Vi behöver lite global uppvärmning


KLIMAT. Donald Trump ger sig ännu en gång in i debatten om klimatförändringar med anledning av det ovanligt kalla och snöiga vädret på den amerikanska ostkusten.

”Kanske skulle vi kunna ha användning av lite av den där globala uppvärmningen som vårt land, men inga andra länder, skulle betala TUSENTALS MILJARDER för att stoppa”, skriver han på Twitter.

I inlägget syftar Trump på Parisavtalet för att hejda klimatförändringar som Trump beslutat att USA ska träda ut ur.

”Klä på er”, avslutar han inlägget.

CNN:s analytiker Chris Cillizza skriver att Trump ännu en gång blandar ihop väder med klimat.

-Pettersson konstaterar att herr Trump har lite humor och att som vanligt beror varmare väder på klimatförändringar orsakade av människan och kallare klimat är väder och naturliga variationer.

För övrigt har jag lite svårt att tro på en ”enig” forskarvärld och dito journalister, de har varit ”eniga” om många saker de senaste halvseklet.

Det är mycket märkligt att världens mest framgångsrika forskare, politiker, journalister och andra opinionsbildare på det vetenskapliga området lyckades med bedriften att definiera koldioxid, CO2, som en förorening. Koldioxid är en förutsättning för allt liv på jorden.

När dinosaurierna klev omkring på jorden var koldioxidhalten i atmosfären upp till tio gånger högre än den är idag.

Nåväl, den som lever får se. Hittills så har Pettersson hotats med en hel del…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2017. Nu hotas vi av Putin och Trump, och global uppvärmning medan massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Vi är 7,5 miljarder invånare på vår arma jord men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

Ett nytt hot är Dieselbilar, som för några år sedan hyllades, nu ska vi köpa elbilar eller hybrider. Mitt råd är att ta det lugnt med det, i varje fall om du ska värna om miljön.

Det är nästan alltid bättre för miljön att köra slut på det man äger/använder innan man köper nytt. Det gäller även bilar även om bilindustrin och miljömupparna vill få oss att tro annat.

Elbilens miljöpåverkan är flera.

Produktion och transport av ny bil och batteri
Utsläpp från laddning av batteri
Utbyte av förbrukat batteri
Skrotning av batteri och bil
Elektromagnetisk strålning

Elbilarna måste laddas och flera partier i Sverige vill lägga ned kärnkraften så frågan är om vind och solkraft räcker till att ladda någon miljon elbilar på vintern och när det inte blåser.

Jag tvivlar och tror att elbilen blir vår nästa Miljöbov, men den som lever får se…


31 responses to “Vi behöver lite global uppvärmning

 • Mimi N.N.

  Och solen kommer att släckas om fem miljoner?/miljarder? år … minns inte vad jag läst för länge sen …. nånting med 5 ?!
  Anyway, vad händer med stackars mänskligheten då – eller omänskligheten för vi vet att muslimerna kommer att styra världen ????
  No sun – bad, bad, mad !! Jag vet – pedofeten är solen som skiner som en sol.

  Gilla

 • Mr Q

  För min del skiter jag fullkomligt i vad de försöker inbilla människorna.
  I varje fall skulle jag välkomna en rejäl klimatuppvärmning sedan en ny hyresvärd (med staten som 50 % ägare) övertog kåken jag råkar bo i.
  Kallt som f-n och likväl har inte vintern ännu inte kommit !

  Gilla

 • Realist

  Mia,
  kan du förklara vad växthuseffekten är ???
  Jag börjar tro att du vill ha tillbaka istiden, vill du verkligen ha det ????

  Gilla

  • Mia

   Det får du googla på så fastnar det bättre. Och fortsätt gärna att ta reda på litet mer om klimatförändringar när du ändå är igång.

   Gilla

   • Realist

    När du ändå googlar så sök då på ”hockeyklubban” och de mätvärden som ligger till grund för de s.k. klimatförändringarna !
    Al Gore har tjänat miljarder på dessa klimatförändrings rapporter som hotar världen !!!
    Tänk på det en kapitalist som gör pengar på alla som lyssnar till dessa skrämselrapporter.
    Glöm inte att läsa rapporter både FÖR och MOT och skaffa dej en egen uppfattning.

    Gilla

   • Mia

    Jag har aldrig lyssnat på Al Gore, han är ingen forskare.

