betala dagsböter på totalt 6000 kronor.

Märsta.nu

-Pettersson ser att politikern kom väldigt billigt undan.

  • Det är tveksamt om han är från Märsta, där här han skriven i en etta på 29 kvm med tre andra vuxna män.
  • Han är gift med en kvinna som bor i Bromma.
  • Får jag gissa så bor S-politikern och kvinnan ihop i Bromma, men officiellt bor ”S-nämndemannen” i Märsta. Den lägenheten hyr han dock ut i andra hand och eftersom kvinnan är ”ensamstående” på papperet maximeras bidragen för henne.
  • En ganska typisk sossepolitiker inför valet 2018. Inkvoterad i domstol, skickar falska räkningar och fifflar med sitt boende för att lura till sig bidrag och svarta pengar.
  • Mannen är 33 år och namnet tyder på att både han och kvinnan är syrianer och varken hör hemma i Bromma eller Märsta utan i Mellanöstern.
  • Hans motto är ”Ingenting är omöjligt bara mer eller mindre besvärligt.”
  • Tror ni riksmedia hade varit lika tysta om det rört sig om en ”etnisk svensk” från Sverigedemokraterna?
  • Ronald Chamoun hör varken hemma i Märsta eller Bromma utan kommer från Libanon.

”De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2017-09-23. Socialdemokratisk nämndeman åtalas för falska fakturor till tingsrätten

INVANDRARBROTT. En nämndeman vid en domstol i Stockholmsområdet åtalas för grovt bedrägeri. Och den som ska ha blivit utsatt för bedrägeriet är en tingsrätt, kanske inte den vanligaste rollinnehavaren för en målsägande i ett rättsfall.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha lurat till sig 382.700 kronor av tingsrätten, genom att lämna in falska fakturor från sitt företag eller uppgett sig vara anställd och då ha gått miste om lön under tjänstgöringen i rätten.

Enligt åklagarens stämningsansökan har mannen vid 34 tillfällen under perioden 24 januari 2011 till 25 april 2016 lämnat in falska fakturor till tingsrätten, där nämndemannen ibland uppgett sig ha haft kostnader för konsulter som skött sysslor i hans företag när han själv tjänstgjort vid tingsrätten.

Vid något tillfälle begärde administratören vid tingsrätten in underlag för den enskilda näringsverksamhet nämndemannen sade sig bedriva. Enligt åklagaren ska mannen då i stället hävdat att han var anställd och gått miste om lön, som han begärde ersättning för.

En rad vittnen kommer att höras i fallet. Tingsrätten i fråga anges som målsägande. Åklagaren noterar i det sammanhanget att det är ”oklart om anspråk finns”. Den misstänkte nämndemannen nekar till brott.

-Pettersson tycker detta är extra intressant, det är en socialdemokrat som uppträtt som många andra socialdemokrater, han skor sig själv.

  • Han stod 2014 på listan för val till kommunfullmäktige i Sigtuna kommun.
  • Han är skriven i en etta på 29 kvadrat tillsammans med tre vuxna män.
  • Han är gift med en kvinna som bor i Bromma.
  • Han är invandrare liksom kvinnan, namnen tyder på att de är syrianer.
  • Får jag gissa så bor han och kvinnan ihop i Bromma, men officiellt bor ”S-nämndemannen” i Märsta. Den lägenheten hyr han dock ut i andra hand och eftersom kvinnan är ”ensamstående” på papperet maximeras bidragen för henne.
  • En ganska typisk sossepolitiker inför valet 2018. Inkvoterad i domstol, skickar falska räkningar och fifflar med sitt boende för att lura till sig bidrag och svarta pengar.
  • Detta medan sjuklövern, PK-media och Twittervänstern jagar Sverigedemokrater.

