Det är 135 gånger billigare att hjälpa en flykting lokalt än i väst


INVANDRING. Enligt Oxford-professorn Paul Collier kan västvärlden hjälpa mer än hundra flyktingar lokalt, för samma pengar som vi spenderar här på en av dem.

Professor talade vid en konferens för Danmarks socialdemokratiska parti i Köpenhamn förra veckan. Han avvisade tanken på att Europa ska ta emot migranter och sa: ”Vi spenderar 135 dollar för varje person som vistas här, jämfört med en dollar för varje person som vi hjälper lokalt i deras egen region. De som bor hemma är dessutom ofta mycket svagare och fattigare  än de som har resurser att ta sig till Europa.

Collier gjorde också ett uttalande om invandrare och flyktingar som kommer till Europa: ”Nästan alla som kommer till Europa kommer från länder där de redan var säkra … Tanken att denna grupp har ett enormt behov av hjälp, är helt enkelt oansvarigt och ett resultat av intellektuell lathet.”

Paul Collier är professor i ekonomi och direktör för Centrum för studier av afrikanska ekonomier, Oxford University. Han har tidigare varit chef för utvecklingsforskningsgruppen vid Världsbanken.

För närvarande är han rådgivare för IMF: s strategi och politikavdelning, rådgivare till Världsbankens Afrika-region. och han har underrättat den brittiska regeringen om sin senaste vitbok om den ekonomiska utvecklingspolitiken.

Voice of Europe

-Pettersson säger att det är precis samma sak som vi och professor Hans Rosling sagt i åratal…”Jimmie Åkesson har rätt”…PK har fel, tyvärr verkar de besatta av tanken på att vara en humanitär stormakt, även om många tusen människor dör i onödan och Sverige blir förstört på köpet.

Filmen från oktober 2015.


11 responses to “Det är 135 gånger billigare att hjälpa en flykting lokalt än i väst

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: