Muslimsk hemtjänst vägrade köpa julskinka

ISLAM. På Trollhättans kommunfullmäktiges möte i november ventilerades frågan om personal kan vägra att befatta sig med griskött med hänvisning till sin religiösa tro.

Bakgrunden är att en äldre kvinna, som betalar för att få hemtjänst, hade gjort en matlista på varor, som en ur personalen skulle inhandla. På listan stod tre varor som innehöll griskött. Allt inhandlades utom just dessa tre varor och det var med just förklaringen att den anställde vägrar att befatta sig med något som har med griskött att göra av religiösa skäl.

I sitt svar kunde kommunen inte nog betona hur viktigt det är att inte diskriminera någon på grund av dennes religiösa tro. Vilket ju är helt självklart att ingen har rätt att göra.

Men frågan här handlar ju inte om vilken religiös tro en anställd har, det handlar ju klart och tydligt om den anställdes skyldighet att utföra de arbetsuppgifter som ingår i arbetet och som den anställde får betalt för att utföra.

Inte ett ord sades heller om den diskriminering den äldre utsattes för när hon förvägrades att få den mat inhandlad som hon önskade. Majoriteten bedömer sådana här fall utifrån kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö. Hör och häpna! Ska inte frågan först och främst bedömas utifrån den äldres rätt att få den hemtjänst utförd som hon betalar för och som hon bör bli nöjd med?

Läs mer på Ttela…

-Pettersson fattar inte detta krypande för islam.

Darura är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill.

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…

Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…

Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…

Måste man hantera fläskkött eller alkohol i sitt arbete går det bra…

Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…

Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

− Pettersson inser att Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!

Om Darura på bloggen…

Alltså följ koranen, tala om att i Sverige gäller andra regler än islam.

Några som borde lära sig begreppet Darura…

18 thoughts on “Muslimsk hemtjänst vägrade köpa julskinka

  1. Säg upp människan på grund av arbetsvägran! Varför detta krypande för islam? Säg upp chefen och ansvariga politiker också!
    Hur tänkte de här?

    • Uppsägning av personal behöver inte innebära att personal gjort något dåligt. Arbetsbrist kan vara ett skäl.

      För inte länge sedan var ARBETSVÄGRAN saklig grund för det arbetsrättsliga begreppet ”AVSKED”. Vederbörande får då gå på studs.

      (Dock måste avsked göras enligt avtalets alla procedurer mellan fack och arbetsgivare. Annars kan det sluta med att den avskedade får skadestånd. Jobbet fick de dock aldrig tillbaka.)
      Tomas.

  2. Skulle kommunfullmäktige och de afrikanska gästerna klara IQ- och lögndetektortest?

    (I fängelset ville iraniern ha halal, men marockanska kocken hade sett iraniern äta inte halal i kylen innan så muslimen från Marocko fick bestämma)

  3. Det var väl naturligtvis den muslimske hemhjälpen, som med sin tro diskriminerade klienten. Dessutom blandar den anställde muslimen in sin privata tro i sina arbetsuppgifter och vägrar utföra sitt jobb. Har alla blivit vansinniga? Det är snart för mycket att rätta till efter valet, dessutom olidligt lång tid kvar, där dysfunktionella myndigheter kan stöka till kaoset än värre.

  4. Tydligt att Islam inte hängt med i utvecklingen. Griskött är ’orent’ pga att för 1400 år sedan så kunde man inte göra något åt trikiner. Idag får i västvärlden inte griskött säljas, utan att ha varit testad för. bl.a. trikiner.

  5. De diskriminerar sina äldre på grund av sina anställda religiösa tro.
    Hemtjänsten har inte fullföljt sitt jobb men tar lika mycket betalt för att handla (ofullständigt) åt sina invånare. Reklamera tjänsten.
    Jämför med att anställa en abortmotståndare på en abort-klinik…

    BTW: man kan ju välja en annan hemtjänst, undrar hur kommunen ställer sig om pensionärerna skulle börjat fråga efter ”muslimfria hemtjänster” för att kunna köpa den mat de önskar?

  6. Jag känner med den gamla damen och får några tankar i mitt huvud:

    Är det någon som känner vånda när råttfällan just slagit ner över nacken på en råtta?
    Någon som lider med spyflugorna som fastnat på klisterpapperet?
    Någon som tycker synd om myggorna som fastnat i högspänningsgallret runt UV- lampan?
    Känner du skuld när du plockar upp 25 ”mördarsniglar” i glasburken varje dag från din trädgård?
    Nätet över dammen, för att hindra måsarna att ta dina guldfiskar;
    Är det otillåten ”gränskontroll”?
    Gör vi rätt som ”öppnar VÅRA hjärtan” för all ohyra?

    Då dyker de logiska frågorna upp:
    1. Vad vinner vi?
    2. Vad har vi att förlora?
    3. Vad har vi?
    4. Vad får vi kvar?
    5. Är vi beredda att försvara oss?

  7. De tar sig FRIHETER, går-det-så-går-det-metoden MÅSTE sättas stopp för med en gång.

    Hade min mamma blivit behandlad så, hade det nog skallrat lite högre i väggarna på soc-kontoret och många komunskrivbord hade fått smällar med min handflata. (Och sen hade väl handkirurgen fått en ny kund men det hade det varit värt….)

    Asså, sickena jävla AS till syltryggade extremt överbetalda kommunchefer.

  8. Ut med dem, de har 52 muslimska länder att välja att leva i! Att vägra ta hand om våra äldre och låta islam gå före vård, visar att de aldrig kommer att fungera som några pensionsräddare! Jag kokar av ilska! Vad är det med våra myndigheter som inte vill hjälpa sitt eget folk!

Kommentera