Valrörelsen är igång

Pettersson tar nedan upp SvD som en tidning som börjat ägna allt mer spaltmeter åt propaganda och eftersom SvD är en tidning som står Moderaterna nära och har en politisk chefredaktör som varit ordförande i MUF, är deras val mycket enkel.

De har redan nu utsett Moderaternas huvudmotståndare.

Man skulle kunna tro att det är Socialdemokraterna, men så är inte fallet. Huvudmotståndaren man försöker vinna väljare från är Sverigedemokraterna och för att inte framstå som alltför partisk använder man S som slagträ. SvD och M vet att Alliansen inte kan vinna valet på egen hand och att SD de facto är en nagel i ögat på både S&M. Lyckas Moderaterna och övriga Allianspartier vinna över/tillbaks väljare från SD, samtidigt som de verkliga huvudantagonisterna, Socialdemokraterna, vinner tillbaka ett antal väljare kan SD:s valsiffra bli helt irrelevant i sammanhanget.

Det är av den anledningen SvD väljer dessa rubriker på två av helgens artiklar.

Artiklarna som sådana, handlar om mycket mer än Socialdemokraternas förhållande till Sverigedemokraterna. Att man använder de här rubrikerna talar sitt tydliga språk. SvD har gett sig in i den smutsigaste valrörelse Sverige någonsin skådat.

Vill ni läsa själva artiklarna och ta reda på fakta kan ni göra det här och här. Dock får ni betala, vilket jag vägrar göra (tack mina vänner).

16 thoughts on “Valrörelsen är igång

  1. Om nu Maggan har sagt vad rubriken antyder så har hon ingen verklig koll på läget. SD hatar inte invandrare utan SD anser att vi som nation skulle ha hjälpt flyktingar i deras närområden och färre släppas in i Sverige. Det är att förstå situationen för flyktingar som kommer hit, en för dem främmande kultur och miljö samt generationslånga arbetslöshetsperioder vilket inte ens är lyckat för muslimer.
    SD älskar Sverige, mindre utgifter betyder mer över till den arbetande befolkningen. I rest my case!

      • Partiledaren åker till Thailand i fem veckor i början av ett valår?!?! För att ge ett enkelt exempel. Men det är ju bara toppen på ett isberg. De hade litet gaist innan de kom in i riksdagen, men när de fått sin riksdagslön var det inget roligt längre. Partiledningen har kastat ut alla som var någonting att ha eftersom kompetens var hotfullt. Ridå. Jag kommer då aldrig rösta på de där asylprofitörerna igen.

    • Håller med dig! Vad sysslar SD med? De har haft öppet mål hela hösten och bryr sig inte. Men sparka folk ur SD på löpande band, och babbla om det offentligt, det går bra. Vad är det för strategi? Visa att man är rumsrena och som de andra partierna? Svagt att svika alla svenskar med ännu ett invandringsvurmande parti!

      • För SD gäller två saker, antingen rättar man in sig i pk-ledet vilket man tycks vara på god väg att göra för att hålla sig kvar på den politiska arenan eller så åker man av banan att SD skulle få något politiskt inflytande är tyvärr uteslutet så fungerar inte Sverige och dess väljare !

  2. Otroligt puckade och löjliga rubriker svensk media förnekar sig ej. Förfallet accelerar dom är som ett sjunkande skepp. Journalisterna får stå i kö utanför arbetsförmedlingen.

  3. Svedsko Dagbladski LJUGER medvetet och för läsarna bakom ljuset, när de inte berättar om HUR MÅNGA av SDs väljare, medlemmar och funktionärer som är ”invandrare”….

    Och som vanligt är de rasistiska när de likställer ”invandrare” med ”invandring”…. men sen har de väl bara glott på sin egen redaktion och utgått den; för på SvDs redaktion är det bara städerskorna som är ”invandrare”; resten av personalen kommer från Söder, Lidingö och Djursholm.

    • Schibsted Media Group (Schibsted ASA) är en norsk mediekoncern med huvudkontor i Oslo.

      Idag äger Schibsted bland annat Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

      1996 togs det första rejäla steget utomlands när svenska Aftonbladet förvärvades, vilket under 1998 följdes upp med köpet av Svenska Dagbladet.

      Läs gärna mer på:

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Schibsted

      Intäkterna minskar för Aftonbladet och SvD

      Aftonbladet och Svenska Dagbladet har under 2017 tappat intäkter jämfört med 2016.

      Schibsteds rapport för tredje kvartalet 2017 visar på små intäktstapp för både Aftonbladet och Svenska Dagbladet. (Publicerat 3 november, 2017)

      Läs gärna mer på:

      https://www.journalisten.se/nyheter/intakterna-minskar-aftonbladet-och-svd

  4. Kristersson använder samma valfläsk som Reinfeldt använde och resultatet vet vi allt för väl.

    Reinfeldts vallöften 2010.

    • I Sverige gäller svensk lag.
    • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
    • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
    • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
    • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
    • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
    • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.
    Reinfeldt skriver i sin Halvvägs ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”.

    Lita aldrig på moderaterna.

Kommentera