Tillfälliga uppehållstillstånd förlängs


Migrationsverkets siffror visar att nästan samtliga asylsökande som lämnar in en ansökan om ett förlängt tillfälligt uppehållstillstånd, beviljas detta.

Av de 10 000 ansökningar man hunnit behandla, har 9 300 beviljats ett förlängt uppehållstillstånd.

Sammanlagt har 17 000 ansökningar lämnats in och resterande 7 000 kommer att behandlas under nästa år. Beviljandegraden är 93% och det torde innebära att 6 510 av dessa återstående 7 000 också de får ett förlängt uppehållstillstånd.

Främst är det asylsökande från Syrien som får sina uppehållstillstånd förlängda och orsaken är att situationen i landet inte har förändrats. Stämmer det att läget är oförändrat? Ryssland lämnade Syrien för bara någon vecka sedan och då talades det om att kriget var slut. IS har trängts undan och är mer eller mindre tillintetgjorda och Staffan de Mistura, FN:s sändebud i Syrien, förklarar att kriget går mot sitt slut och att landet nu ska börja byggas upp igen.

Nu kan asylsökande syrier vänta sig ytterligare två år i Sverige och vi vet alla hur det kommer att låta efter dessa två år. ”Man har nu skapat sig en nära relation till Sverige med jobb, skola och vänner. Därför kommer vi inte skicka tillbaks dessa människor till sitt hemland”.

SR

 


7 responses to “Tillfälliga uppehållstillstånd förlängs

 • ingemar

  Min åsikt är att detta nu börjar likna en parodi som man måste skratta åt! Man vet att troligtvis MINST 80% ljuger om identitet, ålder, ursprung och/eller upplevelser. Ändå låter man dessa bedragare få förlängt, obegripligt och vansinnigt!

  Liked by 1 person

 • Kurt

  Jag va på F. kassan idag eller Somaliska bank automaten, jag börja förstå hur det känns att vara en minoritet. Av ca.35 personer va vi 3 Svenskar om jag nu få kalla mig Svensk som Tysk med Svenska pass, av oss tre va 2 anställda från F. kassan och såg och hörde hur de två damer från F. kassan hjälpte till med att fylla ut blanketter för allsköns bidrag som bara finns till för den nya adeln.

  Gilla

 • JEX

  Risken finns ju för dubbelt medborgarskap och fusk med bidrag ,pensioner och andra bidrag att man flyttar tillbaka till landet man flytt ifrån och lever där på våran välfärd .Detta har ju förekommit i över tjugo år snart och belastar även detta våran välfärd. Därför troligen hårdare regler för oss Svenskar när det gäller sjukskrivningar och andra bidrag .Pengarna räcker inte till. Plus andra problem som kostar oss mer som brottslighet , hedersmord, könsstympning, sjukdomar som inte fanns här innan, mm.

  Gilla

 • Jhonsson

  Förlängning ett par gånger till och så,vips är de svenskar hela skocken.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Enl Donald Trump finns nu bara ca 1500 Isis-soldater kvar på en liten plätt land.

  Gilla

 • Vem pröjsar?

  Man kan aldrig lita på sjuklövern.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: