Malmö stad-anställd sa ”negerboll” – får varning

GOTT OCH BLANDAT. ”Negerbollar”, sa en Malmö stad-anställd när det serverades fika för personer med funktionsnedsättning. Trots protester använde hon ordet flera gånger. ”Vi har utdelat en skriftlig varning. Det här är helt oacceptabelt”, säger enhetschef Lena Nyström.

Det är Sydsvenskan som skriver ovanstående men tyvärr använder de betalvägg så det blir ingen länk.

Det där med negerboll är märkligt, Malmös starka kvinna är gift med en och det är väl inte just att kalla herr Jammeh för chokladboll.

Malmös starka kvinna, Katrin Stjernfeldt Jammeh till vänster, varelsen till höger är hennes man.

När vi ändå är i Malmö så har vi den i varje fall på Petterssons världsberömde Sandor Herold som försöker rädda negerbollen, oklart dock om Sandor menar herr Jammeh eller någon annan ”chokladboll”…

Sandor Herold från ett tidigare inlägg

Lite längre norrut, i vår huvudstad Stockholm, härjade en gång Negern Pettersson, läs gärna historien om honom och kvinnan bakom, minst lika duktig som Carl Larsson.

Negern Pettersson

Bland det fina folket i Stockholm fanns även Hovnegern Badin som räknas som den första negern i Sverige, vad jag förstår stod Badin några steg över herr Jammeh i Malmö.

Den första negern i Sverige, hovnegern Badin

I Folkskolan fick man tidigare lära sig om både negrer och vikten av att hålla sig hel och ren och det var inget fel.

Ävven i sportens värld har det förekommit en och annan neger. Historien utspelar sig i SVT:s Tipsextras barndom och Putte Kock, legendarisk fotbollsspelare och kommentator sitter i direktsändning och refererar ”negern löper på vänsterkanten” ”där nickar negern” ” negern spelar till inkast” osv. hemma i studion blir det mer och mer panik, de försöker desperat att få fram ett meddelande till Putte om det olämpliga i att säga ”negern” men eftersom förbindelsen mellan studion i Sverige och Putte på plats i England inte är den bästa så hör inte Putte vad studion säger. Studion börjar bokstavera högt och ljudligt: Putte du kan inte säga neger, NIKLAS-ERIK-GUSTAV-ERIK-RUDOLF, NEGER säg inte det.

─ Varpå Putte replikerar; de säger hemifrån att negern heter Niklas Erik Gustav men det tror jag inte ett ögonblick på.

Kungens_negerbollar

Nåväl, det var lite om negrer, undrar varför Sydsvenskan och Malmö kommun är så upprörda över det.

Visst en del säger att ordet neger hör hemma i en annan tid, men de får de säga till negern som sålde kaffe och negerboll på Kopparbergsmarknad år 2016…

29 thoughts on “Malmö stad-anställd sa ”negerboll” – får varning

  1. De gustibus non disputandum men jag tappade hakan när jag såg bilden på Malmös ”starka” kvinnans make. Det finns olika böjelser vad gäller sexualitet men varför tillfredställa dem på skattebetalarnas bekostnad?

  2. Jag tycker det är ungefär lika fånigt att förbjuda ett bakverks namn som det är att lägga ned så mycket energi i att till varje pris behålla namnet bara för att det innehåller ordet neger.

  3. Förr fanns det också en kaka på alla kondis som hette ”negerläppar”, två runda 7 cm stora mandelbiskvier som klibbats ihopa och delvis doppats i chockelad. De tuffa pågarna kallade kakan för ”negerfitta”… jag vet inte om den kakan säljs längre.

  4. noggerbollar lår fint tycker jag eller mer pk säga kanske kakaoboll um 🙂
    verkar som det är marxistvänstern som klagar jämt, när klagade en svart för ordet negerboll??? någon som vet?? Kawesa kanske?? eller fåntratten bullibumpa kulturministern.
    Kineser har mer självförtroenden än en nogger,inga kinesprotester mot ”kinapuffar” tex 🙂

    • Namnet på denna kaka engagerar verkligen svenskar, är debatten på hög eller låg nivå är namnet viktigast eller att den är god till en kopp kaffe ?
      Kanske finns det viktigare och allvarligare saker i dag och för framtiden att bry sig om för den väldresserade och konflikträdda svensken som gnäller mellan valen men som sedan röstar som den alltid gjort.

  5. Den svenska idiotin breder ut sig imallt snabbare takt.
    Mest verkan smittan dra fram bland våra politiker, myndighetspersoner och jounalister.
    Gud bevare Sverige och svenskarna, våra ”makthavare” har övergivit oss!

    • Någon borde ta den där ”svensken” i örat, skriva negerboll på skylten…
      Blev han anmäld av nån flanellkäring kanske?

  6. Jävla fjant , vad är det för fel på vissa.
    Försök inte vara inställsamma, negerboll är negerboll.
    Vitsås är vitsås, brunsås är brunsås osv……….
    Det har gått för långt med allt dalt.
    Stackars dom spanska svinen vars lufttorkade skinka kallas
    Pata negra. Tror inte grisarna vill bli kallad negra efter sin död.
    Diskriminering av dom stackars spanska svinen.

  7. NEGERBOLLAR

    100 g Smör
    3 dl Havregryn
    1 dl Socker
    3 cl Starkt Kaffe
    3 cl Kakaopulver
    1 cl Vaniljsocker
    Samt kokos att rulla negerbollarna i. Rull-rull.

    Rulla negerbollarna ordentligt.

      • Pärlsocker är originalet i min värld 🙂 Genusbollar, det måste väl vara att färga pärlsockret rosa, eller i regnbågens alla färger.

  8. Tur att han inte sade neger då hade han väl fått sparken. Nu är det bara så att hur mycket man försöker döpa om allt mellan himmel och jord så heter en negerboll negerboll och inget annat Basta !!

    • Man kan till och med få höra det från hästens mun. En artist som kallar sig Erik Vilde, förmodligen adopterad, sjunger negerbollens lov.

  9. Mig synes som om samtliga kommentatorer av vikt och värde kan enas om hur den malmöitiska enhetschefen bäst kan begagna sin skriftliga varning, nämligen vid nästa besök å avträdet. Detta torde ock vara det enda vettiga användningsområdet för denna den svenska ynkedomens papperslapp.
    Andreas 🙂

  10. Hemma hos oss bakar vi negerbollar.Barnbarna älskar negerbollar.Vi gör stora negerbollar och många negerbollar.

  11. Pettersson

    Min plats är ledig nu. Ta tillbaka Albin – minns ni Albin ? Han platsar bäst i ”klubben”.

    Hasta la pasta, Abyssinia (=I’ll be seeing ya) ! somalia, gambia, sudan etc. (Latin: et caetera = and others – that’s sweden, too)

  12. Jag köpte en kartong negerbollar inför jul, enbart för nöjet att för kassörskan få påpeka att ”jag köpte dom här negerbollarna bart för nöjet att få vara icke-PK”
    Hon bara flinade – vi var helt överens…
    Vid närmare eftertanke, jag är nog rätt lättroad..!

  13. Kakan heter NEGERBOLL och ingenting annat.
    Negerboll har den hetat ända sedan den första negerbollen skapades och det namnet kommer jag att använda tills jag dör.

Kommentera