    Jag har läst både för och emot och konstaterat att de som är för är de som är seriösa och vet vad de talar om. De är också i kraftig majoritet.
    Att inte göra något för att förhindra klimatförändringar blir sjufalt dyrare än att vänta tills de är här.

    För ett antal år sedan försökte tobaksbolagen inbilla folk att det inte var några risker med att röka, men det gick inte folk på En av de som försökte förringa passiv rökning i sammanhanget var en svensk forskare.

    Efter det hör han till de som istället påstår att klimatförändringar inte finns.
    Ja, inte vet jag hur mycket han får betalt….

    Gilla

 • Robert N.

  En Amerikansk president + MP-språkrör = Trampolin

  Gilla

 • assad

  Pettersson skriver: Nåväl, den som lever får se. Hittills så har Pettersson hotats med en hel del…

  Visa i bloggen vem som hotar dig så kan vi kommentera IQ-kvot, utseende , livsduglighet etc. 😀

  Gilla

 • Robert N.

  Mia vilken temperatur är lagom för jordens klimat tycker du?
  Vad vi definitivt vet är att när klimatet har varit kallt på jorden så har människosläktet drabbats av massdöd och då pratar vi inte om istider.
  En annan sak vi också vet är att vi nu levande människor inte har varit så nära en istid som vi är nu.

  Gilla

  • Mia

   Den temperatur som gör att vi kan fortsätta att leva och bo på den enda planet vi har tillgång till.
   Kommande istider kan vi inte göra något åt.

   Gilla

 • Mia

  Att koldioxid skulle ha kallats en förorening vet jag inget om.
  Däremot vet jag att denna gas bidrar till ökad växthuseffekt, något som vi
  inte ska ha för litet av för då blir det för kallt här.

  Inte heller för mycket eftersom det då blir för varmt. Något som det nu håller på att bli på grund av människans alla utsläpp.
  Vilket alla läskunniga människor känner till vid det här laget.

  Vad det gäller tidigare hot om asteroider och kärnvapenkrig så är den faran lika stor idag.

  Gilla

  • Jag

   Mia!
   Vad gör du här, på Petterssons Fina Blogg! Vänsteraktivist? Som gillar ”ungkött”? Som ”hatar” män som åker till Thailand men accepterar ”Gambia resor” sedan 1990-talet för kvinnor? (Åk till Gambia!) Du är så fanatiskt blind! Jag vet och kan inte din historia men du har verkligen skygglapparna på! Tyvärr! Jag hoppas att du inte har barn/barnbarn som får ”uppleva” Sverige om det fortsätter som det är nu!
   Dina ”kommentarer” och ”öppningar” är absolut inte aktuella här utan håll dina kommentarer på MSM-media – ja just ja, majoriteten av MSM förbjuder/censurerar ju detta!!!

   Gilla

  • Realist

   Mia,
   när jag gick i skolan fick vi läsa om fotosyntes, vilket måste till för att grödor, växter och allt satt i jorden ska kunna växa.
   Å Mia gissa vad som är viktigt för denna NATURLIGA prosses, som ej är kontrollerbar av människor, jo det är KOLDIOXID !!
   Ej att blanda ihop med koloxid !!
   Är det den gasen du menar kanske ???

   Gilla

   • Mia

    Jag vet att koldioxid är viktig för all växtlighet.

    Men det handlar om att det inte får bli för mycket av dessa utsläpp från människan vilket för med sig en förstärkt växthuseffekt till skillnad mot den normala som alltid har funnits.
    Om vi inte hade någon växthuseffekt alls skulle det vara 35 grader kallare på jorden.

    Gilla

  • Gus

   Mia, moderaterna får knappast 14% i september. Sök nytt jobb nu, så är du ute i god tid.

   Gilla

  • SasjaL

   Koldioxid verkar inom några få frekvenser inom IR-bandet. Vattenmolekylen över nästan hela. Skillnaden är ung. faktor fyra i ‘växthusgaseffekt’ till vattnets fördel. Vatten finns dessutom i genomsnitt tio gånger mer mängd i atmosfären. Hoppas du kan räkna ut vad ovan får för konsekvens. Jämför en molnig vinternatt med en molnfri dito. När blir det kallast? [ret] Det finns även ökenområden med temperaturer över 40°C dagtid, men som faller under 0°C nattetid, då det inte finns några moln som håller uppe temperaturen under de mörka timmarna på dygnet.