Attunda Tingsrätt, mål nr B 3033-17

* Grovt bedrägeri
* Urkundsförfalskning

UNT.se 

11 thoughts on “S-politiker döms för bedrägeri – lurade tingsrätten på 400.000

  1. Foto + lite mer uppgifter om S-politikern:

    https://samnytt.se/wp-content/uploads/2018/01/chamoun3.jpg

    Roland Chamoun Sigtuna (född i Beirut i Libanon). Bedragaren tillskansade sig olagligt totalt 382 700 kronor utbetalt av tingsrätten vid sammanlagt 34 tillfällen mellan 2011 och 2016. Som underlag lämnade han in falska fakturor från konsulter, och en gång förfalskade han en signatur.

  2. Det är ynkligt av Tingsrätten att inte kräva tillbaka det belopp som
    han genom falska uppgifter erhållit.
    Det är ingen ursäkt att en offentligt finansierad organisation som
    Rättsväsendet ändå har medel så det räcker! – lite spill räknar
    dom troligen med.
    Dessutom var han ju Socialdemokrat och då måste man ta det
    med i kalkylen.
    Bara i skitlandet Sverige; styrt av en svetsare som fixar 160.000
    i månaden utan att ha godkänd kurs i sin CV.

  3. 6000 kronor i böter för att ha rånat domstolen och svenska skattebetalare på 400 000, det var verkligen billigt! Men inget om att han skall återbetala det stulna? Som både S-politiker och invandrare är det ändock förvånande att han får något straff ö.h.t. Förmodligen var det väl hans korrupta kompisar i domstolsgänget som dömde honom?
    Detta luktar mycket ruttet, liksom hela Sverige med dess inkompetenta & landsförödande styre!

    Villkorlig dom Wikipedia; ”…Påföljden innebär att den dömde under en prövotid på två år inte skall begå fortsatt brottslighet, för då blir straffet för denna högre…” Likhetsprincipen; https://sv.wikipedia.org/wiki/Likhetsprincipen
    Den kloke Lennart Matikainens spådomar om 2018; https://youtu.be/cs6FEbGk83Q

  4. Apropå sossar med koll……………

    Vård- och omsorgsnämndens ordförande Linus Fogel (S), i det vackra Oxelösund, uttalar sig så här i maj 2017.

    ”– Vi är medvetna om att Migrationsverket puttade ut en stor summa till oss, 21 miljoner kronor, för vårt mottagande av nyanlända. Nyanlända kostar lite pengar nu, men i framtiden kommer de att generera otroligt mycket tillbaka, sa han.”

    https://www.sn.se/oxelosund/rekordbokslut-da-blev-det-skattedebatt/

    Så här sa den socialdemokratiska finansministern Magdalena i december 2017.

    ”Integrationen fungerar inte som den ska”.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-sok-er-till-annat-land

  5. Är det inte dags då för Löven att avgå enligt Jimmy Janssons ( S / Eskilstuna ) inlägg på twitter, när han menade att Åkesson ska avgå efter diverse tilltag som andra har gjort. Men Jimmy Jansson hade lite fel i många fall, dom hade inte blivit dömda i någon tingsrätt som en blivit här. Dom hade blivit dömda av våra eminenta dagblad, som jag inte ens skriver namnen på för så lågt sjunker jag inte.
    Detta kallas karma, när sossarna skjuter sig själva i foten nästan varje gång dom uttalar sig om något. Eller är det inte karma utan något som kallas, IQ guldfisk kanske ?

  6. https://varjager.files.wordpress.com/2017/11/66b29-leif2bvill2bha.jpg

    + en massa storsvindlande S-politiker mm som bonus.

    Apropå denna nyhet idag …

    127 SVT Text Måndag 01 jan 2018
    EKONOMI I KORTHET 1 JANUARI

    Löner SKF:s ordförande Leif Östling
    hade den högsta taxerade arbets-
    inkomsten av alla vd:ar och ordförande
    i svenska börsbolag 2016. Östling
    tjänade 36,3 miljoner kr och betalade
    20,2 miljoner i skatt, skriver Dagens
    Nyheter.

Kommentera