Hög arbetslöshet i Malmö trots rekordmånga i jobb

INVANDRING. De senaste tio åren har antalet personer som jobbar i Malmö ökat med 24 procent på tio år. Men samtidigt är arbetslösheten i kommunen nästan högst i landet.

Malmö får 15 miljoner om dagen. 5,5 miljaarder om året av Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs trots att staden är full med mångkulturell kompetens.

Det är rekordmånga som har sin arbetsplats i Malmö, över 170 000 personer. Ett av de företag som har vuxit kraftigt är Tepe, som bland annat tillverkar tandborstar. De senaste fem åren har företaget fördubblat sin omsättning. Idag har koncernen 320 anställda, av dem jobbar 220 här i Malmö. I vissa fall är det svårt för företaget att hitta arbetskraft.

– Man lyckas inte med alla rekryteringar. Det tror jag ingen gör just nu. Sedan finns det vissa områden där det finns en kompetensbrist. Teknikyrken, framförallt, säger Joel Eklund, vd på Tepe.

Nästa år kommer företaget att bygga ut sin produktion på en granntomt till den nuvarande fabriken i Fosie industriområde. Joel Eklund räknar med att utbyggnaden kommer att betyda att han behöver anställa ytterligare 100 personer de närmsta tio åren.

Samtidigt som tillväxten i Malmö är stark är arbetslösheten paradoxalt nog nästan högst i landet, kring 15 procent. Av de över 170 000 som jobbar i kommunen är det omkring 40 procent som pendlar in från andra kommuner. Arbetsförmedlingen skriver i sin senaste prognos över arbetsmarknadsutsikterna att utvecklingen i Malmö är svår att förklara.

 

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att det är kompetensen. Skåningarna är alldeles för överkvalificerade för de enkla jobb som finns i det socialdemokratiska kalifatet.

Sedan är jag övertygad om att många arbetar dubbelt, på socialen och svarta jobbet…

8 thoughts on “Hög arbetslöshet i Malmö trots rekordmånga i jobb

  1. Allahs goda krafter jobbar svart öppet i Malmö medan man jagar sjuka och tar ifrån dom allt i godhetens namn. Tror ni mig inte ta en tur i Malmö och se själv. Svart och mörkt överallt, PK lever i sina egna reservat, typ Höllviken med omnejd. Fast visa politiker lever i reservat i Malmö förbehållna förmögna lögnare som tvättar lyx bilen för 200 kr utan kvitto. Hand tvätt med allt invändig som utvändigt. Köper narkotika öppet i Malmö medan Polisen jagar Svenson för mindre brott.
    F@ck #godheten

  2. ”Kommer du till Malmö är du välkommen” enligt Kommunisternas reklam för Malmö.
    Kanske borde reklamtexten utökas med ”även om du inte har lust att arbeta utan bara försörja dig med bidragen.”

    • Det framgår även av undertexten att alla är
      välkomna oavsett vilka det är som kommer.
      Sista meningen säger allt:
      ”Vårt solidariska Malmö förblir öppet för alla.”

      ”Vi ser med oro på den politiska utvecklingen på andra sidan av sundet, där danska Socialdemokraterna gör rasistiska utspel.
      Integrationen är en samhällsfråga, inte något att
      skuldbelägga individer för.
      Vårt solidariska Malmö förblir öppet för alla.”

Kommentera