Kommunen ersätter flicka efter skolvåldtäkt av somalier i Lund

BROTTSLIGHET. Den 14-åriga flickan som våldtogs av två pojkar på en skola i Lund 2016 får ersättning av kommunen. Fallet fick stor uppmärksamhet eftersom pojkarna, trots fällande dom, fick gå kvar i skolan medan hon flyttades till en specialskola.

Nu får flickan ersättning på 65 000 kronor för kränkande och lidande, efter att kommunens försäkringsbolag under hösten förhandlat med föräldrarna.

Kommunen kommer att betala 30 000 kronor i självrisk och resten står försäkringsbolaget för.

Efter våldtäkten missade flickan nästan ett helt skolår. Hon går fortsatt på specialskola men mår bättre.

-Pettersson säger 65.000 kronor i skadestånd för våldtäkt! Minns ni den muslimska kvinnan som vägrade ta en läkare i hand, läkaren blev sur och vägrade i sin tur undersöka kvinnan, varpå damen fick 75.000 för att hennes religion kränktes.

Sydsvenskan skriver om fallet med flickan och skadeståndet men glömmer som vanligt berätta att gärningsmännen hör hemma i Somalia, den ene var yngre än 15 år och inte straffmyndig utan överlämnades till de sociala myndigheterna. Den andre som lystrar till förnamnet Abdihafid dömdes till ungdomstjänst i 100 timmar och ett ungdomskontrakt som upprättas med socialtjänsten. Samt ett skadestånd till flickan på 115.000 kronor.

Pojkarna flyttades så småningom från skolan där de våldtagit men först sedan fallet fått uppmärksamhet, men kommunen erkänner inte att de gjort fel, fast kommunens försäkringsbolag betalar ut ersättning till flickan och hennes familj. Något skadestånd handlar det dock inte om, påpekar kommunalråd Elin Gustafsson (S): – Det är kommunens försäkringsbolag som har skött förhandlingarna, och bolaget har utifrån sitt arbete gjort bedömningen att det inte skulle finnas juridisk grund för skadestånd vid eventuell rättslig prövning.

Lunds Tingsrätt Mål nr: B 2917-16

15 thoughts on “Kommunen ersätter flicka efter skolvåldtäkt av somalier i Lund

  1. Tänk efter en gång, Vad har våra folkvalda ställt till med?

    Tänk på Skolan, försvaret, rättsväsendet, vården, omsorgen och stackars Poliser, våldtäkter, assistansbedrägerier, inbrott. Listan kan göras hur lång som helst. Enbart elände, hur skall det sluta.
    Ingen kan förneka att det var bättre förr.

  2. Flickan flyttad.
    Som att placera en rånad butiksanställd till fängelse för att han skall känna sig säker.
    Sveriges lagar tillämpas för att skydda invandrare.
    De är alltid missförstådda och behöver stöd.

  3. Utvisa hela familjerna utan pardon på livstid, synd om dem? Ja kanske det, men det är inte våra flickor som ska offras, det är inkräktarna! Det ger också rätt signaler vad som händer och kommer samtidigt att begränsa antalet bedragare, kriminella och lycksökare till ett minimum!

  4. Vi diskuterade tidigare idag somalisk kultur,här har ni en del av somalisk kulturuppvisning.Ett normalt land har barnen har blivit utvisad med föräldrarna eftersom föräldrarnas ansvar när barnen begår brott.Men i Sverige okupations lagar som gäller tydligen eller är jag fel ute.Mvh Adolf

  5. I ett rättssamhälle skulle kommunen även tvingats betala de 115000 kronorna för att därefter kräva dem av förövaren.
    Rektorn skulle naturligtvis ha sparken direkt för vanskötsel av elever och skola.

    • Han får knacka dörr och sälja negerbollar och betala när han fått ihop ett tillräckligt stort kapital.

      • Assad!
        Tar tillfället i akt och ber att få tillönska Dig en god fortsättning på julen och ett riktigt gott nytt 2018!
        Det är som alltid ett sant nöje att ta del av Dina humoristiska, intelligenta och underfundiga texter.
        Väl kämpat!
        Andreas 🙂

      • God kväll, bäste Andreas. Som du vet är jag en varaktig beundrare av högättade cigarrökare (eller var det John Silver eller både ock?) med skarprättargener och jag läser alltid deras tjusiga utläggningar här på Mäster Petterssons blogg. 🙂

        Jag önskar detsamma till dig!

        🙂

    • Bara lugn, skadeståndet betalas naturligtvis inte av denna stackars missförstådda nysvensk och kriminella parasit utan som så mycket annat numera via Magdalena Anderssons alltid välfyllda och outömmliga skattekista !

    • Det kommer ALDRIG att ske. Det är flickan själv som skall driva in skadeståndet vilket kommer att bli en omöjlighet. Sverige är sååå in i helvete sjukt och det är få som förstår hur illa det verkligen är.

  6. Ett av mina barn föddes 1967, fanns inte en tanke på att hon skulle bli skändad och få sitt liv totalförstört av en afrikan !
    Sverige är ett dårhus !

    • Ja det fanns en tid när Sverige var ett kristet, homogent, tryggt och moraliskt land att leva i vi talade ett språk och förstod varandra !
      Man är tacksam för att ha fått uppleva detta Sverige när man idag med bestörtning ser hur Folkhemmet med landsförrädarnas hjälp snabbt håller på att gå under på grund av ett överlämnande till en annan icke kristen kultur.

  7. jaha än en gång så får de stackars krigshärjade ungdomarna gå före de som blir drabbade !!!!

Kommentera