Anmälda sexbrott på svenska färjor fortsatt högt

BROTTSLIGHET. Trots insatser från svenska kryssningsbolagen att förhindra våldtäkter ombord, är antalet anmälningar om sexualbrott på de svenska färjorna fortsatt högt.

För att komma till rätta med problemet vill polisen att svensk alkohollagstiftning börjar gälla ombord på färjorna, säger Olof Bratthall som är polis i polisregion Stockholm.

– Med överservering på båtarna följer våldsbrott, våldtäkter, sexuella ofredanden. Det är ett oerhört lidande för personen som blir utsatt och en kostnad för samhället. Så får vi en lagändring som innebär att polisen kan bedriva myndighetsutövning mot rederiernas överservering av alkohol kommer vi även att kunna påverka situationen, säger Olof Bratthall till Ekot.

-Pettersson tycker det är ett märkligt resonemang. Polisen skyller på alkoholen i stället för på gärningsmännen. Det är som när de skyller på vapnen i stället för dårarna som använder dem…

På Finlandsfärjorna har alltid alkoholen flödat vad jag vet men när jag åkte för 30-40 år sedan hörde man aldrig talas om våldtäkter och gruppvåldtäkter ombord…Är spriten starkare nu eller?

Om Finlandsfärjor på bloggen…

 

6 thoughts on “Anmälda sexbrott på svenska färjor fortsatt högt

  1. Muslimer behöver inte vara berusade för att våldta, men visst hjälper det. Eftersom islam förbjuder muslimer från att dricka alkohol, borde också systembolaget, restauranger och färjor göra det. När en person från en lågintelligens-kultur, med abnormalt hög sexualdrift och väldigt låg moral-tröskel att begå våldtäkter, dricker alkohol (och är ovan med sånt) så sjunker den redan minimala tröskeln att våldknulla till NOLL. Vuxna vrålkåta, våldsamma män i en första tonårsfylle-eufori är inget som det Skandinaviska nattlivet behöver.

  2. Jag tror att det var MER alkohol förr! Det var det då jag åkte iaf. Skillnaden som är relevant är att det då inte syntes till en enda vare sig neger eller arab samt varken någon polis eller batikhäxa heller….. de behövdes inte.

  3. Varför skulle färjor vara befriade från dagens innegrej våldtäkter i alla dess former ?
    Nej, alla ska med i båten ingen ska komma undan.

  4. Ett problem som är väldigt lätt att lösa. Förbjud araber och negrer att åka med färjan och problemet är löst.

  5. Alla vet orsaken, men skyller på annat. Så länge polisen är PK-marinerad så kommer problemen aldrig att upphöra…

  6. Färjan på bilden tillhör ett estländskt rederi. Det andra stora rederiet är åländskt. Just sayin’. 😉

Kommentera