Lundsbergs internatskola kan ta hand om de ensamkommande barnen till 1/3 av statens kostnader

INVANDRING. År 2015 kom rekordmånga ”ensamma barn” och unga som ”flyktingar” till Sverige. Kostnaderna för de 35.000 som kom 2015 är astronomiska. 

Det är framförallt en schablonersättning som går till kommunerna som tidigare var runt 1.900 kr per dygn, numera är ersättningen sänkt till 1350 kronor per dygn och ”ensamkommande barn”. Till det kommer extra kostnader för illegala, resor, brottslighet med mera. Räknar vi lågt så blir det 15 miljarder för ett år eller 500.000 per ”barn” och år, det är för boende och daddor. 

Avslag tre gånger men är ändå kvar i landet och fri att demonstrera.

Det för unga män som ofta ljugit om sin ålder, identitet och bakgrund, och som vägrar acceptera svenska lagar och regler och åka hem när de sin sak prövad i alla instanser.

Om vi leker med tanken att ge ”barnen” den kanske bästa utbildningen som finns i landet, har vi några stycken internat där landets elit går och har gått. Grennaskolan, Lundsbergs skola och Sigtunaskolan, i den sista har storheter som kungen och ”arbetargrabben” Olof Palme gått. Det finns en hel del andra skolor att välja mellan. Gemensamt för dem alla är att kostnaderna för eleverna ligger långt under kostnaderna för ensamkommande barn.

På Lundsbergs kostar det runt 200000 till 250000 att bo, äta, vara med på fritidsaktiviteter, försäkringar osv. sedan kommer själva skolavgiften till men den kostar för de ”ensamkommande barnen” också.

När svenska staten betalar en schablonersättning på 1400 kronor per dygn så ligger elitskolorna på mindre än hälften av detta, runt 600 per dygn.

-Pettersson tycker det tyder på att landets PK-elit inte har gått i några elitskolor och lärt sig räkna…

Är det rimligt att ljugande invandrarmän kostar två-tre gånger mer än…ja, ja ni behöver inte svara….

12 thoughts on “Lundsbergs internatskola kan ta hand om de ensamkommande barnen till 1/3 av statens kostnader

  1. Faktiskt tänkt den tanken flera gånger då jag gått på Sigtuna under 80-90 tal och noterat hur mycket lägre kostnaden är, dessutom var det en husförälder åt gången på 30 elever.

  2. När jag fick mitt tredje avslag tappade jag alla drömmar.

    Vad var hans dröm? Att göra karriär som ”flykting”? Och han blev inte antagen? Blev inte en i den långa rollistan? Han var bara en simpel medborgare bland alla andra som tvingas kämpa för att bygga sin egen framgång? Drömmen om att få utnyttja andra människor dog? Vad drömde han om? Deras dröm är uppenbarligen inte att studera eller jobba? Vad drömmer de om? Och om de vill leva i sina drömmar så går det ju bra att göra på randomiserade plats på jorden. T ex i sitt hemland. Där kan han fortsätta drömma och leva i det tillstånd han helst vill befinna sig i?

    Hans dröm var i alla fall inte att se till att medel som avsätts för att hjälpa behövande skall hamna rätt. Så till sådana uppdrag, som kräver empati och en ekonomisk medvetenhet om ändliga resurser och behovet av att fördela dem effektivt, har han inte heller kvalificerat sig.

    Har de någon form av retarderade intellekt eftersom de exponerar sin okunskap så ohämmat?

  3. Då lär sig de afghanska killarna prata snobbig svenska med brytning- som alternativ till rinkebysvenskan!

    • I just noticed: ’this’ instead of ’his’ – the idea is not wrong anyway. His/him/he = one and the same person, easy to imagine who.

  4. Lite orättvis jämförelse med Lundsbrunn och elitens barn.
    De slår inte sönder inredningen, hotar inte varandra eller löser ut brandlarmet. Antar att de klarar av att själva städa sina rum. Efter ett par behöver inte byggnaden renoveras.

    • Du menar nog Lundsberg
      Lundsbrunn var en klassisk kurort som numera är..ja gissa 2 gånger
      just det flyktingförläggning.

      • Lundsberg skall det vara men även Lundsbrunn har fått sin beskärda del av fröjd och smärta.

  5. Det finns inga gränser hur djävla illa detta är skött !!! Man mår illa när man vet att våra fäder har slitit i hundra år för våran välfärd . När man ser några idioter rasera allt på tjugo år . Vad blir kvar till nästa generation ???

    • Karl-Bertil Jonsson: Att ta från de rika och ge till de fattiga.— Gösta Boman: Att ta från de som inget har och ge till dom som inget behöver.— Måna Muslim: Att ta från dom som byggt upp landet och ge till dom som river ner det.— Nuvarande ungtuppar i regeringen fördärvar, det generationer har byggt upp. Skulle tro att gamle Hjalmar Branting skulle ha tagit fram riset och hudflängt Byfånen, om de hade tillhört samma generation.

Kommentera