Udda människor i Oxelösund

HISTORIA. Ian Wachtmeister, 1970-1978, VD för Oxelösunds Järnverk då med cirka 3,500 anställda och det var Ian som tillsammans med några duktiga ingenjören satsade på specialstål som gjorde att företaget lever än idag.

Under den tiden bodde Ian i Oxelösund som är Petterssons hemstad. Ian hade en trevlig dotter som heter Jeanette och som en tid hängde med oss arbetargrabbar.

Det gillade inte fader Ian så han ville sätta dottern på internatskola. Jeanette protesterade vilt men Ian var listig. Han kom överens med dottern att prova några veckor på internatet, funkar det inte så får du komma hem och fortsätta umgås med Oxelösundsgrabbarna sa Ian.

Jeanette for iväg och det var det sista Pettersson såg av damen. Numera är hon gift Palmstierna…

Ian var en tid politiker och tillsammans med Bert Karlsson grundare till partiet Ny Demokrati. Säga vad man vill men jämfört med dagens politiker så…

Hade ny demokrati fått inflytande 1991 så hade gränserna kanske fortfarande varit stängda. Nu valde svenska folket, Bengt Westerberg…

6 thoughts on “Udda människor i Oxelösund

  1. Det är inte lätt att vara ”udda” i svenskt näringsliv, en mycket nära vän och anhörig hade blivit totalmosad om inte företaget han jobbade för hade blivit uppköpt av ett amerikanskt företag!

  2. Tack Pettersson för dessa klipp, en i mitt tycke fantastisk man, frid över hans minne.
    Sverige är i djup kris och vi svenskar är i desperat behov av fler som honom.

  3. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Pettersson liksom Wachtmeister har satsat och satsar fortfarande år efter år och vinner till slut. Svenskt stål biter liksom en blogg som förmedlar sanningar.

Kommentera