Afghanerna från Iran verkar inte bry sig om läget i hemlandet

INVANDRING. Som ni vet har vi skrivit en hel del om Amir Nabizadeh och Fatemeh Khavari på bloggen. Båda är invandrande ”barn” från Afghanistan som växt upp i Iran och har demonstrerat för de ”ensamkommande afghanerna” och deras påstådda mänskliga rättigheter i Sverige. 

På bilden Fatemeh Khavari och en liten. Vem det är vet jag inte men han är säkert ett ensamkommande barn som vandrat ända hit alldeles ensam. Kul att de hittat ett riktigt barn i varje fall. Fatemeh och Amir ska bygga Sverige men strundar i hemlandet och arbetar inte i vårt land.

Trots att båda är aktiva på sociala medier, Amir HÄR, och Fatemeh HÄR, så verkar deras engagemang för mänskliga rättigheter bara gälla i Sverige.

Ingen av dem har Twittrat om läget i sitt ”hemland” Iran där minst tolv personer dödats de senaste dagarna och att trots varningar från president Hassan Rouhani fortsätter protesterna i Iran med oförminskad styrka.

Amir som är 18 år men enligt hans tidigare uppgifter är 23 år.

200 personer ska ha gripits under gårdagens demonstrationer i huvudstaden Teheran och i lördags kom beskedet att två personer dödats i staden Droud samband med oroligheterna. Protesterna riktades först mot ekonomiska svårigheter och höjda priser i landet, men har därefter övergått till att riktas mot den islamiska regimen i sig.

Presidenten har meddelat att staten ska slå ner upploppen. Människor har rätt att protestera säger Rouhani men de har INTE rätt att förolämpa den islamska revolutionen.

BBC

-Pettersson undrar varför detta ointresse om hemlandet. Är ungdomarna islamister?

9 thoughts on “Afghanerna från Iran verkar inte bry sig om läget i hemlandet

  1. De är här för att ta sig makt och inflytande, de är väldigt tydliga med det tycker jag.
    Det både hörs och syns.

  2. Hur kan det komma sig att e, enda individ får komma in i Sverige utan att identifiera sig?

    Har de ingen trovärdig identitet ska de identitetssäkras med mått, färg, foto, fingeravtryck och DNA.
    = Enda möjligheten att hindra, det så vanliga, att kvittera ut flera bidrag och underhåll för olika familjer på olika uppgivna, ej kontrollerade identiteter.

    De borde inte få stanna en, enda dag annars.

    ”Ingenting är gratis”! — utom pengar från invandrarverket!

  3. Gör nu inte misstaget att tro för mycket på BBC som visat sig vara opålitliga ”nyhetsförmedlare” förr. Många av bilderna är nämligen från 2009
    Dessa ”nyheter” kan vara fejknews och propaganda initierat av CIA, dessvärre är nog islam alldeles för starkt i Iran för att rubbas i praktiken. Syftet från CIA är nog bara att demonisera en fiende efter CIA:s fiasko i Syrien.

    • En talande bild. Framtiden ser inte lovande ut för Malmö. Flyttlassen går så det står härliga till. Tack för det 87:an. Hoppas ni också tvingas flytta.

  4. Fathemeh Khavari är en hen, kan mycket väl ha flera identiteter, det är en transsexuell man!
    Allvarligt att våra myndigheter inte duger till att klargöra identiteten på den här individen!
    UUUUT!!

Kommentera