God jul från Homs i Syrien

ISLAM. Homs är en gammal stad i västra Syrien. Den är administrativ huvudort för provinsen Homs och hade runt 650.000 invånare vid folkräkningen 2004, vilket gjorde den till Syriens tredje folkrikaste stad. 

Homs är känt sedan 2300 f.Kr.. Under den romerska tiden kallades den Emesa och är även känd som Kadesh i biblisk tid. Homs liksom hela Syrien var en gång kristendomens vagga.

Homs var det syriska upprorets vagga och blev fruktansvärt illa åtgången under kriget.

Nu firar de kristna åter jul i Syrien medan muslimerna sitter i Sverige och klagar.

-Pettersson uppmanar alla syrier att åka hem och bygga upp sitt land, ni behövs där, inte här…

8 thoughts on “God jul från Homs i Syrien

    • Konflikten i Syrien har inte varit mellan Sunni och Shia, utan Shia och Sunni har varit enade i kampen mot terrorismen.
      Den syriska militären har flest sunni officerare, men det finns också kristna, och som bekant är Assad närmast till shia.
      Orsaken till konflikten i Syrien är att regimen skulle fällas och göra det möjligt att bygga en gigantisk gasledning från Qatar via Saudi, Jordan, Syrien, Turkiet och till Europa.
      Det var CIA som med Al-Qaida skulle fälla regimen och stöttades av USA, Israel, EU, Saudi, Turkiet och vissa Gulf stater.
      Sedan fick Al-Qaida stöd av IS som var militär från Saddam Hussein, som blivit friställda av USA i Iraq och den gruppen visade en oerhörd brutalitet.
      Ryssland skulle ha blivit en stor förlorare med en gasledning från Qatar, därför fanns det ett eget intresse också att stoppa en sådan utveckling genom att bistå Syrien militärt.
      Sedan fanns det ca 7000 ryska muslimer som värvat sig för IS, som inte ryssarna önskade att de skulle återvända.
      Utan den ryska och iranska insatsen hade IS övertagit Syrien och sannolikt Iraq också med mycket katastrofala följder.
      Därefter hade bland annat nord Afrika stått öppet för IS.
      Den syriska militären med hjälp av Ryssland, Iran och Hezbollahn har vunnit kriget över terrorismen i Syrien, och nu återstår uppbyggnad av landet.
      Men alla de länderna som stötte terroristerna för att ta makten från en legitim regering i Syrien vill idag inte medverka till någon uppbyggnad av landet, de borde utkrävas krigsskadestånd eftersom de låg bakom eländet i Syrien.

  1. och Assad målas upp som en skurk här i Nordväst Korea! Jag förstår som vanligt ingenting!

  2. Varför firar inte du jul alkis?
    Sen slår du själv hål i dina äckliga påstående om att det inte finns kristna i syrien för att muslimer har dödat alla.

    • Ali:
      Slika ond har jag aldrig tidigare upplevt från dig..Känner inte alls igen ditt ordval.Kan orsaken vara att du nu känner dig besegrad som såväl Sunnit,som trogen IS-anhängare ?
      Skrev ju för flera år sedan Ali varthän de skulle bära,för de dina. Nu har det skett och tänk så många liv och dess familjer,som ni Islamister nu har tillspillogjort.
      Att sen sååå många martyrer från de dina skulle uppstå,att era ungmö`r tog slut ( i ert Paradis) måste ha varit en ännu större besvikelse….
      Likväl Ali God Fortsättning.och varna nu de dina för att starta nya människoföraktande dåd.Du ser ju nu hur det slutar !
      Allan Achba !

Kommentera