Justitieministern: Vi måste bygga ut våra fängelser

BROTTSLIGHET. Fängelser och häkten behöver byggas ut de kommande åren. Det säger justitieminister Morgan Johansson (S) i en intervju med TT.

Johansson räknar med att fler brottslingar döms till följd av att polisen nu får mer resurser och att straffen, bland annat för vapenbrott, skärps.

– Den stora utmaningen för nästa mandatperiod blir att dimensionera kriminalvården så att den klarar av att ta emot de som nu döms och rehabilitera dem så att de inte går tillbaka till brottslighet, säger Morgan Johansson, som hävdar att det behövs hundratals fängelse- och häktesplatser.

-Pettersson säger att herr Johansson ska ta det lite lugnt.

  1. för det första vänta på resultat
  2. börja med att gripa och behålla brottslingarna inlåsta
  3. skicka ut dömda, de kan avtjäna sina straff på hemmaplan
  4. outsourca fängelserna, gärna till utländska företag. Kan utlänningar vårda vår sjuka ska de nog klara av att ta hand om fångar också.
  5. ta in flera fångar per cell, det behöver inte vara lyxhotellstandard på rummen.
  6. i Bulgarien kostar en fånge 30 kronor per dygn och bulgarerna behöver arbetstillfällen. De kan anställa tiggare Morgan.
  7. låt proffsen ta hand om de sina
Låt proffsen ta hand om sina egna…

27 thoughts on “Justitieministern: Vi måste bygga ut våra fängelser

  1. Dra ner på lyxen i fängelserna istället genom att tränga ihop flera fångar varje rum och även exempelvis servera maten på bricka i varje rum (cell)
    så minskar behovet av utbyggnad.
    Gör även om gymmen till sovsalar med våningssängar när det finns behov av flera sängplatser.

    • Tränger man ihop människor så blir det bråk och det är något som personalen inte vill ha.
      Vad det gäller maten så äts väl den i en gemensam matsal. Inlåsta i cellerna är väl fångarna bara på natten..

  2. Sverige har sänkt sin IQ generellt sägs det i undersökningar, det betyder väl med automatik högre brottslighet generellt sett? Men jag vet inte säkert. Utvisning borde vara obligatoriskt efter ett fängelsestraff. Fängelserna borde i flesta fall kunna outsourcas till billigaste alternativen.

    • Två faktorer bidrar till att IQ minskar
      1. Regeringen saknar IQ
      2 . om vi utvisar 80% av invandrarna så ökar IQ automatisk till det dubbla i Sverige.

  3. Varför? Brottsligheten är ju konstant i Sverige sedan mitten av 1900-talet enligt den kriminologiska expertisen i Sverige.

  4. Det bästa är att utvisa de brottslingar, som invandrat till Sverige med avsikterna att begå brott. Livstids utvisning tör dess och stäng våra gränser så det inte kommer in fler.
    Gör man så, kommer våra fängelser att räcka till.
    Går då och då förbi ett fängelse,vid den tid dess ”gäster” vistas uromhus. Otroligt hög procent,av dem med kraftig solbränna.

    • Jag menar, annars kan ju sådana ”tidstypiska” investering gå ut över svenska pensionärer, svensk sjukvård osv.

  5. Outsourca allt vad kriminella heter, ge dem ett par chanser och hjälp där emellan i Sverige. Tar de inte detta och bättrar sig till 100% så skickar vi dem till ex Ryssland eller något annat land som har ”bra” och avskräckande fängelser. Efter straff så får man se på uppehållstillstånd och möjligheten att flytta hit igen, kanske blir så att Sverige inte vill ha tillbaka dem.

  6. Men om man bygger vissa fängelser för invandrade f.d. människor och vissa för Svenskar då får man bygga dubbelt så många till kategori 1 som till kategori 2.

  7. Lilla molgan har vaknat och svamlar på som husbonden byfånen,men som vanligt det är bara käbbel.Mvh Adolf

  8. Justitieministern pratar som vanligt. Men när det gäller att komma till handling,
    Är det betydligt svårare, så det blir nog inget av.
    Stäng våra gränser, så behövs ingen utbyggnad.

  9. Varför det.Förstår inte,har svensken blivit mer kriminell.Morgan vad har hänt med ärligheten och respekten för andra.Kan det bero på att ni inte visar respekt i riksdagen,ni föregår ju med gott exempel(eller vad tycker du).

    • Jag håller med dig när du undrar om Svensken blivit mer kriminell.
      Vi behöver bara se på en så enkel sak som NEDSKRÄPNINGEN.
      Jag har ofta frågat mig varför Svensken förvandlades till ett riktigt svin bara för det kom invandrare hit. Varför började Svensken att resa utomlands och sedan ta med sig olika sjukdomar och kackerlackor och vägglöss tillbaka till Sverige bara för att det kom hundratusentals invandrare hit.
      Det är ju så idag att man kan inte skylla något av dessa fenomen på invandrarna utan det är till 100% Svenskens fel om man får tro PK.

      • En fråga som ofta poppar upp i mitt huvud är. Hur har Sverige i massor av år lyckats att överlev som nation utan dessa högt stående ock mycket välutvecklade folk som idag är ett måste för att Sverige skall klara sig som suverän stat????????? Det måste varit ett under.

  10. Det kan väl inte vara nödvändigt. Domstolarna friar ju de flesta eller dömer till löjligt låga straff

  11. Jasså NU upptäcker regimen detta ?.–..att staten la ner massor av fängelser för några år sedan fattade ju till och med jag var snurrigt.. fullt fungerande fängelser i Karlskrona, Kristianstad osv lades ner

  12. Vi borde istället exportera våra kriminella importer då kunde vi istället lägga ned en del fängelser.

Kommentera