   Definitionen för växthusgas är fortfarande omdiskuterad inom vetenskapen. För egen del fick jag lära mig under gymnasietiden i början av 1980 (innan forskningsområdet blev korrumperat av ekonomiska och politiska intressen) att ‘inversion’ krävs för växthuseffekt. Detta är en form av ‘lock’, som släpper in men inte ut speciellt mycket. Denna egenskap finner man hos riktiga växthus, men inte speciellt mycket av i atmosfären.

   Gilla

 • janne

  Det bästa för jorden är att använda saker som tillverkats så länge som möjligt Donald är min idol

  Gilla

 • assad

  Väder (nu), klimat (längre tidsperiod) och hur det hänger ihop med ekosystemet jorden och dess kretslopp är mycket avancerat.
  CNN:s analytiker Chris Cillizza har inte förstånd nog att förstå att Trump förstår att han inte förstår och att hans meddelande snarare är av politisk karaktär.

  Både Pettersson och Trump är bra som vanligt 🙂

  Gilla

 • Bajen666

  Skön snubbe, han sköter USA som sitt lilla företag och det amerikanska folket som sina anställda.
  Kan han nu bara ge fan i att twittra på fyllan så blir det nog bra ska ni se.

  Gilla

 • ossie

  Härom året var det snö och minusgrader i sydstater som Texas Och Florida. Man skulle skickat dit nån klimatfanatiker och hålla föredrag om den globala uppvärmningen.

  Gilla

  • Jag

   Skicka Frippolin och hans anhang! Han blir garanterat kvarhållen för idioti och USA vill bespara oss vårt lidande! Hahahaha! Eller hela mp för den delen, så vi slipper detta bakåtsträvande parti! Tack Trump! Skicka räkningen till såssarna, de är ett rikt parti (som bedragit LO-kollektivet på fackavgifter i många år)!

   Gilla

 • Mimi N.N.

  Vi har VÄRME i själarna och festar hejdlöst !
  Revelion på restaurang Ambasador vid Henri Coanda Flygplatsen – i äkta rumänsk etnisk stil i folkdräkter – FOLKLOR hela vägen !!
  (revelion = nyårsfest)
  Gästerna sjunger med, inte bara proffsen.
  Gud förvare honom/henne som vågar håna mitt land och spotta på mitt folk- igen !!

  Gilla

  • Mimi N.N.

   Obs. Vid minut 14:30 sjunger Mihai och Maria Nemes från Maramures (Transylvanien) en vacker song med en viss takt och annorlunda dialekt.
   Rumänska folkdräkter finns i hundratusentals varianter, ibland kommuner och byar med egna stilar.

   Gilla

 • Billy Boy

  Som sagt i startinlägget ovan:

  ”Det är nästan alltid bättre för miljön att köra slut på det man äger/använder innan man köper nytt.”

  Man ska inte överge hoppet.

  Gilla

 • SasjaL

  CNN är en i mängden som inte brukar klarar av att hantera begreppen rätt …

  Det verkade dock som att något händer hos CNN, då dom idag intervjuade en expert (?) som lovordade Trumps ekonomiska åtgärder.

  Gilla

 • etnisksvensk

  Full pott där, Pettersson!
  Är gammal nog för att ha varit med om dessa återkommande felprognoser från stollar och övriga ”expretter” inom klimat – och miljörörelsen.
  Man kan undra vad som är näst? Invasion från yttre rymden, eftersom det är några årtionden sedan detta var på tapeten, hoppla alla Ni ”expretter”!

  Gilla

  • Jan

   Men något som dom inte har varnat för men borde ha varnat för är invasionen av araber och negrer till Europa.

   Gilla

 • Janne

  Betr. elbilen så finns det en mycket intressant och informativ artikel i Vi Bilägare No: 18 skriven av Johan Norberg.
  Han tänker ungefär i samma banor som jag själv i detta ämne -men han uttrycker sig 100 gånger bättre!
  Men, den som tror på global uppvärmning, tror säkert på en global el-bil åt hela mänskligheten också!
  Det löser sig…kanske?

  Janne

  Gilla

 • Gus

  Klok kille den där Trump ! Hoppas han träder ut ur NATO också .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: