Två 16-åriga araber döms för rånförsök i Tyresö Centrum

BROTTSLIGHET. I somras utsattes personalen i en smyckesbutik i Tyresö Centrum för ett rånförsök. Nu döms två av gärningsmännen, båda 16 år gamla, till ungdomsvård.

Det var den åttonde juni i somras som en gärningsman sprang in i en smyckesbutik i Tyresö Centrum och hotade personal med ett pistolliknande föremål.

Ett kvinnligt biträde från butiken tvingades ner på golvet. I sitt vittnesmål berättar hon att hon väntade på att bli skjuten i magen.

Kvinnan hade redan varit med om ett liknande rånförsök.

Två 15-åriga medhjälpare väntade på rånaren med var sin motorcykel. Men när vittnen i centret märkte vad som pågick, brottades 15-åringarna ner och kunde gripas på plats.

Rånaren i butiken sprang från platsen och greps aldrig.

Nacka tingsrätt dömer de två nu 16-åriga pojkarna för medhjälp till försök till rån, misshandel och narkotikabrott.

Pojkarna LVU-omhändertas av socialtjänsten, för att på nytt försöka bryta sitt kriminella beteende och drogmissbruk. De ska också betala skadestånd till rånoffren.

16-åringarna nekar själva till brott och menar att de befunnit sig på platsen av en slump.

Båda är sedan tidigare kända av socialtjänsten, där de genomgått flera HVB-placeringar och hjälpprogram för att ändra sitt kriminella beteende. Enligt domen har dessa insatser inte hjälpt.

-Pettersson läser men fattar inte. Båda pojkarna är kända kriminella och missbrukare, socialtjänsten har tidigare försökt bryta deras kriminella beteende men inte lyckats och nu ska man försöka med mer av samma…

Förresten kommer ovanstående från SVT som glömde tala om att pojkarna lystrar till namnen Abbas och Ali-Bille och i ett frisk land skulle de inte få befinna sig.

Mitt förslag är att låsa in dem på vatten och fläskkött tills de plockar fram namnet på den tredje rånaren, sedan kan vi diskutera straffet…

Nacka Tingsrätt dom B 3256-17

5 thoughts on “Två 16-åriga araber döms för rånförsök i Tyresö Centrum

  1. Heureka! Ny affärsidé. Låt oss glömma araberna för en liten stund.

    Just nu sitter jag i den vänstra fåtöljen (favorit) och avnjuter en Cederlunds Torr (Punsch) och en rasistisk svart kopp kaffe. Just när jag skulle tända dagens cigarill (Ritmeester) slog det mig!

    Anmärkning. Punchen tillverkas än idag efter det gamla svenska rasistiska originalreceptet.

    Nu när vi går mot mörkare tider borde det finnas behov för produkter som livar upp tillvaron och får oss att skratta.

    Vad tror ni om försäljning av massproducerade gipsavgjutningar av Löfvens huvud?

    Användningen av psykofarmaka ökar i Sverige år för år. Trots det ökar den psykiska ohälsan konstant.

    Alltså, psykofarmaka fungerar inte för alla och listan över biverkningar är omfattande.

    Genom att beskåda avgjutningen när man är lite nedstämd kan man med momentan verkan uppnå glädje och eufori.

    Jag tänker mig två modeller:

    1. Utan pil genom huvudet (2995 kr), och
    2. Med pil genom huvudet (8995 kr)

    Priset kan tyckas högt men det är en engångsinvestering.

    Vad tycks?

  2. Ut ur landet med familjerna,men det har jag påpekat tidigare.Jag vet inte varför skall all världens slödder komma till Sverige.Samtidigt det är Sveriges fel också,eftersom man inte börjar göra något åt den ökande invandrar brottsligheten.Men man anställer tolkar i vården för att dom skall få så bra vård som möligt.När får vi svenskar bra vård,förlossning och kortare vårdköer.Har inte vi rätt att finnas efter 50 års arbetsliv ?Mvh Adolf

  3. …troligen sk ”marockanska gatubarn” , marockaner som vistas illegalt i Sverige och har inga asylskäl alls,alltså bara skicka dem tillbaks. Viktigt är att man ID-säkrar alla illegaler med finger-iris-DNA så att inte de dyker upp igen. Liknande borde göras på ziggen

Kommentera