Det är 135 gånger billigare att hjälpa en flykting lokalt än i väst

INVANDRING. Enligt Oxford-professorn Paul Collier kan västvärlden hjälpa mer än hundra flyktingar lokalt, för samma pengar som vi spenderar här på en av dem.

Professor talade vid en konferens för Danmarks socialdemokratiska parti i Köpenhamn förra veckan. Han avvisade tanken på att Europa ska ta emot migranter och sa: ”Vi spenderar 135 dollar för varje person som vistas här, jämfört med en dollar för varje person som vi hjälper lokalt i deras egen region. De som bor hemma är dessutom ofta mycket svagare och fattigare  än de som har resurser att ta sig till Europa.

Collier gjorde också ett uttalande om invandrare och flyktingar som kommer till Europa: ”Nästan alla som kommer till Europa kommer från länder där de redan var säkra … Tanken att denna grupp har ett enormt behov av hjälp, är helt enkelt oansvarigt och ett resultat av intellektuell lathet.”

Paul Collier är professor i ekonomi och direktör för Centrum för studier av afrikanska ekonomier, Oxford University. Han har tidigare varit chef för utvecklingsforskningsgruppen vid Världsbanken.

För närvarande är han rådgivare för IMF: s strategi och politikavdelning, rådgivare till Världsbankens Afrika-region. och han har underrättat den brittiska regeringen om sin senaste vitbok om den ekonomiska utvecklingspolitiken.

Voice of Europe

-Pettersson säger att det är precis samma sak som vi och professor Hans Rosling sagt i åratal…”Jimmie Åkesson har rätt”…PK har fel, tyvärr verkar de besatta av tanken på att vara en humanitär stormakt, även om många tusen människor dör i onödan och Sverige blir förstört på köpet.

Filmen från oktober 2015.

11 thoughts on “Det är 135 gånger billigare att hjälpa en flykting lokalt än i väst

  1. Som det ser ut nu borde Sverige få en ”god man”. Det finns ingen hejd på hur man strösslar pengar på allt annat än det borde gå till. Sverige betalar andra länders räkningar och skiter i sina egna så att säga.

    • Antagligen kommer vändningen när statsfinanserna havererar och vi precis som Grekland måste ta ett IMF-lån.

  2. Eftersom ”vi” alltid ska vara ”bäst”, eller snarare värst, så är motsvarande faktor för Sverige 195. Dessutom har Migrationsverket ett anslag som överstiger UNHCR:s budget. UNHCR har ett ansvar för ALLA flyktingar i hela världen. Med andra ord kunde Sverige ta hand om ALLA flyktingar med de skattepengar som tar hand om några hundra tusen flyttningar i Sverige.

    Sjuenigheten, ni är ohjälpligt underbegåvade!

  3. Det kanske beror på att man inte är ute efter att hjälpa i första hand, det viktigaste för svenska politiker är att få hit så många de kan och de som blir kvar lämnar man åt sitt öde.

Kommentera